Sviatky v kuchyni: nápady na dekorácie a darčeky

Sviatky v kuchyni: nápady na dekorácie a darčeky

Zistite, aké kuchynské náčinie môžete darovať na Vianoce a ako si vyzdobiť kuchyňu, aby ste vytvorili útulnú sviatočnú atmosféru...

Gastronómia už dávno nie je výsadou profesionálov, ale pre mnohých zábavnou, kreatívnou a príjemnou záľubou. Z tohto článku sa dozviete, aké kuchynské náčinie môžete darovať na vianoce a akým dekorom vytvoríte v kuchyni príjemnú, sviatočnú atmosféru.

Aké kuchynské pomôcky môžete darovať na Vianoce?

V skutočnosti čokoľvek, o čom viete, že druhý by sa na to tešil. Zabudnite na sadu nožov, pretože ak sa môžeme veriť poverám, tieto ostré nástroje môžu vzťah rozsekať na polovicu. Výber je naozaj široký, navštívte sekciu kuchynských doplnkov a pokochajte sa ponukou!

Pre milovníkov vína

Niekto z rodiny, alebo priateľ, ktorý miluje víno? Určite nemusíte íst ďaleko, aby ste niekoho takého našli vo svojom okolí. Ak je skutočným milovníkom vína, určite vie, že otvorenú fľašu treba nechať chvíľu na vzduchu, aby sa nápoj viac otvorilo a vyšli bohaté chuťové arómy. Priznajte sa, počas stretnutia s priateľmi je na to málo času. Dekantér na víno ponúka na to riešenie. Dušou dekantéra je špeciálne navrhnutý lievik, do ktorého je potrebné nápoj naliať. Víno prechádza lievikom, pričom je vzduchom obohacované vzduchovými kanálni, rýchlo prechádza kyslík a 2-3 hodiny prevzdušňovania sa výrazne skrátia. Môžete si štrngnúť! So stojanom, v ozdobnej krabičke bude naozaj jedinečným vianočným darčekom.

Ak ide o zberateľa vína, potešte ho špeciálnym dreveným regálom na víno. Je vyrobený z prírodnej, neupravenej borovice, takže sa hodí ku každému štýlu, ale jednoduchým spôsobom sa dá aj prispôsobiť vlastným predstavám.

Užitočný spotrebič

Málokedy kupujeme elektronické zariadenie bez toho, aby o to obdarovaný požiadal, no ak chcete tento rok niekomu pomôcť k zdravému stravovaniu, s teplovzdušnou fritézou nepokazíte nič. Seriózny a praktický darček.

Organizácia kuchyne

Z kuchyne poriadkumilujúceho človeka určite nemôže chýbať originálny stojan na koreničky. V každej domácnosti sa nájde veľa korenín, otáznou je iba to, v akej forme? 20- dielny stojan na koreničky s otočným stojanom dá koreničky do poriadku jedným ťahom. Zaberá málo miesta a je prehľadný, takže sa nenájde nikto, koho by takýto užitočný darček nepotešil.

84 dielna sada príborov môže byť elegantným darčekom, ktorý sa hodí do každej domácnosti. Vybrať si môžete strieborné, alebo strieborno- zlaté farebné prevedenie, podľa obľúbeného štýlu obdarovaného. Sada je vhodná až pre 12 osôb, okrem príboru obsahuje aj naberačku, šalátovú lyžicu a vidličku, loptaku na tortu, naberačku na omáčku, kliešte na cukor, lyžicu na vajce, lyžicu na kaviár/ plody mora a vidličku na slimáky. Vďaka elegantnej krabičke môže byť výborným darčekom pod stromček.

Tajomstvo dokonalého pečeného mäsa

Multifunkčný kuchynský teplomer poteší nielen milovníkov mäsa. S jeho použitím môžete jednoducho kontrolovať teplotu pri pečení rôznych druhov mäsa, chleba alebo zákuskov. Je jednoducho použiteľný, funkcia alarmu signalizuje, keď je dosiahnutá správna teplota alebo keď uplynie prednastavený čas. Hovädzie, jahňacie, teľacie, hamburger, bravčové, morčacie, kuracie alebo rybie? Vždy môžete presne nastaviť druh mäsa a fázu pečenia. Pokiaľ vlastníte takéto zariadenie, už nezáleží na hmotnosti a hrúbke mäsa, prípadne na neznámej rúre/ varnej doske, s jeho pomocou totiž možno získať presný obraz o stave mäsa. Stačí sa len rozhodnúť, či si kúpite jeden kus aj pre seba!

 

 

 

Ako teplovzdušná fritéza funguje a čo všetko v nej môžeme pripraviť?

Po mnohých rokoch vývoja sa zrodilo zariadenie na úsporu energie a oleja, teplovzdušná fritéza. Jednoduchá manipulácia, čistý, moderný vzhľad a jednoduché čistenie poskytjú nový zážitok z pečenia.  Výborne sa hodí na prípravu príloh, hlavných jedál a iného pečeného jedla, môžete jednoducho minimalizovať množstvo použitého tuku a oleja. Vďaka 5 rôznym režimom ho možno použiť aj na prípravu pečených zemiakov, chleba a mäsa. Môžete v nej pripraviť nielen vyprážané ale aj pečené mäsové pokrmy. Chrumkavé kuracie stehná, špízy s pridaním minimálneho množstva oleja. Jedlá, pripravené v ňom budú prekvapivo chutné. Je to zdravšie, rýchlejšie a bezpečnejšie ako vyprážanie na panvici, nemusite sa obávať ani nepríjemných pachov, ktoré zapĺňajú domácnosť.

 

Meleglevegős sütő
Teplovzdušná fritéza, 6L
Special Price € 62.90 RRP: Regular Price € 84.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Nápady na dekoráciu, aby bola vaša kuchyňa slávnostnejšia

Keď si vyberiete krabicu z minulého roka s nápisom „Vianoce” a začnete ozdobiť byt, kuchyňu väčšinou vynecháte. Obývačka či spoločenská miestnosť preberá ústrednú úlohu, kde trávime najviac času a kde bude neskôr umiestnený vianočný stromček. Mnoho ľudí miluje vonkajšie dekoratívne svietidlá a v mnohých domácnostiach nemôže chýbať ani klopačka. Aj keď je pri slávnostnej večeri naozaj dôležité chutné jedlo, dobrá atmosféra a spoločne strávený čas, dôležitú úlohu pri vytváraní atmosféry zohráva aj krásne zariadená kuchyňa a jedáleň. Tento rok vám odporúčame najskôr vyzdobiť kuchyňu, keďže práve tu sa budú pripravovať sviatočné pokrmy a koncom roka tu trávi rodina aspoň toľko času ako v obývačke.

 

1. obrázok: theblushingbungalow.com; sweetwoodcreativeco.com; sweetwoodcreativeco.com; curatedinterior.com

  • Začnite so svetlami! Na umiestnenie niekoľko LED reťazov nepotrebujete veľké okno. Vhodný je aj parapet, vrchná časť kuchynskej linky, či digestor. Keď sa vrátite z práce, aby ste pripravili večeru pre rodinu, zapnite tieto svetlá a nechajte sa zaplaviť sviatočnou náladou. Cez víkend si s deťmi v lese nazbierajte borovicové konáre, ktoré si môžete dať do vázy, alebo okna, vylepšené s LED svetielkami.
  • Vianočná dekorácia na dvere nevyzerá dobre len na dverách, zaobstarajte si honosný kúsok a zaveste ho pred kuchynské okno alebo väčšiu prázdnu plochu. Dekorácia z našej ponuky má priemer 60 cm, 8 rôznych režimov osvetlenia a 50 LED diód.

 

  • Adventný veniec je jedným z najobľúbenejších sviatočných symbolov, prečo by nemohol byť v kuchyni? Sviečku môžete zapáliť aj bez venca, len pre jej krásu a príjemnú atmosféru. Ak máte málo miesta, prilepte na poličku alebo digestor borovicový konár a pripnite naň bezdrôtové sviečky. Jednoduché ovládanie diaľkovým ovládačom a vďaka časovaču si môžete nastaviť automatické vpnutie po 4 alebo 8 hodinách, čím šetríte energiou.

 

  • Slávnostnú atmosféru môže kuchyni dodať aj estetické umiestnenie niekoľkých drobností s vianočnou tematikou. Vianočné hrnčeky a farebné cukríky nájdete v tomto období v mnohých domácnostiach, naaranžujete ich na stojan koláče lebo podnos na koláčiky a vianočný kútik je hotový.

2. obrázok: thepinkclutchblog.com

  • Na záver sa venujte jedálenskému stolu! Nezáleží na tom, či je malý alebo veľký, sviatočný obrus, alebo behúň dotvoria atmosféru, tenká girlanda prechádzajúca stredom tiež nezaberie veľa miesta. Pokojne využite priestor nad stolom, dekorácie zavesené na lampe či strope môžu stačiť aj samy.
Predchádzajúci Najlepšie nápady na vianočné menu
Ďalej Jednoduchá renovácia nábytku vlastoručne