Šperkovnica: ako si vybrať?

Šperkovnica: ako si vybrať?

Hľadáte šperkovnicu, ale neviete, na čo dávať pozor? V našom článku sa vám pokúsime pomôcť.

...

Šperkovnica je nielen praktická, pretože do nej môžete uložiť veľa vecí, ale môže byť aj estetickou ozdobou miestnosti, kde ju chcete skladovať. Aby ste si však vybrali tú správnu, oplatí sa pozorne popozerať, aby ste si boli istí, že nájdete takú, ktorá vyhovuje vašim potrebám. A ak ho nenájdete, môžete si ho vyrobiť doma.

 

Výhody šperkovnice

Každý má šperky, ktoré si cení a ktoré spája s peknými spomienkami. Môže to byť zásnubný prsteň, snubný prsteň alebo šperk z špeciálnej dovolenky. Aby si zachovali svoju kvalitu čo najdlhšie, mali by sme venovať pozornosť podmienkam, v ktorých sú uložené. Krabičky na šperky majú mnoho výhod, pozrime sa na tie najdôležitejšie:

 

  • Organizácia: šperkovnice pomáhajú usporiadať šperky a zabraňujú ich zamotaniu. Šperky môžu mať rôzne tvary a veľkosti, a ak ich jednoducho uložíte do skrinky alebo zásuvky, často je ťažké nájsť šperk, ktorý hľadáte.

 

  • Ochrana: ak sa vaše šperky stretnú s inými predmetmi, môžu sa ľahko poškriabať alebo poškodiť. Šperkovnice majú rôzne priehradky a úložné priestory, aby boli vaše šperky oddelené a v bezpečí.

 

  • Dlhšia životnosť: šperky si dlhšie zachovajú svoj lesk a pôvodný stav, ak sú chránené pred prachom, vlhkosťou, slnečným žiarením a inými škodlivými vplyvmi, keď sa nepoužívajú.

 

  • Estetický vzhľad: šperkovnice sú nielen praktické, ale môžu byť aj dekoratívne. Vyrábajú sa z rôznych materiálov a v rôznych štýloch, takže ich ľahko zladíte s interiérom. Vďaka ich dekoratívnemu dizajnu je ukladanie šperkov atraktívne a estetické.

 

 

Šperkovnica ako dekoračný predmet do bytu

Šperkovnice  môžu byť skvelým zariaďovacím predmetom, pretože sú nielen funkčné, ale aj estetické. Môžu to byť menšie predmety, ktoré sa používajú na skladovanie šperkov, alebo väčšie, ozdobnejšie kusy, ktoré môžu fungovať aj ako dekoratívny prvok.

Sú k dispozícii v širokej škále štýlov, takže ľahko zapadnú do akéhokoľvek interiéru. Môžete si vybrať moderné, minimalistické šperkovnice s čistými líniami a jednoduchými tvarmi alebo starožitné, ozdobené kusy, ktoré dodajú vášmu domovu patinovaný vzhľad.

 

Šperkovnice môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, napríklad z dreva, skla, plastu, kovov alebo keramiky. Výber materiálu a štýlu závisí od osobného vkusu a nálady interiéru.

Môžete si vybrať otvorený držiak na šperky, krásny stojan, na ktorom sú šperky esteticky vystavené, takže nielen šperkovnica, ale aj samotné šperky môžu byť súčasťou interiéru.

 

Môžete ich však aj skryť pred zvedavými pohľadmi a v takom prípade je toaletný stolík do spálne, šatne alebo šatníka vynikajúcou voľbou. Náš internetový obchod ponúka 5 rôznych modelov vo viacerých farbách. Toaletný stolík má skrinku s malými a veľkými zásuvkami, kde si môžete pohodlne uložiť šperky, make-up a iné doplnky. Všetky modely sa dodávajú so stoličkou k toaletnému stolíku, ktorá má čalúnenú dosku s efektným čalúnením pre ešte výnimočnejší nádych.

 

 

Veľkosť šperkovnice

Výber veľkosti šperkovnice závisí od viacerých faktorov vrátane typu a množstva šperkov a úložného priestoru:

 

  • Typy šperkov: Menšie šperky, ako sú náušnice, prstene a náhrdelníky, sa ľahko zmestia do menších šperkovníc, zatiaľ čo väčšie náramky a náhrdelníky si vyžadujú väčšie úložné priestory. Prenosné puzdro na šperky je v zloženom stave dekoratívnou škatuľkou a po otvorení má množstvo vreciek, priehradiek a držiakov, ako aj malé zrkadlo a 2 výsuvné zásuvky. K dispozícii v čiernej a šampanskej farbe v eshope.

pezsgőszín
Puzdro na šperky, 2 farby
Special Price € 20.90 RRP: Regular Price € 45.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Množstvo šperkov: Ak máte viac šperkov, budete potrebovať väčšiu šperkovnicu s mnohými priehradkami alebo si budete musieť kúpiť niekoľko menších šperkovníc. 6- komorová šperkovnica je praktická a elegantná vďaka svojmu dizajnu so 6 úložnými priehradkami, 5 výsuvnými zásuvkami a držiakom na náušnice. Vďaka čistej bielej farbe ju možno zakomponovať do každej miestnosti v domácnosti.

6 rekeszes ékszertartó fehér színben
6- komorová šperkovnica, biela
Special Price € 62.90 RRP: Regular Price € 89.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

 

  • Materiál šperkov: veľkosť šperkovnice závisí aj od materiálu šperkov. Napríklad ťažšie a hrubšie šperky potrebujú väčšie priehradky, zatiaľ čo menšie a tenšie šperky sa zmestia do menších organizérov.

 

 

Skrine na šperky

Pokiaľ ste skutočným milovníkom šperkov, možno ich zbierate alebo používate niektoré kúsky spolu s dcérami, určite sa neosvedčí malá šperkovnica. V takom prípade by ste mohli zvážiť zaobstaranie skrinky na šperky, ktorá okrem toho, že je veľká a priestranná, môže slúžiť aj ako štýlový prvok vašej domácnosti.

 

Zásuvková skrinka

Elegantná biela skrinka na šperky bude skutočne výrazným kusom nábytku pre váš domov. Je nadčasovo romantická a klasická, ale zároveň výrazne moderná a štýlová. Má 3 zásuvky, 2 bočné skrinky a horný zrkadlový úložný priestor.

 

 

Zrkadlová skrinka

Skrinka na šperky je vybavená zrkadlovými dvierkami, mäkkým plyšovým vnútorným obložením, háčikmi, vešiakmi a policami. Po otvorení dvierok osvetľuje vnútro skrinky LED svetlo, vďaka čomu je obsah lepšie viditeľný. Dvierka skrinky sa dajú uzamknúť malým kľúčikom, aby sa zabránilo ich otvoreniu nepovolanými osobami.

 

Nástenná zrkadlová skrinka

Nástenný zrkadlový držiak na šperky sa dá nastaviť v 3 veľkostiach, takže ho možno namontovať aj na dvere. Nástenné zrkadlo po celej dĺžke možno použiť v kúpeľni alebo v predsieni. Má mäkký, plyšový interiér a je vybavené háčikmi, vešiakmi, policami a 6 zásuvkami. Vnútorný priestor je osvetlený LED svetlom.

 

Fali tükrös ékszertartó világítással
Nástenný zrkadlový držiak na šperky s osve...
Special Price € 99.90 RRP: Regular Price € 139.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

 

Materiál šperkovnice

Šperkovnice môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, pričom výber materiálu môže závisieť od typu, množstva, štýlu šperkov a vašich individuálnych potrieb.

 

  • Drevo: Drevené šperkovnice sú nadčasové a štýlové. Môžu byť vyrobené z rôznych druhov dreva vrátane orecha, duba a čerešne. Šperkovnice majú vo vnútri mäkkú podšívku, ktorá chráni šperky pred poškriabaním.

1. obrázok: cozymatic.com

 

  • Plast: priehľadné plastové šperkovnice sú praktické, pretože umožňujú ľahký prehľad vašich šperkoch. Dobre sa hodia na uloženie malých šperkov, ako sú náušnice, prstene alebo náhrdelníky. Sú menej vhodné na prenášanie, ale dobre poslúžia ako dekorácia do kúpeľne alebo na toaletný stolík.

2. obrázok: digitalzakka.com

 

  • Koža: kožené šperkovnice sú kvalitné a nadčasové. Sú veľmi módne a štýlové a vyzerajú skvele na poličke alebo kozmetickom stolíku. Kožené šperkovnice majú aj mäkkú podšívku na vnútornej strane, ktorá chráni vaše šperky pred poškriabaním. Zvyčajne majú menšie rozmery, sú prenosné a sú perfektným darčekom.
  •  

3. obrázok: walmart.com

 

  • Sklo: Sklenené šperkovnice sú v súčasnosti veľmi moderné, takže nech ich umiestnite kdekoľvek, budú moderným doplnkom vášho interiéru. Zvyčajne sú priehľadné, takže šperky sú dobre viditeľné. Sklenené šperkovnice sa často zdobia kovovými alebo drevenými prvkami, aby boli ešte štýlovejšie.

4. obrázok: pinterest.com/iamayeasha

  • Kov: Kovové šperkovnice sú pri správnej starostlivosti tiež odolné voči opotrebeniu a sú kvalitné. Dobre sa hodia na uloženie väčších a ťažších šperkov. Dodávajú sa v mnohých štýloch vrátane elegantnejších a modernejších verzií. V súčasnosti je najbežnejšia otvorená verzia s upevnením na stojan.

5. obrázok: buzzfeed.com

 

  • Keramika: keramická miska alebo krabička môže byť skvelá na vaše najčastejšie používané šperky, snubný prsteň alebo obľúbené náušnice. Sú vždy po ruke na poličke v kúpeľni alebo na nočnom stolíku a pred odchodom si ich nezabudnete vziať.

6. obrázok: notonthehighstreet.com

Výroba šperkovnice vlastoručne

V súčasnosti je v obchodoch na výber toľko krásnych kúskov, v malom alebo väčšom prevedení, v akomkoľvek štýle a z akéhokoľvek materiálu. Vzhľadom na ich popularitu sú ich ceny pomerne vysoké, takže môžete ušetriť veľa peňazí, ak sa spoľahnete na svoju kreativitu a manuálnu zručnosť. Navyše výroba šperkovnice je zábavný a príjemný spôsob relaxu, a ak ju vyrábate s viacerými ľuďmi, je to skutočný tímový tréning. A konečným výsledkom je jedinečný, funkčný kúsok, na ktorý sa budete pozerať a spomínať na všetku tú tvrdú prácu a radosť, ktorú ste do nej vložili. V našom článku Výroba šperkovnice vlastoručne: pomôcka pre kutilov si môžete prečítať návod na výrobu šperkovnice krok za krokom.

Predchádzajúci Sady záhradného nábytku a stoličky: pozrime sa na ponuku!
Ďalej Hula hoop a iné detské hračky na tréning