Takto môžete vylepšiť pripojenie do siete

Takto môžete vylepšiť pripojenie do siete

Máte online meeting, ale internet je nefunkčný a zo stretnutia nie je takmer nič počuť? Potrebujete si oddýchnuť, ale video sa nenačíta a online hra mešká? Tieto nepríjemné javy poznáme všetci. Našťastie máme pre vás tip, ako zabezpečiť, aby internetové pripojenie v každej miestnosti vašej domácnosti bolo nerušené...

Aké problémy môže spôsobiť v každodennom živote, ak je internet zaseknutý?

Dnes je už takmer nepredstaviteľné, aby ste doma či v práci nemali kvalitný internet, nehovoriac o mobile. Preto spôsobuje nepríjemnosti, ak zbadáte čo i len malé zasekávanie internetu. Za rýchly prístup na internet sa platí každý mesiac pomerne vysoká suma, takže je pochopiteĺné, ak sme počas online stretnutia sklamaní, keď sa film, ktorý pozeráme, zastaví alebo je kvalita zvuku zlá. Väčšinou vám napadne chyba poskytovateľa služby, no treba si uvedomiť, že rýchlosť internetového pripojenia je len jeden faktor, na výkon domácej siete môžu mať vplyv aj iné faktory, ako zastaraný hardvér resp. rušenie od iných zariadení. V niektorých prípadoch možno budete musieť aktualizovať svoj sieťový hardvér alebo optimalizovať nastavenia, aby ste čo najlepšie využili svoje internetové pripojenie.

Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť domácu sieť aby ste zlepšili výkon a rýchlosť vášho internetového pripojenia. Aktualizáciou internetového balíka, použitím káblového pripojenia a optimalizáciou signálu Wi-Fi môžete zo svojej domácej siete vyťažiť maximum a mať lepší online zážitok. Vďaka tomu sú všetky online aktivity rýchlejšie a spoľahlivejšie, či už ide o streamovanie, hranie hier, prácu z domu alebo len prehliadanie webu.

Router nemusíte vyhodiť. Tu je návod, ako si ho doma vylepšiť, aby ste rozšírili pokrytie siete.

Zvýšenie dosahu súčasnej Wi-Fi siete je pomerne špeciálna úloha. Keďže ide o bezdrôtovú technológiu, rozšírenie siete možno najlepšie implementovať pomocou bezdrôtovej technológie. Zasekávanie Wi-Fi a výpadky signálu sú najčastejšie spôsobené hrubými stenami budovy, konštrukciou železobetónových dosiek a veľkými vzdialenosťami. Signál Wi-Fi siete klesá úmerne so vzdialenosťou a hrúbkou stien v ceste Wi-Fi signálu, takže sa môže stať, že vôbec nie je signál v určitých miestnostiach. Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť domácu sieť v závislosti od vašich jedinečných potrieb a rozpočtu. Ukážeme vám niekoľko tipov, ako začať:

Obnovte svoj router: Ak používate starý alebo zastaraný router, možno je čas na výmenu na nový model, ktorý ponúka vyššiu ráchlosť a pokročilejšie funkcie. Hľadajte router, ktorý podporuje najnovšie bezdrôtové štandardy, pretože ponúka rýchlejšie a spoľahlivejšie pripojenie.


Optimalizujte nastavenia bezdrôtovej siete: Výkon vašej bezdrôtovej siete môžete zvýšiť tak, že sa ubezpečíte, že je váš router nastavený správne. Tieto nastavenia by sa mali v určitých intervaloch opakovane kontrolovať.

Použitie káblového pripojenia: Ak máte v blízkosti routra zariadenia, môžete mať rýchlejšie a stabilnejšie pripojenie pomocou káblového internetu namiesto bezdrôtového. Môže to byť užitočné najmä pre herné konzoly alebo iné zariadenia, ktoré vyžadujú rýchle a spoľahhlivé pripojenie.


Aktualizujte svoj internetový balík: Ak aj napriek optimalizácii domácej siete stále máte problémy s pripojením, je čas aktualizovať váš internetový balík. Informujte sa u svojho poskytovateľa internetových služieb, či vo vašej oblasti existujú možnosti vyššej rýchlosti.


Skontrolujte interferenciu: Domácu sieť môže spomaliť viac zdrojov. Aby ste znížilu rušenie, umiestnite router na centrálne miesto a ďaleko od iných elektronických zariadení.

Zvýšte dosah siete: Ak máte veľký dom alebo bývate vo viacposchodovej budove, v určitých oblastiach môžete zaznamenať slabší signál. Ak chcete zvýšiť dosah vašej siete, môžete skúsiť pridať do systému rozširovač dosahu. Tieto zariadenia fungujú tak, že vytvárajú daľšie bezdrôtové prístupové body, ktoré rozširujú dosah siete.  S kvalitným zosilňovačom Wi-Fi signálu však vyššie spomínané problémy ľako odstránite.

Čo by ste mali vedieť o zosilňovaci Wi-Fi signálu?

Wi-Fi zosilňovač rozširuje pokrytie siete zvýšením sily existujúcich signálov. Môžete tak zvýšiť slabý signál Wi-Fi routera až o 200 metrov a môžete bezpečne a úplne plynulo surfovať na internete doma, alebo v ktorejkoľvek miestnosti kancelárie.

 

Wifi erősítő

- 42%
WiFi jelerősítő
Zosilňovač WiFi signálu
Special Price € 10.89 RRP: Regular Price € 18.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Ako ho uviesť do prevádzky

Zaobstarajte si zosilňovač Wi-Fi signálu- známy aj ako repeater- pripojte ho k sieti, pripojte k smerovaču, zapnite a máte hotovo! Je to naozaj jednoduchý a efektívny spôsob, ako si užiť zážitok z rýchleho internetu aj v predtým krytých častiach vášho domova.

Parametre Wi-Fi zosilňovača predávaného eshopom Alinda:

  • Kompatibilné štandardy: 802.11b, (11Mbit/s), 802.11n, 802.11g (54Mbit/s)
  • Zabezpečenie: 64/128 bit WEP, WPA, WPA2, WPA/WPA2.
  • Rýchlosť: akár 300 Mbps (Prosíme, berte na vedomie, že zosilňovač WiFi signálu expanduje pokrytie WiFi, ale nezvyšuje rýchlosť pôvodného routera.)
  • Prevádzková teplota: 10ºC~40ºC
  • Skladovanie medzi: 10~70ºC
  • Podpora sietí: 2.4 GHz, WLAN
  • Zabezpečenie WLAN: WPA2, WPA, WEP (128/64)
  • Dosah: v exteriéroch 200m, v interiéroch 100m (závisí aj od počtu kovových predmetov v miestnosti)
  • Rozmery: 11x8,5x6 cm
  • Materiál: plast


Pomocou ktorých zariadení môžete optimalizovať internetové pripojenie?

Najlepšie na tom je, že zosilňovač Wi-Fi signálu môžete používať rovnakou rýchlosťou na viacerých bezdrôtových zariadeniach súčasne. Aj na tabletoch, mobilných telefónoch, notebookoch a televízoroch. Už žiadne zasekávanie filmov alebo online stretnutí so zlou kvalitou zvuku.

 

Čo dokáže a čo nie: definícia routra a zosilňovača Wi-Fi signálu. Na čo slúžia a ako spolu súvisia?

Router je sieťové zariadenie, ktoré preposiela dátové pakety medzi PC sieťami. Spája k internetu zariadenia, ako sú počítače, smartfóny a tablety prostredníctvom lokálnej siete (LAN) alebo rozsiahlej siete (WAN), ako je napr. internet. Router môže byť káblový alebo bezdrôtový. Káblový router používa ethernetové káble na pripojenie zariadení k sieti, zatiaľ čo bezdrôtový router používa rádiové vlny na pripojenie zariadení k sieti bez káblov. Bezdrôtový router umožňuje zariadeniam pripojiť sa k internetu bezdrôtovo prostredníctvom pripojenia Wi-Fi.

Zosilňovač Wi-Fi signálu, známy aj ako repeater, je zariadenie, ktoré pomáha zlepšiť pokrytie a dosah Wi-Fi signálu v danej oblasti. Funguje tak, že zosilní existujúci Wi-Fi signál a prenesie ho do oblastí, kde je signál slabý alebo žiadny. Wi-Fi repeater funguje tak, že prijíma existujúci signál z routera a pred opätovaným odoslaním ho zosilňuje. Môže byť umiestnenný na mieste, kde je slabý Wi-Fi signál, alebo prekážaný napríklad vo väčšom dome, kde je router v jednej miestnosti a ostatné miestnosti sú príliš ďaleko na to, aby získali dostatočný  signál. Zosilňovače Wi-Fi signálu sú užitočné nástroje na zlepšenie celkového pokrytia a výkonu siete Wi-Fi. Pomáhajú eliminovať mŕtve zóny, znižujú potrebu viacerých routerov a zepšujú rýchlosť a spoľahlivosť Wi-Fi pripojenia v rôznych oblastiach vášho domova alebo kancelárie.

Predchádzajúci Výroba šperkovnice vlastoručne: pomôcka pre kutilov
Ďalej Abeceda rekunštrukcie domu: čo a ako?