Abeceda grilovania

Abeceda grilovania

Kúzlo jedla pripraveného pod holým nebom a konzumovaného na čerstvom vzduchu je nenapodobiteľné. Poďme sa teda pozrieť na to, čo potrebujete na prípravu dokonalého grilovania...

Leto a priaznivé počasie sa takmer rovnajú grilovacej sezóne, no ak sa nevykonávajú správne prípravy, konečný výsledok nemusí byť taký, aký sme očakávali. Pozrime sa teda na to, čo je potrebné k tomu, aby sme dostali chutné, prepečené mäso a aby sme mali dokonalú grilovačku.

 

Grilovacie nástroje

Kúzlo jedla pripraveného a konzumovaného vonku je nenapodobniteľné. Grilovanie a varenie na otvorenom ohni je z roka na rok populárnejšie. Je výnimočný nielen spôsobom prípravy jedla, ale je výborný aj ako spoločenská udalosť, na ktorej sa stretáva rodina, priatelia a susedia. Dá sa na to pripaviť spoločne, je to skutočná tímová práca a na konci sa dá výsledok zjesť s radosťou, spolu a spokojne, čo je na nezaplatenie. Grilovanie už nie je dostupné len pre tých, čo majú záhradu, je množstvo zariadení, ktoré sú ideálne na použitie na balkóne, naviac mnohé verejné parky ponúkajú možnosť opekania, čiže tento zážitok môže patriť naozaj každému. Čo všetko potrebujeme na skvelú grilovačku? Prvou a najdôležitejšou (okrem dobrej spoločnosti) je samotný prístroj, na ktorom chceme grilovať. Ponuka je naozaj veľmi široká, kto sa chystá investovať do profesionálneho grilu, by sa mal pripraviť na dôkladnú prehliadku.

 

Ohnisko s grilom

 

Hordozható grill
Ohnisko s grilom, s prenosnou taškou navyše
Special Price € 56.90 RRP: Regular Price € 81.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Predstavenie sortimentu začíname najjednoduchším produktom, ktorý môže ktokoľvek použiť takmer kdekoľvek, bez špeciálneho predbežného plánovania a technických znalostí. Ohnisko s grilom poskytuje zážitok z ohniska aj grilu. Vďaka rozmerov, hmotnosti a prenosnosti je veľmi praktický. Využitie nájde na terase, v záhrade alebo na dvore, nepotrebujete stavané ohnisko. Pomocou prenosnej tašky si ho môžete vziať so sebou na kemping, turistiku alebo na chatu. Môžete použiť palivové drevo, drevené uhlie alebo brikety. Podpaľovač môžete umiestniť na spodnú časť dvojitého grilu, pričom navrchu môžete smažiť mäso, zeleninu alebo syr. K ohnisku patria aj poklop s pletivom a kutáč s háčikom.

 

Záhradný gril

 

Ako ďalší krok odporúčame záhradný gril na drevené uhlie, ktorý je vhodný aj na balkón, dá sa jednoducho presúvať a kedykoľvek premiestniť, napriek tomu má stabilnú oceľovú konštrukciu. Perfektný a spoľahlivý nástroj na prípravu mäsa, zeleniny alebo syru. Nádoba na popol v spodnej časti zaisťuje jednoduché čistenie. Pripravené jedlá môžeme skladovať na podpornom stojane.

BBQ smoker

Favoritom našich zákazníkov je BBQ smoker na drevené uhlie, pretože sa dá použiť na údenie aj grilovanie, je perfektný pre priaznivcov BBQ. Samotné zariadenie má ideálne rozmery, nezaberie veľa miesta. Vďaka trom grilovacím roštom môžete súčasne pripraviť väčšie množstvo mäsa, zeleniny a syra. Dôležitou vlastnosťou oproti predchádzajúcich je, že je vybavený so vstavaným teplomerom, ktorý poskytuje presné údaje o vnútornej teplote zariadenia.

 

2 v 1 BBQ gril a smoker na drevené uhlie

 

 

Tí, ktorí to s grilovaním na záhrade počas sezóny myslia vážne, by sa mali zoznámiť s 2 v 1 BBQ grilom a smokerom na drevené uhlie.Toto zariadenie je dokonalou kombináciou grilov na drevené uhlie a smokerov. Rozloženie tepla vo valcovom tele je vynikajúce, rôzne druhy mäsa, syry, zelenina a ryby sa pripravia dokonalo, ale ak chcete naozaj špeciálne chute, môžete ich aj údiť. Vnútornú teplotu je možné kedykoľvek odčítať pomocou teplomeru z veka. Ľahko sa čistí, grilovacie rošty sú odnímateľné, použité drevené uhlie je možné vybrať jednoducho. Dá sa posúvať pomocou koliesok, takže keď ho nepoužívate, môžete ho kedykoľvek premiestniť.

 

Multifunkčný gril

 

Pokiaľ grilujete na pokročilej úrovni, alebo chcete prejsť na vyššiu úroveň, pozrite sa, čo dokáže multifunkčný gril, s  ktorým pripravíte takmer čokoľvek. Jeho dizajn je mimoriadne praktický, bočný zásobník pomáha pri servírovaní, otvárač na fľaše Vám umožní kedykoľvek pohodlne otvoriť nápoje. Ohrievacia mriežka udrží pripravované jedlo čerstvé, jeho výklopné veko zaistí uchovanie dymových aróm. Vďaka kolieskam sa dá ľahko premiestniť, v zime ho možno odložiť na kryté miesto.

Mini kamado gril

 

- 16%
Mini kamado grill
Mini kamado gril
Special Price € 171.90 RRP: Regular Price € 204.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Grilovačka hocikedy počas roka? Je to možné pomocou mini kamado grilu z našej ponuky. Každý deň v roku je Vám k dispozícii na prípravu tých najvzácnejších pokrmov. Konštrukcia vypálená dreveným uhlím je modelovaná podľa starých ázijských modelov. Hrubostenná okrúhla piecka pochádza z Ďalekého východu, ale si podmanila celý svet. Všade je trochu iné, ale podstata, že je oválny, vajcovitý a dá sa regulovať prúd vzduchu- je všade rovnaká. Keramické kachle izolujú a zároveň odrážajú teplo. Okrem štandardných grilovaných jedál s ním upečiete chlieb, osúchy alebo pizzu. Vďaka prúdeniu vzduchu spodných a horných ventilátorov je kamado gril  vhodný nielen na grilovanie ale aj údenie. Zatvorením vrchnej časti udržíte pripravené jedlo teplé až do podávania.

Užitočné pomôcky na grilovanie

 

 

Okrem samotného grilovacieho zariadenia sú samozrejme potrebné aj iné dôležité pomôcky, aby grilovačka mohla byť úspešná. Uľahčíte si pečenie, zdokonaľujete si servírovanie a hostí usadíte pohodlne.

So serióznym grilovacím setom môžete nielen variť pred hosťami, ale jedlá si pripravíte jednoduchšie a profesionálnejšie. Ak sa chystáte na záhradnú párty, posedenie v exteriéri, ale predovšetkým na grilovanie, oplatí sa Vám zaobstarať si grilovacie náradie v taške. Obsah sady: 1 grilovacia špľachtľa, 6 grilovacích ihiel, 1 grilovacia vidlica, 1 nôž, 1 kefa, 1 drôtená kefa, 8 držiakov na kukuricu, 1 pinzeta, 1 chňapka, 1 soľnička, 1 korenička, 1 marinovacia striekačka, 1 teplomer na mäso. Skrátka, obsahuje všetko, čo môžete potrebovať. Môže byť aj perfektným darčekom, sada je dodaná s taškou, takže sa pohodlne a ľahko skladuje a prenáša.

Ďalším produktom, ktorý môže byť veľkým pomocníkom je vrecko na grilovanie. Jeho používaním ušetríte množstvo času, nakoľko mäso a zeleninu, prílohu pripravíte súčasne. Jeho použitie je jednoduché, stačí vložiť jedlo do vrecka na grilovanie, aby všetko zostalo bezpečne vo vnútri, uzavrite zipsom a položte na gril. Uľahčuje aj otáčanie pokrmov. Jeho materiál je sklolaminát potiahnutý teflónom, takže je tepelne odolný a nepriľnavý.

Ak sú pokrmy takmer dokonalé, pohostinnosť nemôže zlyhať. Dbajte na to, aby Vaši hostia sa cítili pohodlne. Kempingový stôl so 4 stoličkami sa môže hodiť dobre kedykoľvek, preto sa oplatí doň investovať. Sada pozostáva zo skladacieho a prenosného stola a 4 stoličiek. Stôl je možné nastaviť do 3 výšok, môže byť pohodlný pre deti aj dospelých. Po hostine stačí zložiť, zmestí sa do najmenšieho priestoru.

Vhodná teplota

Už sa Vám stalo, že napriek všetkému úsiliu sa jedlá, pripravované na grile nevydarili podľa očakávania? Tajomstvo spočíva v teplote, rozložení tepla a čase prípravy. Pri grilovaných jedlách musíme rozlišovať 3 stupne:  nízka teplota medzi 130 °C a 180 °C, stredná teplota medzi 180 °C a  230 °C a vysoká teplota medzi 230 °C a 300 °C. Aká je ideálne teplota podľa druhu pripravovaného jedla? Tu sú odpovede:

 

  • Hydina: medzi 140 °C a 200 °C
  • Steak: medzi  230 °C a 280 °C
  • Divina: medzi 130 °C a 180 °C
  • Ryby: 160 °C a 180 °C
  • Zelenina: 150 °C a 180 °C

 

Ako však vieme, akú teplotu má náš gril? Väčšinou samotné zariadenie má zabudovaný teplomer, no ak ho nemá, oplatí sa zaobstarať kuchynský teplomer. Spoznajte dva druhy z našej ponuky!

 

Digitálny kuchynský teplomer

 

multifunkcios maghomero
Multifunkčný kuchynský teplomer
Special Price € 14.90 RRP: Regular Price € 22.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

 

Digitálny kuchynský teplomer je skvelým pomocníkom pre pokročilých kuchárov aj gazdiniek, pri príprave dokonalého mäsa, omáčok, ale je užitočný aj pre mamičky s malými deťmi na kontrolu teploty dojčenskej stravy a nápojov. Kuchynský teplomer je možné použiť na meranie od -50°C do +300°C, v režime Celzia a Fahrenheita.  Malá investícia, veľká pomôc.

 

Multifunkčný kuchynský teplomer

Ak potrebujete serióznejší nástroj, vyberte si multifunkčný kuchynský teplomer z našej ponuky! Použitie je jednoduché: kovová ihla na konci musí byť zasunutá do stredu mäsa, aby ste mohli kontrolovať presnú teplotu. Je extra jednoduché, že je vybavený funkciou alarmu, takže Vás upozorní na správnu teplotu. Nastaviť si môžete aj druh mäsa, takže na základe tabuľky vyššie bude naozaj jednoduché pripraviť dokonalé mäso. Keby to nestačilo, môžete si nastaviť aj fázy pečenia: rare, medium-rare, medium, mediumwell a welldone. Pri tomto zariadení nezáleží na hmotnosti a hrúbke mäsa, ani na neznámej rúre/ varnej doske, jeho pomocou totiž získate prený obraz o stave mäsa.

 

Kvalita mäsa a zeleniny

Okrem správnej teploty je najdôležitejšia kvalita potravín, Ak si myslíte, že mäso dostupné na pultoch obchodných domov (prípadne po zmrazení) bude chutiť rovnako dobre ako čerstvý tovar, kúpený u mäsiara, veľmi sa mýlite. V tomto prípade (hlavne ak očakávate návštevu), oplatí sa klásť väčší dôraz na zaobstaranie surovín. Navštívte miestny zelovoc a mäsiarstvo. Kvalita tovaru od miestnych predajcov je neporovnateľný tým, čo ponúkajú obchody, hlavne čo sa týka čerstvosti.

 

1. obrázok: pixabay.com

 

Predchádzajúci Ako správne vybrať návlek na gauč
Ďalej Organizéry: návod na predchádzanie chaosu v byte