Grilovacie pomôcky: všetko, čo môžete potrebovať

Grilovacie pomôcky: všetko, čo môžete potrebovať

Každý, kto má záhradu alebo terasu, vie, aké to je, keď sa pripravujete na záhradnú párty a snažíte si vybrať tie najužitočnejšie doplnky. Teraz vám ukážeme základné pomôcky, ktoré by ste mohli potrebovať...

Grilovanie sa v teplom počasí stalo tradíciou takmer pre každého, kto má záhradu alebo väčšiu terasu. K príprave chutných pokrmov budete potrebovať vhodné náradie. V našom článku sme zhrnuli, ktoré sú tie nevyhnutné pomôcky, bez ktorých nebude grilovanie na záhrade tým pravým.

 

Aký by mal byť samotný gril?

Nezáleží na tom, či si chcete kúpiť nový gril na balkón, dvor alebo do chatky, najskôr si zvážte, kto, koľko, kde a ako ho chcete používať. Tieto informácie môžu byť dobrým východiskovým bodom pre vyhľadávanie. Pokiaľ nemáte veľa miesta alebo si ho neumiestňujete na pevnom mieste, môže byť dôležité, aké ľahké je gril zostaviť a premiestniť.

 

Grily na drevené uhlie vytvárajú pravú „táborákovú” atmosféru, môžu byť dokonalé aj na miestach, kde nie je elektrina či plyn. Pokiaľ máte vstavanú vonkajsšiu kuchyňu s dostatočným výkonom a plánujete dlhodobo, určite si medzi elektrickými grilmi nájdete niečo vhodné. Plynové grily nepotrebujú elektrinu, takže ich možno použiť jednoducho a rýchlo kdekoľvek bez toho, aby po nich zostal dym alebo popol.

 

Gril na drevené uhlie

Obľúbené sú grily na drevené uhlie, s ktorými najlepšie dosiahneme tú pravú charakteristickú dymovú chuť. Zvyčajne sa ľahko presúvajú a je ich široký výber, takže ak ste si vbyrali typ na drevené uhlie, môžete si kúpiť jednoduché, ale zložitejšie zariadenie. Možno ich umiestniť kdekoľvek a na prevádzku nepotrebujú elektrinu ani plyn. Nevýhodou je, že zapálenie ohňa chce trochu cviku a upratovanie po grilovaní je tiež jednoduchšie, no pri jeho mnohých výhodách nad nimi ľahko prižmúriete oko.

 

2 v 1 BBQ gril a smoker na drevené uhlie

Tento produkt je perfektnou kombináciou grilov na drevené uhlie a smokerov. Podstatou grilovania (BBQ) je opekať mäso na nepriamom uhlí, pri nízkej teplote (110-140 ℃) a s dymom na dlhé hodiny, takže bude obzvlášť štavnaté a drobivé. Vo valcovom tele BBQ grilu a smokera na drevené uhlie možno opekať rôzne druhy mäsa, syry, zeleninu a ryby, ale aj údiť, ak chcete naozaj špeciálne chute. Vďaka svojmu tvaru je rozvod tepla výborný a vnútornú teplotu môžete kedykoľvek odčítať z teplomera na veku. Grilovacie rošty sú odnímateľné, preto je čistenie jednoduché, rukoväte otvárateľných poklopov sú drevené, preto sa neprehrievajú.

Mini kamado gril

Gril vyrobený zo špeciálnej keramiky sľubuje extrémne dlhú živostnosť, preto je čím viac obľúbenejší. Hrubostenné, okrúhle kachle na Ďalekom východe, po vzore starovekých ázijských modelov, pripravia mäso a zeleninu s ľahkosťou a bohatou chuťou. Mini kamado gril je vhodný nielen na grilovanie, ale aj na údenie. Vďaka mimoriadne dobrým vlastnostiam udržania tepla a prúdeniu vzduchu spodných a horných ventilátorov s ním možno dosiahnuť vysoké teploty. V neposlednom rade môže byť vďaka svojmu jedinečnému tvaru ozvláštneným prvkom vo vašej záhrade.

 

 

Záhradný gril

Pokiaľ chcete stabilnú  spoľahlivú konštrukciu, vyberte si z našej ponuky záhradný gril s oceľovou konštrukciou. Jednoducho sa presúva a premiestňuje. Údržba je mimoriadne jednoduchá pomocou nádoby na popol na dne. Či už ide o mäso, zeleninu alebo syr, pomocou záhradného grilu na drevené uhlie si pripravíte lahodné pokrmy ľahko a jednoducho.

 

 

Elektrický gril

Elektrický gril sa nastavuje jednoducho a používa sa aj bez špeciálnych skúseností. Nevýhodou je, že vyžaduje zdroj energie, takže sa nedá použiť hocikde. Pokiaľ je elektrické napájanie dostupné, môžete s ním grilovať počas celého roka. Veľkou výhodou je, že sa rozohreje za pár minút, takže kým pripravíte suroviny, gril bude pripravený na použitie. Dá sa jednoducho využiť nielen na záhradné párty, ale aj na prípravu rodinnej večery počas všedných dní.

 

Mulfifunkčný gril

S multifunkčným grilom pripravíte takmer čokoľvek. Jeho praktický bočný zásobník vám pomôže držať po ruke nástroje, ktoré potrebujete na varenie alebo servírovanie. Jeho sklopné veko zachováva dymové arómy a ohrievacia mriežka udrží pripravované jedlo čerstvé. Pokiaľ plánujete dlhodobo bez kompromisov, s týmto grilom nebudete sklamaný!

 

 

Vertikálny gril

Ak hľadáte kompaktné a prenosné zariadenie, zoznámte sa s vertikálnym grilom! 12 špízov z nehrdzavejúcej ocele sa otáča o 360° pre dosiahnutie dokonalého výsledku. Perfektná pomôcka do reštaurácie, bistra, alebo do domácnosti, navyše je dobrá voľba aj na kempovanie.

 

Plynový gril

Väčšinu plynoych grilov je možné ovládať z plynovej fľase, takže vždy treba skontrolovať, či je vo fľaši dostatok plynu na prípravu pokrmov. Zapaľovanie je rýchle a jednoduché, plocha na pečenie sa zohreje rýchlo. Môže byť dobrou voľbou, ak chcete postupne pripravovať jedlá vyžadujúce rôznu teplotu. Ak je vybavený plynovým horákom, môžete súčasne s pečením pripravovať prílohy na panvici, alebo omáčky. Niekedy nie je zlé, ak si hranolky alebo chlieb vo vajíčku pripravíte mimo obytných priestorov,čím ušetríte kuchyňu pred silným pachom jedla.

 

Grilovacie náradie: kliešte a iné drobnosti

Tajomstvom grilovania je trpezlivosť. Spoznajte váš gril a naučte sa , ktoré mäso možno pri akej teplote pripraviť najchutnejsie. V našom článku Abeceda grilovania sme podrobne písali o vhodnej teplote rôznych potravín. Dnes si môžete zaobstarať naozaj vynikajúce a užitočné doplnky, ktoré uľhačia grilovanie.

 

Multifunkčný kuchynský teplomer je nevyhnutným doplnkom pri pečení rôznych druhov mäsa, chleba a cestovín, aby sa aj vnútro pokrmu uvarilo dokonale. Na prístroji je možné nastaviť druh mäsa a po zapnutí funkcie alarmu signalizuje vhodnú teplotu alebo uplynulý čas.

 

Obrovským pomocníkom pri grilovaní môže byť vrecko na grilovanie. Môžete ho použiť na prípravu mäsa a zeleniny a príloh súčasne. Jeho materiál je sklolaminát poriahnutý teflónom, takže je tepelne odolný a nepriľnavý, navyše sa čistí jednoducho.

 

Sada grilovacieho náradia z nehrdzavejúcej ocele je nielen cool, ale každý kúsok je užitočný. Obsah sady: 1 lopatka na grilovanie (35 cm), 1 grilovacie kliešte (34 cm), 1 nôž (33 cm), 1 vidlička na mäso (35 cm), 1 silikónová kefa na gril (34 cm), 4 napichovacie ražne (35,5 cm), 1 prenosná taška.

 

Pokiaľ radi grilujete na vyššej úrovni, 25- dielna grilovacia sada z našej ponuky bola navrhnutá pre vás. Pomocou praktických grilovacích pomôcok ľahko pripravíte a opečiete akýkoľvek mäový pokrm, ale výborne sa hodí aj na prípravu jedál z rýb a zeleniny. Obsah sady: 1 grilovacia šplachtľa, 6 grilovacích ihiel, 1 grilovacia vidlica, 1 nôž na krájanie, 1 kefa, 1 drôtená kefa, 8 držiakov na kukuricu, 1 pinzeta, 1 chňapka, 1 solnička, 1 korenička, 1 marinovacia striekačka, 1 teplomer na mäso. Môže to byť výborný darček pre vašich priateľov, ktorí majú radi grilovanie.

 

 

Grilovacie náradie na zapálenie ohňa

Pri griloch na drevené uhlie je lepšie zabudnúť na tekutinu do zapaľovačov, pretože chemikálie môžu zničiť jedlo. Vyskúšajte komínový zapaľovač, ktorého mriežková štruktúra za niekoľko minút nasiekane drevené uhlie a brikety.

 

Skvelým riešením však môže byť aj elektrický zapaľovač grilu, ktorý môžete jedným stlačením tlačidla rozohriať až na 650 °C, aby ste sa mohli čo najrýchlejšie a najbezpečnejšie pripraviť na grilovanie. Je vyrobený zo žiaruvzdorného hliníka a bakelitu, je odolný a trvácny a bude nevyhnutným letným doplnkom na dlhé roky.

 

V našom eshope nájdete rôzne grily a praktické doplnky, ale nájdete tu aj široký výber záhradného nábytku a outdoorového vybavenia za výhodné ceny.

Predchádzajúci Pieskoviská: na základe čoho si vybrať?
Ďalej Chladenie bytu v horúčavách