Záhradná hojdačka – ostrov pokoja v záhrade

Záhradná hojdačka – ostrov pokoja v záhrade

Ak chcete relaxovať v záhrade, nenechajte toto rozhodnutie na šťastie...

Boli ste niekedy hosťom v dome so ahradnou hojdačkou? A všimli ste si, že väčšina hostí sa tam zhromažďovala a hojdacia posteľ nebola nikdy prázdna? Pravdou je, že nielen deti, ale aj dospelí sa radi hojdajú, aj keď si to nepriznajú. Je známe, že hojdací pohyb má upokojujúci účinok, pretože je veľmi podobný tomu, ktorý zažívame v maternici ako plod.

 

 

Kľúčové vlastnosti kvalitnej záhradnej hojdačky

Hojdacie postele sa zvyčajne inštalujú/montujú v záhrade alebo na terase, takže blízkosť prírody a otvoreného priestoru pomáha ešte viac relaxovať. Na čo by ste si však mali dať pozor, ak uvažujete o výrobe alebo kúpe hojdacieho lôžka?

  • bezpečnosť: Vždy je prvoradé zabezpečiť, aby hojdacia posteľ mala potrebné bezpečnostné prvky, ako napríklad správne ukotvenie, pevný a stabilný rám a uvedomenie si hmotnostných limitov podpier a pružín.

 

  • stabilita: Najdôležitejšie je, aby bola hojdacia posteľ pevná a stabilná, aby ste si na nej mohli oddýchnuť. Pred použitím skontrolujte rám, upevňovacie prvky a pružinu!

 

  • nosnosť: Ak nemáte možnosť otestovať hojdacie lôžko, jedným z najlepších ukazovateľov stability je pravdepodobne hmotnosť a nosnosť hojdacieho lôžka. Tie musia byť uvedené na všetkých výrobkoch, aby sme mohli určiť, či nám výrobok bude vyhovovať.

 

  • odolnosť: Hojdacia posteľ nie je záhradné zariadenie, ktoré by ste v prípade nepriaznivého počasia jednoducho zobrali a odtiahli do špajze. Ak ju nepoužívate na uzavretej terase, mali by ste venovať osobitnú pozornosť materiálu rámu a príslušenstva, sedadiel a vankúšov. Tie s kovovým rámom sú odolnejšie a po sezóne ich môžete bez problémov nechať vonku. Drevené náprotivky sú chúlostivejšie a mali by byť ošetrené lakovou farbou, ktorá na dreve vytvorí priehľadný povlak. Zvýrazní a obnoví pôvodnú farbu materiálu a zároveň zabráni prenikaniu vlhkosti. Vankúše sú najlepšie, ak sú odnímateľné, čo uľahčuje ich čistenie.

 

  • pohodlie: Hojdacie lôžko môžeme využiť naplno, keď je naozaj pohodlné. Okrem hrubých vankúšov, ak je sedák a operadlo pod vankúšmi vyrobené z polyesteru, bude pravdepodobne pohodlnejšie, ako keď je vyrobené z drevených lamiel alebo kovových tyčí.

Miesta, kde je hojdacia posteľ vynikajúcou voľbou

Podobne ako mnoho iných produktov, aj hojdacie lôžko možno kúpiť dvoma spôsobmi. Vymyslíme návrh, či už pre záhradu, terasu alebo rekreačný dom, kde hojdaciu posteľ od začiatku plánujeme. Alebo hojdaciu posteľ uvidíme a tak sa nám vryje do pamäti, že sa rozhodneme vytvoriť pre ňu miesto, kdekoľvek chceme.

 

Súkromná zóna

Každý môže túžiť po chvíľke osamote, po oddychu, keď môže byť sám sebou. Od jari do jesene môže byť záhradná hojdačka vynikajúcim ostrovom na relaxáciu. Vyberte si odľahlý kút záhrady, ktorý je málo využívaný. Dokonca ani nepotrebujete tieň, pretože väčšina záhradných hojdačiek sa dodáva so strieškou. Urobte si z nej miesto, kde si ráno vypijete kávu, kde si prečítate niekoľko strán obľúbenej knihy, kde si večer vypijete pohár vína alebo kde budete len sami sebou.

 

obrázok: hoeffner.de

Východiskový bod záhradných párty

Terasa môže mať mnoho podôb, či už je na najvyššom poschodí bytového domu, pri bazéne vo vile alebo na verande vidieckeho domu. Môže byť zabudovaná do domu alebo na druhom konci záhrady. Jedno však majú spoločné: v poslednom čase sa vonkajší a vnútorný priestor spájajú, pričom obývacia izba a jedáleň sa na letnú sezónu v podstate presúvajú von. Objavili sa jedálenské stoly, pohodlné kreslá, mäkké koberce, závesy a dokonca aj ozdoby. Záhradná hojdačka vedľa jedálenského stola na terase vytvára pohodlný a útulný priestor. Po večeri môžete nielen sedieť v kresle a rozprávať sa, ale môžete sa aj presunúť na hojdaciu posteľ a relaxovať pri popíjaní kokteilu.

 

obrázok: embargosalobestia.com

 

Chalupa s doplnkami

V prípade víkendového domu, rekreačného domu alebo chaty nemusíte chcieť mať záhradu ako vonkajšiu obývaciu izbu, pretože v nej trávite relatívne málo času. Dôležité je však vytvoriť pohodlie a pokoj, pretože cieľom je predsa relaxácia po vykonaní záhradníckych prác. Aj v tomto prípade je dobrou voľbou hojdacie lôžko s kovovým rámom, ktoré môžeme nechať vonku po celý rok, a keď prídeme, stačí len položiť vankúše na miesto a relaxovať, rozprávať sa a pripíjať si, pričom si budeme užívať pohodlie.

 

obrázok: thekrazycouponlady.com

 

Hlavný element záhrady

Nie každý, kto býva v dome so záhradou, chce mať terasu so záhradným nábytkom, grilom a ležadlami. Pre tých, ktorí majú malú záhradu, pre tých, ktorí žijú sami, alebo pre starších ľudí je úplne uspokojujúce mať miesto na posedenie, keď je pekné počasie. Záhradná hojdacia sieť je tiež ideálnou voľbou, pretože jej pohodlie je v porovnaní so skladacími stoličkami neoceniteľné a netreba ju zakaždým prenášať alebo skladovať.

 

obrázok: target.com

 

Mimochodom

Dom je pripravený, s krytou terasou. Neskôr však vznikne potreba príjemného grilovania slaniny so susedmi. Ak je záhrada dostatočne veľká, vytvorte samostatný kútik, zaobstarajte si prenosné ohnisko a namiesto skladacích nestabilných stoličiek zvoľte záhradnú hojdačku. Pripravte sa však na jednu vec! Odteraz budú všetci chcieť variť slaninu u vás.

 

obrázok: target.com

Alternatívy hojdacej postele

Kto by si nepamätal na oddychový kútik našich rodičov alebo starých rodičov, kde bola doma vyrobená hojdacia posteľ, ale ako deti sme ju milovali, aj keď pri spätnom pohľade nebola až taká pohodlná. Ak dnes začnete hojdaciu posteľ hľadať na internete, čoskoro zistíte, že v priebehu rokov sa objavilo mnoho nových typov. Môžu byť kovové, ratanové alebo drevené, s plochou na ležanie alebo sedenie, vonkajšie alebo vnútorné, so stojanom alebo navŕtané do stropu.

 

Klasická záhradná hojdačka

V záhrade, na veľkej terase alebo v tichom kúte dvora sa v ňom pohodlne vyspia až 3 osoby. Jeho robustný kovový rám je stabilný a odolný voči poveternostným vplyvom a pružiny zabezpečujú jemný hojdavý pohyb. Vankúše sedadla a operadla sú potiahnuté polyesterovou tkaninou pre väčšie pohodlie. Jeho skladacia strieška chráni pred páliacim slnkom. K dispozícii je v sivej, hnedej a béžovej farbe, takže si určite nájdete tú, ktorá najlepšie vyhovuje vášmu štýlu a záhrade.

Kerti hintaágy
Záhradná hojdačka, viac farieb
€ 121.89
Zhrnutie objednávky

 

 

Záhradné hojdačky sú najčastejšie vyrobené z kovu alebo dreva, ale kusy, ktoré sa dajú pripevniť k stropu alebo drevu, môžu byť vyrobené aj z ratanu alebo umelého ratanu, zavesené na pevných lanách.

 

 

Hojdacia posteľ z paliet

Ak sa rozhodnete pre ručne vyrobenú hojdaciu posteľ, môžete namiesto klasickej drevenej formy zvoliť jednoduchšie riešenie. Na palete sa ťažko vyrába operadlo, ale väčšia plocha znamená, že sa môže zdvojnásobiť ako posteľ. Pripevnite ho k pevnému kusu dreva pomocou niekoľkých silných lán a vyberte veľmi hrubú špongiu. Výhodou je, že je naozaj lacná a ľahko sa demontuje a inštaluje.

obrázok: ketkes.com

Závesná sieť

Hojdacie siete, založené na blahodarnom hojdacom pohybe, sa v poslednom čase stali veľmi obľúbenými. Na rozdiel od hojdačky sa výborne hodia do interiéru aj exteriéru, dajú sa zložiť do malých rozmerov, pomocou úložnej tašky ich môžete kedykoľvek vziať so sebou a sú vyrobené z umývateľného materiálu. Pri správnej veľkosti sa dá pohodlne používať aj pre dve osoby.

 

fuggoagy 5 szinben
Závesná sieť pre dve osoby
€ 18.90
Zhrnutie objednávky

 

Jeho veľkou výhodou je, že sa dá ľahko pripevniť na strom alebo stĺp, ale môžete si kúpiť aj stojan. Stojan na hojdaciu sieť vám dáva slobodu používať hojdaciu sieť kdekoľvek. Vďaka stabilným oporným nohám má pevnú konštrukciu s nosnosťou 120 kg. Ľahko sa montujú a demontujú, čo uľahčuje ich prípadné uskladnenie na konci leta.

fa es fem fuggoagy allvany
Stojan na hojdaciu sieť
€ 84.90
Zhrnutie objednávky

 

Keď už máte požadovaný kúsok, nezabudnite na jednu vec: užívajte si ho!

Predchádzajúci Vodeodolná svetelná reťaz – Dekorujte svetlami!
Ďalej Osobný ochladzovač vzduchu: letná nevyhnutnosť