Tipy na starostlivosť o vlasy pre zdravé vlasy

Tipy na starostlivosť o vlasy pre zdravé vlasy

Nie ste si istí, ako sa správne starať o vlasy? Ukážeme vám, ako dosiahnuť, aby vaše vlasy boli pružné a zdravé.

...

Každý si želá zdravé vlasy, ale mnohí ľudia nevedia, ako si ich udržať zdravé. Správna starostlivosť o vlasy však neznamená len vhodný šampón a kondicionér, ale zahŕňa aj množstvo ďalších faktorov. V tomto článku sa podelíme o tipy na starostlivosť o vlasy, ktoré vám pomôžu udržať vlasy zdravé, lesklé a silné. Naše tipy vám pomôžu naučiť sa, ako chrániť vlasy pred poškodením a udržiavať ich hydratované a pružné. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako dosiahnuť krásnu a zdravú hrivu!

Starostlivosť a vlasy pre rôzne typy vlasov

Vlasy - či už krátke alebo dlhé, blond alebo hnedé, husté alebo tenké - majú odjakživa veľký vplyv na vnútro človeka a naopak. Vlasy sa spájajú s emóciami, sú symbolom ženskosti a sily, môžu vypovedať o našom veku a vo väčšine prípadov aj o našej nálade. Preto je obzvlášť dôležité venovať starostlivosti o vlasy pozornosť. Začnite tým, že ich prijmete také, aké sú, a potom si vyberte dobrý strih! Nevyberte účes, aký vidíte na obálke módneho časopisu, ale taký, ktorý vyhovuje vašim vlasom a vašej tvári. Potom sa už stačí len o ne starať. Pozrime sa, čo robiť pre jednotlivé typy vlasov:

Lupiny vo vlasoch

Existuje niekoľko možných príčin lupín na pokožke hlavy a našou prvou úlohou je zistiť, čo ich môže spôsobovať. Medzi predispozičné faktory vzniku lupín môže patriť nadmerná suchosť, mastnota, podráždenie pokožky hlavy alebo kožné problémy.

Vyhnite sa umývaniu vlasov horúcou vodou, pretože vysušuje pokožku hlavy. Pri starostlivosti o vlasy náchylné na tvorbu lupín používajte prípravky, ktoré pomáhajú upokojovať pokožku hlavy, znižujú tvorbu lupín a obsahujú výživné a hydratačné zložky, ktoré pokožka potrebuje.Špeciálne šampóny nechajte pôsobiť 2 minúty pred umytím, aby ste dosiahli účinnejší výsledok. Pokiaľ máte krátke vlasy, neumývajte si ich denne, pretože to len podporuje vysušovanie a tvorbu lupín.

Po umytí vlasov šampónom použite kondicionér, ale iba na končeky vlasov, nikdy nie na korienky. Dbajte najmä na šetrné sušenie. Často počúvame, že fénovanie môže byť pre vlasy škodlivé, preto v lete sušte čerstvo umyté vlasy na čerstvom vzduchu. Čím dlhšie sú však vlasy mokré, tým sú zraniteľnejšie. Zvoľte preto nízke nastavenie teploty a vlasy fénujte s vysokým výkonom fénovania.

Ak chcete ešte viac pomôcť, masírujte si pokožku hlavy končekmi prstov, aby ste zvýšili krvný obeh a prietok kyslíka.Ak dávate prednosť prírodnému riešeniu, posypte si pokožku hlavy pred umývaním vlasov jedlou sódou, ktorá absorbuje prebytočný maz a upokojuje pokožku hlavy.

 

Kučeravé vlasy

Každý, koho príroda obdarila krásnymi vlnitými alebo kučeravými vlasmi, pravdepodobne túži po rovných vlasoch. Samozrejme, platí to aj naopak. V mnohých ohľadoch nie je žehlička na vlasy tou najlepšou voľbou, vlhkosť vzduchu spôsobuje, že sa pramene vlasov vlnia späť a pôsobia ešte nevýraznejším, špicatým dojmom. Skúste vytvoriť jemné kučery bez fénu alebo žehličky. Veľkou pomocou môže byť používanie kondicionéra na uterákom vysušené vlasy. Potom ich natočte do malých kučier alebo zapleťte do vrkoča, aby ste po uschnutí získali jemné a upravené kučery.

Pokiaľ trváte na rovných vlasoch, namiesto žehličky na vlasy vyskúšajte kefu na vyrovnávanie vlasov. Na rozdiel od tradičných žehličiek na vlasy môže vlasy menej poškodiť a neškrtí ich, takže sa nespália. Regulácia teploty na hrebeni na vyrovnávanie vlasov umožňuje nastaviť teplotu podľa vašich preferencií, ktoré môžete sledovať na LCD displeji.

Fekete hajegyenesítő fésű
Elektrická kefa na vyrovnávanie vlasov
Special Price € 8.90 RRP: Regular Price € 13.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Šedivejúce vlasy

Šedivenie je spôsobené postupnou stratou melanínu, pigmentu vo vlasoch. S pribúdajúcim vekom sa produkcia tohto pigmentu znižuje a vlasy začínajú šedivieť. Môžu síce vyzerať silno, ale sú náchylnejšie na poškodenie a vyžadujú si špeciálnu starostlivosť. Pri umývaní vlasov používajte vyživujúci kondicionér.

Ak chcete zakryť šediny, môžete použiť sprej alebo farbiaci prípravok, ktorý zodpovedá vašej farbe vlasov, alebo farbu na vlasy, ktorá zabezpečí dlhotrvajúci efekt. Tým sa vyrieši problém šedín, ale farbené vlasy si vyžadujú úplne inú starostlivosť ako vaše prirodzené vlasy. Ak chcete šetrné riešenie, môžete si teraz vybrať rastlinnú farbu na vlasy obsahujúcu rastlinné výťažky vrátane henny, indiga alebo kasie. Zvyčajne sú k dispozícii vo forme prášku, ktorý je potrebné pred farbením zmiešať s horúcou vodou, aby vznikla pasta. Na vlasy ju môžete naniesť tradičným spôsobom pomocou štetca.

Bohužiaľ, farbenie vlasov nie je pre vlasy to najlepšie a čím častejšie chodíte ku kaderníkovi, tým viac ich poškodzujete. Niekoľko postupov však môže priniesť veľký rozdiel. Vyhnite sa spomínanému oplachovaniu horúcou vodou! Vyberajte si prípravky špeciálne vyvinuté pre farbené vlasy, ktoré chránia farbu, zabraňujú jej opotrebovaniu a vyživujú vlasy. Snažte sa umývať vlasy menej často ako predtým a ak sú vaše vlasy náchylné na mastenie, používajte medzi jednotlivými umývaniami suchý šampón. S príchodom pekného počasia chráňte farbené vlasy pred dlhodobým pobytom na slnku, ktoré môže ešte viac vysušiť a poškodiť štruktúru vlasov.

Mastné alebo suché vlasy

Máte pocit, že sa dlhá zima podpísala na vašich vlasoch? Nosenie čiapky, studený vzduch vonku a suchý vzduch vo vykurovaných miestnostiach skutočne vlasy zaťažujú. Časté umývanie a sušenie vedie k strate vlhkosti a poškodeniu štruktúry, zatiaľ čo menej vetraná pokožka hlavy pod kapucňami a čiapkami vedie k rýchlejšiemu masteniu.

Na postihnuté pramene a končeky vlasov naneste sérum proti krepovateniu, olej na vlasy a stylingový krém. Pomôcť môže aj umývanie vlasov nie však horúcou vodou a ani ich sušenie horúcim vzduchom. Pre vlasy náchylné na mastenie môže byť záchranou šampón s obsahom citrónovej trávy, mäty alebo aloe vera, pretože znižujú produkciu oleja a zároveň dosahujú lesklé a hydratované vlasy.

Použite domáce praktiky na veľmi suché vlasy! Zmiešajte 2-3 polievkové lyžice medu s 1 žĺtkom, potom naneste na čerstvo umyté vlasy.Nasaďte si kúpacie čiapky a po hodine opláchnite.

Domáca starostlivosť o vlasy

Silné a husté vlasy nie sú len záležitosťou génov a správnej starostlivosti, ale aj výživy. Zavedenie niekoľkých vitamínov môže byť veľkou pomocou. Na rast vlasov užívajte kyselinu listovú (vitamín B9), zinok (nevyhnutný pre hormonálnu rovnováhu) alebo meď. Mangán a selén chránia telo pred voľnými radikálmi a antioxidačnou nerovnováhou, ktoré zohrávajú úlohu v procese starnutia. Selén sa nachádza v hubách, slnečnicových semienkach, para orechoch, hnedej ryži, celozrnnej raži a krevetách.

 

Dôležitú úlohu pri udržiavaní zdravých vlasov zohráva aj výživa, preto jedzte potraviny bohaté na vitamíny, pokračujte v dopĺňaní vitamínu D a prispievajte k zdravším vlasom pomocou omega-3. Tie sa nachádzajú v lososovi, makrele, sardinkách, avokáde, ľanových semienkach, olivovom oleji a vlašských orechoch.

Na jar je čas navštíviť kaderníka, aby vám ostrihal vlasy, ktoré počas zimy preriedli, a osviežil váš vzhľad. Vyživujte pokožku hlavy a vlasy kondicionérmi a balzamami a vždy si vyberte správny výrobok pre svoj typ vlasov, pretože rôzne šampóny a kondicionéry majú na rôzne typy vlasov rôzne účinky.

Prírodná starostlivosť o vlasy zo špajzy

Antioxidanty v zelenom čaji môžu pomôcť zastaviť vypadávanie a rednutie vlasov a môžu byť tiež liekom proti lupinám a psoriáze. Používajte ho zmiešaný so šampónom alebo si do vlasov vmasírujte čerstvo uvarenú a vychladenú šálku zeleného čaju.

Kokosový olej nájdete v mnohých domácnostiach, je vhodný pre všetky typy vlasov, navyše je cenovo dostupný. Odstraňuje lupiny, zjemňuje vlasy, zlepšuje lámavosť a stimuluje rast vlasov. Používajte extra panenský kokosový olej a pred umývaním ho dobre vmasírujte do pokožky hlavy a vlasov!

 

Pre silné a lesklé vlasy rozklepnite dve vajcia a dobre ich rozšľahajte v miske. Naneste na vlasy (na pokožku hlavy a končeky) pred umytím a nechajte pôsobiť 10 minút pred dôkladným opláchnutím.

Vybavenie kaderníckeho salónu od Alindy

Ak sa zaoberáte starostlivosťou o zdravé vlasy na profesionálnej úrovni, prezrite si náš online obchod a vytvorte si salón za babku. Ponúkame aj stojanové sušiaky na vlasy, stojany na umývanie vlasov, kadernícke vozíky a niekoľko typov kaderníckych stoličiek vrátane detských stoličiek.

 

 

Predchádzajúci Sprievodca svetom žiaroviek: ako si vybrať ten správny?
Ďalej Pieskoviská: na základe čoho si vybrať?