Sady záhradného nábytku a stoličky: pozrime sa na ponuku!

Sady záhradného nábytku a stoličky: pozrime sa na ponuku!

Obnovte si záhradu s našimi tipmi a nábytkom ešte pred príchodom jari!

...

V letnej sezóne trávime väčšinu času na záhrade alebo na dvore, preto je dôležité, aby bol vonkajší priestor príjemný. K tomu sa oplatí dobre sa porozhliadnuť po trhu so sadami záhradného nábytku alebo samostatných záhradných stoličiek a hojdacích sietí. Pozrime sa na to, čo všetko môžete nájsť!

 

Trend záhradného nábytku 2023

Leto v meste môže byť skutočne zaujímavé, pokiaľ sa obklopíte nábytkom a doplnky, ktoré ponúkajú skutočné pohodlie a nádych luxusu. Či už chcete tráviť čas sami, alebo v spoločnosti, niekoľko dobre zvolených kusov vonkajšieho nábytku a zaujínavých doplnkov vám môže pomôcť zabudnúť na neustálu túžbu po pláži. Tu sú najobľúbenejšie štýly, z ktorých môžete tento rok vyberať:

 

Atmosféra ako na ostrove Mykonos

Atmosféra a štýl jednej z najobľúbenejších destinácií minulého roku tento rak zavíta do našich záhrad. Vytvorte si nefalšovaný grécky dvor s obľúbenými bielimy stenami, drobnými sochami a veselými farebnými kvietkami. Použite malé množstvo jasných farieb a obmedzte počet rastlín. Váš nábytok by mal byť jednoduchý, s čistým dizajnom a pohodlný. Biela záhradná drevená stolička s podnožkou bude dokonale ladiť s prostredím.  Prírodný vzhľad, moderný štýl a pohodlie chaty v jednom výrobku. Na konci sezóny možno odložiť a skladovať jednoducho.

 

1.obrázok: britannica.com; alinda.hu

Ostrov kľudu

Pokiaľ vás v posledných rokoch zaujal stále populárnejší životný štýl mindfulness, vytvorte si na záhrade kútik, kde sa môžete ponoriť do prírody a zároveň nájsť cestu späť k sebe. Nemusíte sedieť v jogínskej pozícii alebo meditovať, aby ste boli všímavejšie k vlastným myšlienkam a pozorovali, čo sa deje vo vašom vnútri i okolo vás. K vytvoreniu relaxačného kútiku vám postačí hromada zelených rastlín a pohodlná závesná sieť, ktorú môžete používať vo vnútri aj vonku. K bezpečnému zaveseniu môžete použiť laná, ale v našom eshope nájdete aj stojany na závesné siete v niekoľko typoch.

 

2. obrázok: anestwithayard.com

 

Vzorovaná dlažba

Veľkým trendom v roku 2023 bude používanie farebných vzorovaných dlažieb na terasách a balkónoch. Dominantný vzor dlažieb dodá terase alebo dvoru charakter, nebojte sa farieb, vzorované dlažby nie sú vhodné len k prírodnému nábytku. Mixujte štýly, buďte trochu bohémsky! Nezabudnite pridať ten správny odtieň, závesný slnečník so stredomorským nádychom bude úžasným doplnkom vašej novej terasy. Vďaka kovovým nohám je stabilný a slnečníková časť je chránená proti UV žiareniu. 2,7 metrový priemer poskytuje tieň nielen vašim hosťom, ale aj záhradnému nábytku.

 

3. obrázok: houseandhome.com; alinda.hu

 

Obývačka pod holým nebom

V roku 2023 bude naďalej dominovať vonkajšia obývačka s nábytkom, ktorá bude viac zodpovedať interiéru domu ako štýlu záhrady. To je načastejšie vidieť na terasách spojených s domom, kde vonkajší a vnútorný priestor oddeluje veľké dvere. pokiaľ je vonkajšia plocha zastrešená, môžete efekt ešte umocniť kvetináčom, ozdobami, závesmi, vankúšikmi a kobercom. Nezabudnite ani na vonkajšie osvetlenie, vodeodolná svetelná dekoračná reťaz vytvorí útulnú atmosféru. Dĺžka girlandy je 14,6 metrov, ale pokiaľ si zakúpite viac výrobkov, môžete ich vzájomne spojiť.

 

4. obrázok: dekoria.pl

 

Malé, ale útulné

Pokiaľ ide o záhradný nábytok, veľkým hitom sú tento rok praktické, skladné a jednoducho skladovateľné kusy. Vďaka nim sa i ten najmenší balkón stane vašim obľúbeným miestom na slnku, ale na konci sezóny si nebudete musieť lámať hlavu s tým, kam ich uložiť do nasledujúcej sezóny. Naviac si ich môžete kamkoľvek vziať so sebou, či už na dovolenku, piknik, na ryby, alebo k susedom. Záhradný nábytok s mozaikovým vzorom v stredomorskom štýle premení aj ten najmenší balkón v romantickom útočisku.

 

Horná časť ozdobného balkónového stolu sa dá sklopiť, aby sa vošiel aj na ten najmenší balkón. Vyberte si k tomu odolné, robustné stoličky s mozaikovým vzorom, ktoré môžete jednoducho zložiť.

 

Pokiaľ máte obmedzený priestor, nemusíte sa vzdávať zážitku z opaľovania. Polohovateľné a nastaviteľné lehátko zaisťuje príjemné lenošenie a po použití ho môžete jednoducho zložiť.

 

Nafukovacie kreslo s podnožkou je veľmi pohodlné a mäkké vďaka látkovému sedáku, ktorý je vhodný do interiéru aj exteriéru. Nafúkne sa behom niekoľko sekúnd, takže ho nemusíte prenášať ani skladovať, keď ho nepoužívate, pretože ho môžete zložiť a uložiť pod posteľ.

5. obrázok: alinda.hu

Akým materiálom dávať prednosť?

V našom článku Ratanový alebo drevený záhradný nábytok? sa podrobne venujeme výhodám a nevýhodám týchto materiálov. Pokiaľ tento rok plánujete nákup nového záhradného nábytku, tu je všetko, čo by ste mali o rôznych materiáloch vedieť:

 

  • Ratan: Vyníkajúca voľba pre milovníkov prírodných materiálov. Nesmieme však zabudnúť na neustálu starostlivosť a údržbu tohto krásneho nábytku. Ratanový nábytok je neskladný, pomerne obtiažne sa premiestňuje a zle znáša slnko, dážď a mraz, preto je ju najvhodnejšie používať na uzatvorených alebo čiastočne uzatvorených terasách.

 

  • Umelý ratan: Z týchto dôvodov je teraz obľúbenejší, ako jeho prírodná predchodca. Na trhu so záhradným nábytkom nájdete skutočne sofistikované kúsky, ktoré odolávajú poveternostným vplyvom.

 

  • Drevo: Je prírodné, vyžaruje teplo, ale môže byť skutočne moderné, dokonca aj minimalistické. Z hľadiska vzhľadu bude tento rok najvyhľadávanejsím materiálom pre záhradný nábytok. Pokiaľ však plánujete používať dlhodobo, počítajte s každoročnou impregnáciou, inak slnko vysaje farbu a v období daždi sa materiál môže deformovať.

 

  • Plast: Jedným z nammenej nápadných druhov záhradného nábytku je plastový nábytok, ale sú okolnosti, kedy sa zdá byť tou najlepšou voľbou. Pre malé deti, vedľa domácich zvierat, v situáciach s vysokou obsadnosťou. V súčasnej dobe sa z nej vyrábajú aj efektné a robustné kusy, pričom jeho veľkou výhodou je, že je dostupný za rozumnú cenu a veľmi ľahko sa udržuje čisto a je nenáročný na údržbu.

 

  • Kov: Záhradný nábytok s kovovým rámom- nech už ide o pohovku, kreslo alebo lehátko- dokonale sa hodí k minimalistickému štýlu terasy. Pokiaľ sa rozhodnite pre ňu, vyberte si nábytok zo skutočne nadčasového kovu. Väčšinou sú spojené s mäkkými, odnímateľnými vankúšikmi, ktoré vsak nie sú odolné proti poveternostným vplyvom, takže ich budete musieť znovu a znovu odopínať a ukladať na bezpečné a suché miesto. Nevýhodou tohoto typu nábytku je, že rám nie je skladací a premiestňuje sa obtiažne, takže do tohoto typu nábytku je najlepšie investovať, pokiaľ chcete mať na terase, alebo na dvore dlhodobo pevné miesto.

 

 

Vlastnosti dobrého záhradného nábytku

S novými kusmi do záhrady budete opravdu spokojný, keď nájdte štýl, ktorý vám bude vyhovovať.  Je dôležité, aby kvalita zodpovedala vašim predstavám a cena sady bola v rámci vášho rozpočtu. Pre zaistenie dlhodobej spokojnosti je kľúčové pohodlie nábytku.

 

Pokiaľ máte málo miesta, zvoľte skaldacie kusy. Ak budete záhradný nábytok používať prevažne vonku, vytvárajte si požiadavky na údržbu, aby ste neboli sklamaný. Pokiaľ chcete usporiadať letnú obývačku na krytej terase, budete to mať jednoduchšie, pretože nábytok bude chránený a budete mať možnosť výberu materiálu.

 

V našom eshope nájdete širokú ponuku kvalitného a pohodlného záhradného nábytku. Čaká na vás široká ponuka špeciálnych drevených lehátok, pohodlných závesných sietí a rôznych štýlov lehátok. K nábytku si môžete vybrať aj vonkajšie osvetlenie, tienidlá, slnečníky a záhradnú sprchu.

 

 

 

Predchádzajúci Abeceda rekunštrukcie domu: čo a ako?
Ďalej Šperkovnica: ako si vybrať?