Navrhnite si domácu posilňovňu

Navrhnite si domácu posilňovňu

Cvičte doma a uistite sa, že máte k dispozícii všetky potrebné cvičebné pomôcky. Náš článok vám pomôže zistiť, čo potrebujete...

Zriadenie domácej posilňovne je skvelou príležitosťou na udržanie zdravého a aktívneho životného štýlu pohodlne a efektívne. V tomto článku podrobne popíšeme, ako plánovať svoju domácu posilňovňu. Ako prvý krok si prehliadneme výber vhodného miesta a základné usporiadanie posilňovne. Potom detailne opíšeme potrebné vybavenie a nástroje, ako aj faktory zabezpečujúce bezpečnosť a pohodlie. Zistite, ako si nastaviť tréningový plán a udržať si motiváciu počas domáceho tréningu. S domácou posilňovňou môžete ľahko dosiahnuť svoje zdravotné a kondičné ciele.

 

Dizajn a usporiadanie

Na umiestnenie cvičebných nástrojov si vyberte veľký priestor. Ak žiješ s ďalšími ľuďmi v domácnosti, je dôležité vybrať miesto, kde ich hluk nebude rušiť, a kde ťa nebudú rušiť vonkajšie zvuky. Dôležitou súčasťou je aj vhodná podlaha, vyber materiál, ktorý je bezpečný a odolný, dobre absorbuje nárazy a hluk a znižuje zaťaženie na nohy a kĺby. Uistite sa, že v posilňovni je vhodná teplota.

Ergonómia zohráva kľúčovú úlohu pri vybavení domácej posilňovne. Ergonomický dizajn pomáha predchádzať zraneniam, zvyšuje efektivitu a pohodlie cvičenia a zlepšuje celkový zážitok z tréningu. Uistite sa, že cvičebné stroje a vybavenie sú správne nastavené podľa tvojich potrieb a veľkosti tela. Napríklad výška a nastavenie lavičiek a sedadiel by mali byť pohodlné a bezpečné pre tvoju prácu na nich. Vyber si pohodlnú cvičebnú obuv, sedačku alebo stoličku, ktorá zodpovedá tvojej postave a veľkosti tela, a cvičebné náradie s párnovanými rukoväťami.

Domácu posilňovňu môžete umiestniť do časti svojej kancelárie alebo spálne.V tomto prípade použi stenu alebo paraván na oddelenie priestoru a minimalizáciu rušenia počas cvičenia, čo ti umožní lepšiu koncentráciu.

bézs
Skladací paraván so 4 panelmi, rôzne typy
Special Price € 37.89 RRP: Regular Price € 63.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Fitness zariadenia a pomôcky

Pri vybavovaní domácej posilňovne môže byť užitočné mať niekoľko rôznych zariadení a pomôcok v závislosti od toho, aké druhy cvičení chcete vykonávať a aké máte ciele. Avšak váha, zrkadlo a pár reproduktorov určite môžu byť prospešné.

Kardiovaskulárne cvičenie

Ak potrebujete predovšetkým kardio tréning, zvážte kúpu bežeckého pásu, eliptického trenažéra alebo indoor bicykla.

 

Spinningový bicykel nie je jednoduchý domáci bicykel, pretože umožňuje ľahšie vstávanie a zapojenie všetkých svalových skupín počas cvičenia. Jeho výhodou je, že menšie zaťažuje kĺby oproti iným formám kardiovaskulárnych cvičení, ako je napríklad beh.

basic
Spinning bicykel
Special Price € 163.89 RRP: Regular Price € 197.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Cvičenia s činkami

Rôzne ťažkosti činiek môžu byť užitočné pri posilňovacích cvičeniach. Náš set 6 manuálnych činiek obsahuje tri páry činiek: červené, modré a fialové farby, ktoré majú rôzne váhy.

- 44%
6 db sulyzo szett
Sada jednoručných činiek, 6 ks
Special Price € 28.89 RRP: Regular Price € 51.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Vybrať si môžete aj nastaviteľný set činiek, ktorý umožňuje kombinovať viac činiek v jednom nástroji. Náš set jednoručných činiek s hmotnosťou 24 kg obsahuje 10 odnímateľných závaží, takže si môžete prispôsobiť váhu podľa potreby a meniť ťažkosti vášho cvičebného plánu. Jeho skladovanie je veľmi praktické vďaka stabilnému stojanu, ktorý zabraňuje nežiaducemu pohybu činiek.

Egykezes súlyzó 24kg
Jednoručná činka, 24 kg
Special Price € 118.89 RRP: Regular Price € 146.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Lavica môže byť užitočná aj na rôzne cviky, ako sú príťahy, brušné cviky a strečing. Nastaviteľná lavička umožňuje precvičiť celé telo a zapojiť všetky svalové skupiny. Výška operadla je nastaviteľná, takže si môžete nájsť pohodlnú polohu.

Döntött edzőpad
Nastaviteľná naklonená tréningová lavica
Special Price € 84.90 RRP: Regular Price € 99.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Fitness a joga

Fitnesz lopta pomáha pri stabilizačných cvičeniach a zlepšovaní rovnováhy, a taktiež sa dá využiť ako univerzálny nástroj na tréning celého tela.

Fitnesz labda pumpával
Fitness lopta s pumpou, 75 cm
Special Price € 11.90 RRP: Regular Price € 19.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Pre jogy, pilates, strečing a meditáciu je nevyhnutná jóga podložka. Naša jóga podložka, ktorú máme k dispozícii vo 3 farbách, má hrúbku 6 mm a je vyrobená z pružného materiálu. Jej povrch je jemne textúrovaný, čo zabraňuje jej posúvaniu sa a lepšie sa priliepa na podlahu. Taška na podložku má perforácie, čo umožňuje dobrú ventiláciu.

Jóga matrac
Podložka na jogu s prenosnou taškou navyše...
Special Price € 14.90 RRP: Regular Price € 23.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Na oddelení športu v našom internetovom obchode nájdete všetky potrebné vybavenie pre domáce tréningy.

Bezpečnosť a pohodlie

Ak máte dosť šťastia na to, aby ste mohli premeniť celú miestnosť alebo väčšinu miestnosti na domácu telocvičňu, potom sa oplatí zvážiť výmenu vhodnej podlahovej krytiny. Toto je obzvlášť dôležité v prípade, ak plánujete cvičiť s činkami alebo umiestniť cvičebné stroje do miestnosti. V prípadoch, ktoré ste opísali, sú vhodné ergonomické podlahové krytiny, ktoré absorbuje nárazy a znížia zaťaženie nôh a kĺbov.

Ak plánujete cvičiť cviky so vlastnou váhou, cvičenia bez činiek alebo rôzne jogy, postačí vám kvalitná jógamatka. Na zvýšenie pohodlia a komfortu používajte protišmykovú jógovú uterák. Je pohodlný, extrémne odolný a vďaka svojim protišmykovým korčuľam je ideálny aj na horúcu jogy. Jeho materiál je vyrobený z vynikajúcej kvality, ktorý dokáže skvele absorbovať vlhkosť a rýchlo schnúť.

Jógatörölköző
Protišmykový uterák na jogu s prenosnou ta...
Special Price € 7.89 RRP: Regular Price € 14.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Veľké zrkadlo môže byť užitočné vo fitnes priestore na sledovanie a korekciu svojej telesnej polohy počas tréningu.

Dbajte tiež na dostatočné osvetlenie a vetranie vo fitnes priestore. Dobré osvetlenie pomáha udržať koncentráciu a bezpečnosť pri cvičení, zatiaľ čo správne vetranie podporuje chladenie tela. Na našom mobilnom klimatizátore máte možnosť vybrať z 3 rýchlostí a 3 režimov chladenia. Vďaka 4 kolieskam je ľahko prenosný.

Mobil léghűtő
Mobilný ochladzovač vzduchu
Special Price € 75.89 RRP: Regular Price € 79.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Tréningový plán a ciele

Ha vaša domáca posilňovňa je pripravená, chýba už len stanovenie cieľov a vytvorenie tréningového plánu. Už pri výbere vybavenia je vhodné určiť si ciele (strata hmotnosti, budovanie svalovej hmoty, zlepšenie vytrvalosti), pretože v závislosti od nich musíte získať vhodné zariadenia a doplnky. Pri zostavovaní tréningového plánu by ste si mali neustále pripomínať stanovený cieľ. Požiadajte o pomoc odborníka alebo vyhľadajte informácie na internete, aby ste našli tréningový plán, ktorý vám najlepšie vyhovuje. V tomto článku nájdete vynikajúce tipy na presné stanovenie svojich cieľov, ich dosiahnutie a udržanie neustálej motivácie.

Ako sa dostať do formy len s činkami V našom článku sa dozviete, ako si zostaviť efektívny tréningový plán.

 

Motivácia a vytrvalosť

Čím konkrétnejšie a merateľné sú tvoje stanovené ciele, tým ľahšie ich budeš môcť dodržiavať a zostať motivovaný. Ohodnoť svoj pokrok a buď hrdý na dosiahnuté výsledky. Snaž sa každý svoj deň a týždeň predvídať vopred. Zapíš do svojho kalendára, ktorý deň, o koľkej hodine sa chystáš cvičiť, a nedovoľ, aby ťa niečo z toho vyrušilo. Vytvor si všetko potrebné, aby bolo čo najľahšie začať s domácimi cvičeniami. Priprav si cvičebné oblečenie a ulož si obľúbenú hudbu, ktorá ťa motivuje k pohybu. V domácom fitnescentre udržuj poriadok, aby si sa mohol okamžite pustiť do cvičenia, keď príde jeho čas. Ak tvoja počiatočná nadšenosť rýchlo opadne, znova si prehodnoť, či sú tvoje stanovené ciele reálne. Postupuj krok za krokom a nevnímaj cvičenie ako povinnosť. Ak na začiatku plánuješ len 20-minútové tréningy, je to úplne v poriadku. Uvedom si, že občas stráviš takýto čas prezeraním telefónu.

Predchádzajúci Umenie relaxovať doma: tipy pre pohodlný domov
Ďalej Ako sa dostať do formy len s činkami