vyroba-sperkovnice-vlastorucne-pomocka-pre-kutilov

Výroba šperkovnice vlastoručne: pomôcka pre kutilov

Ak nemôžete nájsť správnu veľkosť, materiál alebo štýl šperkovnice, oplatí sa zvážiť výrobu vlastného. Ako? Ukážeme vám to krok za krokom...

Ak nenájdete držiak na šperky správnej veľkosti, materiálu alebo štýlu, určite sa oplatí porozmýšľať nad jeho vlastnou výrobou. Ako? Ukážeme vám to krok za krokom.

Pokiaľ si nemôžete nájšt šperkovnicu správnej veľkosti, materiálu alebo štýlu, rozhodne sa oplatí myslieť si na výrobu vlastnej. Konečný výsledok môže byť taký, aký sme si predstavovali, pokiaľ máte doma náradie, tak môže byť takéto riešenie aj cenovo výhodnejšie. Potrebujete iba držiak na prstene a náušnice? Vyrobte si ho doma! Ako? Ukážeme si to krok za krokom.

 

Prečo je vlastnoručne vyrobená šperkovnica dobrá?

Šperkovnica je praktický a štýlový spôsob, ako skladovať a prezentovať svoje obľúbené kúsky. Výroba šperkovnice môže byť zábavná skúsenosť. Nech ide o profesionálneho dizajnéra alebo o kreatívny projekt, existuje veľa možností na výber a nekonečné spôsoby, ako si šperkovnicu prispôsobiť tak, aby vyhovovala vašim potrebám a štýlu. Naviac je to perfektné a jedinečné riešenie pre výrobu darčekov. Pozbierajte materiály, naplánujte kroky a pustite sa do výroby vlastnej, krásnej a funkčnej šperkovnice, ktorá môže byť ozdobou bytu.

Výroba šperkovnice krok za krokom

Pokiaľ už máte návrh šperkovnice, zhromaždite potrebné materiály, aby ste mohli začať. K výrobe šperkovnice môžete použiť širokú škálu materiálov, ako drevo, kov, plast alebo dokonca recyklované materiály, ako kartón alebo papier. Budete potrebovať základné nástroje, ako je píla, vŕtačka, brusný papier a lepiaci pištoľ. 103 dielna sada na brúsenie bude nápomocná, lebo je ideálna pre prácu s drevom, kovom, plastom a kameňom, na vŕtanie, brúsenie, frézovanie, rezanie a leštenie.

103 részes hobbi barkács készlet

103 részes hobbi barkács készlet
103 dielna sada na brúsenie
Special Price € 25.89 RRP: Regular Price € 38.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Akonáhle budete mať materiály a nástroje, je čas začať plánovať konečný vzhľad šperkovnice. Treba si zvažovať veľkosť a tvar šperkovnice a typ šperkov, ktoré chcete skladovať. Chcete veľké nástenné úložisko pre všetky vaše náhrdelníky a náušnice, alebo malý prenosný organizér pre vaše prstene a náramky? Tak sa rozhodnite, aký typ držiakov v ňom chcete vidieť. Vybrať si môžete z rôznych možností, akými sú háčiky na náhrdelníky, držiaky na náušnice, priehradky na prstene a ďalšie drobnosti. Môžete pridať dekoratívne prvky, napr. zrkadlá, perly, aby bola vaša šperkovnica ešte osobitnejšia a čím viac jedinečná.

 

Držiak na náušnice a prstene vlastoručne


Tu sú podrobné kroky k vytvoreniu jednoduchej, ale skvelej krabičky na náušnice a prstene. K tomu vám poslúži aj hotová krabica z papieru, alebo dreva, ktorú si kúpite v každom hobby obchode, ale môžete si ju poskldať aj sami. Pokiaľ používate drevo, môžete pomocou píly narezať kusy na požadovanú veľkosť a povrchy vyhladiť pomocou sady na leštenie. Pokiaľ používate mäkší materiál, akou je lepenka, alebo papier, môžete kúsky rezať a tvarovať remeselným nožom.

1. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Potom, čo ste vystrihali všetky diely, môžete začať zostavovat rám držiaku šperkov. K drženiu kusov dohromady môžete použiť horúce lepidlo, šróby alebo iné spojovacie prvky. Nezabudnite vyskúšať si stabilitu držiaka a v prípade potreby pridať ďalšie vyztuženie.

 

V ďalšom kroku nalepte na ňu vybranú krytinu. Napriek tomu, že svoju šperkovnicu chcete používať iba doma, skúste zvoliť odolný, silný obal. Vystrihnite otvory v rohoch krabice, aby ste materiál mohli vyhladiť na povrchu nosného rámu bez pokrčenia. Použite lepidlo, ktoré nepreniká krytom. Najvhodnejšie je lepidlo na decoupage, ale i to by malo byť pred konečným prilepením starostlivo odvzdušnený a rozotrený na povrch.

2. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Pred pokračovaním nechajte schnúť až 1 deň. Do tej doby si pripravte vnútornú časť. K tomu budete potrebovať plsť ľubovoľnej farby a niekoľko hmoždiniek, ale výborne poslúžia aj čisté drevené paličky. Zmerte si vnútro krabice a nakrájajte tyče na požadovanú veľkosť, potom ju zabaľte do doreznutého kúsku plsti.

3. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Pokiaľ sú steny krabice vyšsie, ako tyčinky obalené plsťou, zdvyhnite ich tyčinkami položenými na dne krabice.

4. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Pokiaľ ste plstené tyče umiestnili po celej dĺžke krabice, skontrolujte, či je dostatočne utažená. Pokiaľ sa pohnú, pripevnite ich ku strane krabice, aby počas používania nekĺzli.

Akonáhle je šperkovnica hotová, prichádzajú na rad konečné úpravy. Pokiaľ má držiak vrchnáčik, môžete ho nalakovať alebo použiť ozdobné prvky, akými sú koráliky, flitre alebo stuha.


Nakoniec začnite šperkovnicu používať. Usporiadajte si svoje šperky atraktívným a prehľadným spôsobom a užite si krásne a funkčne riešenie skladovania vašich obľúbených kúskov.

5. ábra: http://www.iheartorganizing.com

Vlastoručne vyrobený darček

Pokiaľ príprava základného boxu prebehla dobre, môžete z poznatkov neskôr vytažiť veľa. Prekvapte svojich blízkych vlastoručne vyrobenými darčekovými krabičkami. Prekvapenie vyrobené zo srdca a nádychom kreativity určite ocení aj obdarovaný. Vyrobte si krabicu sami a naplňte ju najrôznejšími vzrušujucimi produktmi. Takým spôsobom darujete aj kúsok zo seba. Na Vianoce si vyrobte tematické krabičky, personalizujte ich, určite budú mať veľký úspech. Šperkovnica tiež môže byť výborným darčekom. Naviac môžete urobiť veľa pre ochranu životného prostredia, nebudú zbytočne kupované produkty ani obalové materiály.

6. ábra: aliceinscandiland.com

Okrem toho, že sme zástancami ručnej výroby a ochrany životného prostredia nájdete v našom eshope aj hotové šperkovnice. Voľne stojaciu zrkadlovú šperkovnicu je možné uzamknúť na kľúč, vaše poklady osvetluje LED svetlo. Šperkovnica môže byť romantickým a osobitným kúskom nábytku pre váš domov. Pokiaľ nemáte veľa šperkov, ale napriek tomu ich chcete skladovať elegantne, vyberte si 6- komorovú šperkovnicu z našej ponuky.

Predchádzajúci Praktické kuchynské doplnky do každej domácnosti
Ďalej Takto môžete vylepšiť pripojenie do siete