Svadobné dekorácie: trendy roku 2023

Svadobné dekorácie: trendy roku 2023

Plánujete svadbu, ale neviete, aké možnosti výzdoby máte k dispozícii? V tomto článku vám ukážeme najnovšie trendy na tento rok...

Chystáte sa na svadbu, no neviete, aké sú možnosti výzdoby? V našom článku vám ukážeme najnovšie trendy tohto roka.

Svet svadieb je veľmi rozmanitý a pestrý, ale jedno majú všetky príležitosti spoločné: nádherný obrad a kúzelnú atmosféru, ktorá trvá celý deň a väčšinou aj celú noc. Štýl a farba dekorácie, ktorý si pre svoj veľký deň vyberiete je obmedzený len vašou fantáziou a samozrejme ropočtom.

 

Ako začať s organizáciou?

Od okamihu, keď je žena požiadaná o ruku (ale možno aj oveľa skôr) sa začína fomovať predstava o svadbe. Predstavuje si seba v šatách, vidí sa, ako povie áno a vidí aj prostredie, v ktorom to urobí. Keď začne skutočné plánovanie, sny sa pomaly stávajú skutočnosťou. Niektorí ľudia si využívajú služby svadobného plánovača, ale veľa ľudí sa snaží zvládnuť detaily svadby samy. Ako začať?

 

  • Prvým krokom je stanovenie dátumu svadby! Môže to byť dátum, ktorý je pre vás dôležitý, víkend, ktorý sa vám páči, alebo môže závisieť od dostupnosti miesta, ktoré si vyberiete.

 

  • Rozhodnite sa, či chcete mať obrad v kostole. Vyžaduje si to totiž samostatnú prípravu aj z duchovného hľadiska.

 

  • Poproste svedky a družičky.

 

  • Zostavte zoznam hostí! Je to obzvlášť dôležité, pretože počet hosťov je základom pre cenovú ponuku vybraných miest.

 

 

  • Jedným z najdôležitejších prvkov plánovania svadby je príprava podrobného rozpočtu. Okrem tých hlavných vecí sa k svadbe pridáva veľa zdanlivých drobností, na ktoré sa možno na začiatku ani nepomyslíte.

 

  • Vyberte si miesto, ktoré vám najviac vyhovuje, dohodnite sa na termínu, počtu osôb a menu!

 

  • Zaregistrujte sa na príslušnom obecnom alebo mestskom úrade alebo kontaktujte kňaza, pokiaľ chcete mať cirkevný obrad.

 

Akonáhle máte pripravené základné prvky svadby, môžete začať hľadať poskytovateľa služieb. Deväť mesiacov pred veľkým dňom by ste mali začať plánovať svadobné šaty a šesť mesiacov predtým kúpiť prstene, oblek pre ženícha a rôzne menšie doplnky.

 

Plánovanie svadobnej výzdoby

Hlavným prvkom veľkého dňa sú dekorácie a doplnky,ktoré obsahujú najrôznejšie prvky, ktoré dokopy vykúzlia krásnu a útulnú atmosféru svadobného obradu. Pri plánovaní svadonej výzdoby je dôležité myslieť na tému a štýl svadby, hlavne na vkus páru. Niektoré svadobné dekorácie, na ktoré nemôžeme zabudnúť bez ohľadu na štýl, rozpočet a veľkosť svadby:

 

  • Kvety: Kvety sú jedným z najdôležitejších prvkov svadobnej výzdoby. Sú základom úžasnej stolnej dekorácie, svadobnej kytice, odznakov a dekorácie miesta.

 

  • Osvetlenie: Osvetlenie môže vytvoriť príjemnú atmosféru na vašej svadobnej hostine. Kúzelnú atmosféru navodíte lampamy, sviečkami alebo svetelnými reťazmi. Vodeodolná svetelná dekoračná reťaz obstojí takmer na každej svadbe, hocijakého štýlu, môžete ju použiť nad stolov, pretože poskytuje dostatok svetla, ale veľmi dobre vyzerá aj ako doplnok k dekoratívnym prvkom vytvárajúcich zvláštnu atmosféru. Reťaz obsahuje 15 LED svetiel, ale pokiaľ si kúpite viac svetelných reťazov, môžete ich spojiť, získate tak ešte dlhšiu reťaz.

1. obrázok: pinterest.com/lizabalzhyk2003

 

LED reťaze sú na svadbách už roky základom ozdoby a ich kreatívne využitie je takmer nekonečné. Do interiéru odporúčame LED svetelné reťaze zapojené do siete, zatiaľčo vonku odporúčame verziu so solárnym napojením.

 

2. obrázok: notonthehighstreet.com

    • Dekorácia na stôl: Dekorácia na stôl zahrňuje stredné diely, behúne a obrusy. Jednoduché biele obrusy zvyčajne poskytuje reštaurácia a môžete ich okoreniť behúňmi, kvetinovou výzdobou a predmetmi, ktoré dopĺňajú celkový motív a farebnosť svadby.

     

    • Stoličky: Pri svadobnom obrade a hostine môžu byť stoličky ozdobené poťahmi alebo inými dekoráciami, ktoré dodajú nádych elegancie.

     

    • Pozadie: Krásne pozadie za párom môže vytvoriť oslňujúcu atmosféru. Môže byť vyrobený z kvetín, látky, svetiel skrytých za závesoch.

     

    • Informačné tabule: Personalizované tabule môžete použiť na vedenie hosťov, zobrazenie poradia sedadiel alebo na zobrazenie menu.

     

    • Fotokabínka: Môže byť zábavným prvkom oslavy. Môžete ju ozdobiť rekvizitami, pozadím a ďalsími prvkami, ktoré ľadia s tematikou svadby.

     

    Skúsenosti z minulých rokov

    Každá svadba je iná, páry sa snažia okrem vybraného štýlu vložiť i niečo zo sebe. Začiatkom roka spoznáme nové trendy, z ktorých môžete čerpať inšpiráciu, ale svadba nebude menej trendová ani v prípade, že sa s nimi vôbec nepočíta.

     

    V posledných rokoch dominuje voľnejší štýl a je čím menej mladých párov, ktoré túžia po luxusu, zámkoch a luxusných doplnkoch. Namiesto toho dávajú prednosť dedinskému prostrediu, takže naturálny trend ovládol svadobné trendy.

     

    Čo sa týka ozdoby, najobľúbenejšie boli zemské farby, pastely a prírodná zelená. Veľké, dokonale komponované stolné dekorácie a kytice boli nahradené voľnými, prírodnými dekormi. Objavili sa vetvy, perie, machový dizajn, bobule a sukulenty. Namiesto moderných, požičiavaných dekoratívnych prvkov dajú prednosť prírodným materiálom, ktoré si dokázali vyrobiť aj vlastoručne. Výsadbový poriadok napísaný na obrazové rámy, balíky slamy ako fotografické rekvizity a sudy fungujúce ako pulty.

     

    Svadobná dekorácia v roku 2023

    Pokiaľ pri navrhovaniu interiéru trváte na dodržiavaniu najnovších trendov, vyberte si farbu roka purpurovú, inšpirovanú karmínovou. Vyberte si k nej jasné, žiarivé kvety a kombinujte ich s čistými farbami.

     

    Neustále sú obľúbené používanie kovových prvkov v striebornej, zlatej alebo červenej farbe, ktoré sa najčastejšie objavujú na vázach a svietnikoch. V poslednej dobe zažívajú renesanciu prírode blízke a ekologické svadby. Najobľúbenejším dekoračným prvkom je pampová tráva, ktorú je možno použiť samostatne alebo v kombinácii so živými kvetmi a vytvoriť tak skutočne výnimočnú atmosféru. Novinkou je unikátna vosková pečať, ktorou sa pozvánky zapečaťujú. Pozvánky z plexi a ostatné dekoratívne prvky sú v prípade moderných svadieb stále obľúbenejšie, zatiaľčo tí, ktorí dávajú prednosť jedinečnosti, často zvolia ručne kreslené alebo maľované pozvánky.

     

    Zdá sa, že éra obrovských niekoľkoposchodových tôrt, pastelových farieb a veľkých svadobných kytíc sa skončila.

     

    Štýly a atmosféra

    Snúbenci si môžu vybrať z radu rôznych svadobných štýlov, aké si pre veľký deň predstavujú. Je však dôležité, aby atmosféra ladila s charakteristikou miesta svadby, inak sa môže zdať nútené alebo aj napriek našej snahy bude harmónia narušená. Svet svadobných dekorácií sa zmenil v priebehu posledných rokov, všeobecné svadobné štyly a nálady zostali:

     

    • Romantický: Tento typ svadobného štýlu je predovšetkkým o vytvoreníe úžasnej rozprávkovej atmosféry. Myslite na jemné osvetlenie, veľa kvetín, svetlo sviečok a vyhnite sa jasným farbám!

3. obrázok: greenweddingshoes.com

 

  • Vintage: Tento štýl často zahrňuje starožitné alebo retro dekorácie a oblečenie, ako sú čipkované alebo vintage šaty a obleky. Bicykle pokrytý kvetinami, čísla stolov umiestnené v starožitnom zlatom rámu, nábytok v štýle art deco, niekoľko klietok naplnených kvetinami, sviečky, lampy, to všetko posilňuje tento štýl.

4. obrázok: pinterest.com/keelifinkBrantl

 

  • Rustikálny: Rustikálne svadby sa často konajú vonku v stodolách alebo v inom dedinskom prostredí. Vyznačujú sa prírodnými prvkami, ako je drevo, pytlovina a špagát, ako aj poľné kvety a jednoduché, zemité farebné palety.

5. obrázok: elegantweddinginvites.com

 

  • Moderný: Moderné svadby sú predovšetkým o čistých líniách, výrazných farbách a minimalistickej estetike. K dosiahnutiu tohto štýlu je dôležité, aby samotné umiestnenie bolo neutrálne alebo malo rysy moderného štýlu.

6. obrázok: ericamarieevents.com

 

  • Bohémsky: Bohémske svadby sa vyznačujú uvoľneným, slobodným duchom. Často zahŕňajú prírodné prvky, ako sú perie, makramé, lapače snov a mix jasných farieb a zemitých tónov.

 

7. obrázok: simplemeansevents.com

  • Klasický: Klasické svadby sú nadčasové a elegantné. Vyznačujú sa bielými šatmi, čiernými smokingmi a formálnymi ozdobami, ako je krištáľ a striebro. Dlhé biele sviečky a rôznofarebné kvetiny s prírodnou zelenou farbou vyžarujú skutočnú elenganciu.

8. obrázok: evelynclarkweddings.com

  • Rozmarný: Rozmarné svadby sú zábavné a hravé a obsahujú neočakávané prvky,ako sú nadrozmerné kvetiny, balónky a farebné stuhy. Vtipné nápisy a doplnky jej môžu urobiť ešte jedinečnejším. Na takú svadbu budú hostia ešte dlho spomínať.

9. obrázok: huffingtonpost.com

Kľúčom k výberu svadobného štýlu a pocitu je nakoniec odraz osobnosti a hodnôt páru.

Predchádzajúci Ako si vybrať hraciu podložku pre deti?
Ďalej Hračky do záhrady vlastoručne