Vonkajšie svietiace reťaze pre všestranné použitie

Vonkajšie svietiace reťaze pre všestranné použitie

Svetelný reťaz môže slúžiť mnohým účelom: môže byť použitý ako dekorácia, osvetlenie alebo vytvorenie nálady. Aby sme si skutočne vybrali svetelný reťaz, ktorý je odolný, musíme si vopred urobiť podrobný prehľad o téme...

Svietiaca reťaz môže slúžiť na rôzne účely: môže byť použitý ako dekorácia, alebo osvetlenie. Aby ste si však skutočne vybrali svetelný reťaz, ktorý vám poslúži niekoľko rokov, je dôležité voprred získať prehľad o téme. Presne to urobíme v nasledujúcich odsekoch.

 

Ako vybrať kvalitný svetelný reťaz?

Na mnohých miestach sa môžeme dočítať, že svetelný reťaz je kvalitný, ale čo to vlastne znamená? Samotný výrobok je jednoduchej konštrukcie, takže jeho kvalita sa prejavuje najmä v použití materiálov. Najčastejšou kombináciou je PVC a meď, ktorá je pri bežnom používaní úplne odolná.

 

LED svetelné reťaze nahradili doterajšie reťazové svetlá so žiarovkami a teraz s touto technológiou fungujú takmer všetky produkty. Výhodou je, že sa nezohrievajú a sú energeticky efektívnejšie. Podrobný rozbor tejto témy nájdete v našom článku s názvom Výhody LED osvetlenia.

 

Pokiaľ si kúpite vonkajšie svetelné reťaze, postačuje krytie IP44, čo znamená ochranu pred striekajúcou vodou a malými pevnými predmetmi.

 

Napájanie moderných svetelných reťazov prebieha cez paralelný obvod, takže ak jedna žiarovka vypadne, neovplyvní to činnosť ostatných. Dôležité je, že výmena žiarovky väčšinou nie je možná. 230V LED svetelené reťaze majú zabudovaný napájací zdroj, 200 LED svetelná reťaz spotrebuje cca. 13 W za hodinu (počítané s LED s výkonom 0,064 W na žiarovku). Pre široký sortiment produktov vyrobených technológiu LED navštívte náš eshop!

 

Na čo si treba dávať pozor pri nákupe?

  • Primárnym faktorom je, kde chceme svetelné reťaze použiť. Takmer všetky typy sú vhodné do interiéru, no ak ich chcete umiestniť vonku, je dôležité skontrolovať akou ochranou je samotná žiarovka vybavená a či je jej napájací konektor (ak si nevyberiete solárny produkt) vodotesný.
  • Skoro v každom prípade môžete vybrať z farebnej, teplej alebo studenej bielej farby.
  • Pred nákupom môže byť dôležité vedieť, akú dĺžku potrebujete. To môžete zvoliť aj podľa počtu LED diód.
  • Podľa miesta a spôsobu použitia sa môžeme rozhodnúť pre verziu so solárnym alebo sieťovým pripojením.
  • Ak potrebujete teraz alebo v budúcnosti osvetliť väčšiu plochu, mali by ste si vybrať z predlžovacích, pripojiteľných svetelných reťazov.

 

Použitie vonkajších svetelných reťazov: tipy

Vonkajší svetelný reťaz má svoje čaro pre každé ročné obdobie a každú udalosť. V lete vytvára pôsobivú atmosféru na terase, v zime na stene domu, ale dá sa využiť na mnohé kreatívne ozdoby, napríklad na svadby a akcie kotrýkoľvek deň v roku.

 

Stredomorská atmosféra v záharade

Pokiaľ si chcete na terase či balkóne navodiť stredoroskú atmosféru, nemusíte bývať na juhu. Niekoľko stromov, farebných kvetov, ozdôb z kamienkov a špeciálny svetelný reťaz vyvolávajú nezabudnuteľnú spomienku na letnú dovolenku. Vodeodolná svetelná dekoračná reťaz z našej ponuky môže byť vynikajúcim základom tohto štýlu. Reťaz s 15 LED diódami je 14,6 metrov dlhý, pri kúpe viacerých kusov dostanete ešte dlhší reťaz. Bezpečné a odolné káble môžete zavesiť na zásuvky alebo omotať ich okolo trámu. Má krytie IP65, t.j. je plne chránené proti prachu a nízkotlakovému prúdu vody zo všetkých smerov. Nakoľko je odolný kúsok, jeho špeciálnu atmosféru si môžete užívať dlhé roky.

1. obrázok: blog.jennasuedesign.com; pinterest.com/SamfreeStyles; amzn.to

Solárne svetelné reťaze pre miesta bez zásuvky

Vonkajšie svetelné reťaze môžu byť v lete stálym doplnkom záhrady. Omotajte ich okolo stromov, použite na terase, ale majú aj výborné kreatívne využitie. Solárnu záhradnú svietiacu reťaz so 100 ks LED- ov môžete vybrať v rôznych veľkostiach a farbách. Je veľmi praktický, nakoľko nevyžaduje pripojenie k sieti, takže ho možno umiestniť kdekoľvek. Po 6-8 hodinách nabíjania svieia 4-5 hodín. Keďže počet slnečných hodín je v lete zvyčajne viac, zahalia vašu záhradu do zvláštnej atmosféry počas celej noci, na jeseň a na jar aj po zotmení. Vďaka ich výbornej kvalite ich v zime ani nemusíte dávať dole, počkajú si aj na jar, na čoraz viac slnečných lúčov.

 

Ak chcete zmeniť aj režimy svietenia, spoznajte solárnu dekoračnú svetelnú reťaz z našej ponuky. Obsahuje 100 LED žiaroviek, vďaka krytiu IP44 chráni pred striekajúcou vodou a malými pevnými predmetmi. Pomocou funkčného tlačidla si môžete vybrať z 8 rôznych režimov svietenia, ako sú: automaticky striedavé, vlniace sa, nepretržité svietenie, prerušované blikanie alebo nepretržité blikanie. Zatiaľ čo záhradné svetelné reťaze sú najvhodnejšie na trvalé umiestnenie, reťaze z našej ponuky môžu byť špeciálnym doplnkom pre rôzne udalosti. Nie je potrebná sieťová prípojka, pretože využívajú energiu slnka.

2. obrázok: simplylit.com; glaminati.com; etsy.com

 

Špeciálne svetelné reťaze pre sviatočné obdobie

Po príjemnom letnom období preberajú externé svetelné reťaze v zime počas sviatkov novú úlohu. V posledných rokoch sa po výzdobe bytu stáva čoraz bežnejším, že pred vianocami pokryjeme aj vonkajšok domu slávnostným osvetlením. Kvôli nedostatku slnečného svetla sú solárne svietidlá v tomto období menej efektné, preto sa oplatí vyberať medzi variantami so sieťovým pripojením.

 

Najpraktickejšia a najjednoduchšia je LED reťaz, ktorý môžete kdekoľvek pripevniť, omotať alebo navliekať. Hoci ich nie je možno pripojiť k iným druhom, k dispozícii sú rôzne typy 120, 240, 360 a 480 LED. Okrem osvetlenia vchodu, schodiska či plota sa dajú využiť aj ako doplnok k rôznym dekoračným prvkom. Pridajte svetlo na ozdobu na dvere, stromy, kríky, vložte ich do lampášov, spôsob využitia je obmedzený len vašou fantáziou.

 

3. obrázok: @thecottagebythebridge; wayfair.com; pinterest.com/amazingcraftideas

Okrem jednoduchého svetelného reťaza existuje niekoľko risení pre magické vonkajšie osvetlenie. Hoci je svetelný záves 300 LED určený pre vnútorné použitie, jej účinok stále ovplyvňuje vonkajšie prostredie. Umiestnený v okne alebo za závesom vytvára nielen skutočnú sviatočnú atomosféru v interiéri, ale aj na záhrade alebo ulici.

 

4. obrázok: pinterest.com/AKNMSOY; amazon.com; alinda.hu

Svetelné reťaze na svadby a udalosti

Či je deň, alebo noc, s dekoratívnym svetelným reťazom nemôžete pokaziť žiadnu akciu. Jednoduchý spôsob, ako navodiť atmosféru na svadbe, narodeninovej párty alebo akejkoľvek tematickej udalosti. Keďže v tomto prípade potrebujeme, aby svietili len niekoľko hodín, oplatí sa vybrať produkty s pripojením do siete. Výbornou voľbou môže byť LED svetelný reťaz, ale podľa príležitosti môžeme použiť aj vodeodolný svetelný reťaz.

 

5. obrázok: i.pinimg.com; pinterest.com/rianladeras; basicoutline.com

 

Predchádzajúci Nápady na vianočné dekorácie
Ďalej Praktické kuchynské doplnky do každej domácnosti