Svadobná dekorácia vlastoručne: lacné a krásne riešenia

Svadobná dekorácia vlastoručne: lacné a krásne riešenia

Jednou z najdôležitejších častí svadby je výzdoba, ktorá je zároveň jednou z najdrahších. Ukážeme vám, ako môžete znížiť svoje výdavky a zároveň vykúzliť úžasné dekorácie...

Svadobné dekorácie nie sú lacné, môžu výrazne zvýšiť už aj tak vysoké svadobné náklady. Úspora na väčšine týchto vecí môže byť minimálna, ale doma vyrobené dekorácie môžu napriek tomu výrazne znížiť náklady. Aké vybavenie si kúpiť a ako si môžete doma vykúzliť nádherné dekorácie, sa dozviete v nasledujúcich odsekoch.

 

Hotové umelé kvety

Umelé kvety sa často používajú ako svadobné dekorácie, pretože majú mnoho výhod oproti živým kvetom. V prvom rade sú umelé kvety trvanlivé, čo vám umožní pripraviť sa vopred bez toho, aby ste sa museli obávať, že kvety zvädnú. Po druhé, umelé kvety sú oveľa lacnejšie ako živé kvety.

 

Je však dôležité poznamenať, že umelé kvety nie sú podľa vkusu každého a nemusia sa hodiť k určitým štýlom alebo témam výzdoby. Ak sa však rozhodnete použiť umelé kvety, je dobré vybrať kvalitné kusy, ktoré sa čo najviac podobajú živým kvetom. Napríklad hodvábne kvety majú tendenciu vyzerať veľmi prirodzene, zatiaľ čo plastové kvety na takúto udalosť neprichádzajú do úvahy. Pre správny celkový efekt je obzvlášť dôležité ich správne naaranžovať, či už sa použijú ako stredové dekorácie alebo iné dekoratívne prvky.

 

Celkovo sú umelé kvety vynikajúcou alternatívou k živým kvetom pri svadobných dekoráciách pre tých, ktorí uprednostňujú trvanlivosť a nižšie náklady. Pri starostlivom výbere a odbornej montáži je použitie hotových umelých kvetov naozaj dobrou voľbou.

 

Svietniky a dekorácie na stôl

Keď sa rozhodnete pre štýl svojho veľkého dňa - či už romantický, vintage, rustikálny, moderný, klasický alebo bohémsky - vyberte si prvky výzdoby, ktoré si môžete vyrobiť sami, pretože to môže znížiť náklady na vašu svadbu. S niekoľkými skvelými nápadmi a šikovnými priateľmi môžete napríklad ľahko ozdobiť stoly a stoličky.

 

Svadby inšpirované prírodou môžu byť skutočne čarovné s niekoľkými konármi stromov, niekoľkými kyticami kaliny a niekoľkými jednoduchými sviečkami.

1. obrázok: hallstromhome.com

Na rustikálne svadby zvoľte ako dekorácie plávajúce sviečky a zelené rastliny. Môžete použiť aj vysoké sklenené čaše bez vzoru, nemusíte investovať do svietnikov, ktoré potom nemôžete použiť.

2. obrázok: rusticweddingchic.com

Ak ste si vysnívali elegantné dlhé sviečky do stredu stola, zozbierajte od priateľov priehľadné fľaše od nápojov. Naplňte ich vodou a vložte do nich papradie alebo akékoľvek zelené listy! Je to jedinečné a cenovo výhodné riešenie, ktoré sa hodí do mnohých štýlov.

3. obrázok: digsdigs.com

 

Ak chcete namiesto prírodných farieb zvoliť niečo naozaj žiarivé a veselé, vyberte ovocie, ktoré sa hodí k farbe kvetov, a naplňte ním sklenené vázy alebo poháre!

4. obrázok: brides.com

Či už máte okrúhly alebo dlhý stôl, výzdoba stola by mala byť jednoduchá a pozostávať z minimálneho množstva prvkov. Bujné kytice síce vyzerajú dobre, ale dlhé sviečky a rôzne doplnky budú po usadení hostí pravdepodobne pôsobiť rušivo. Snažte sa použiť niekoľko jednoduchých a cenovo výhodných prvkov na oživenie stola spôsobom, ktorý odráža štýl a tematiku svadby.

Menovky na stôl

Menovky sú pre novomanželov často hádankou. Vysokým nákladom na tlač sa však dá vyhnúť pomocou niekoľkých šikovných, špeciálnych riešení.

 

Akrylovým perom môžete dokonca sami napísať mená na krásny list, ktorý môžete ozdobiť zlatou alebo striebornou farbou.

5. obrázok: pinterest.com/kazsimer28

Milovníci vína často používajú zátku na víno ako dekoratívny prvok. Nie náhodou vyzerajú skvele aj ako držiaky na menovky. Napíšte mená na nejaký hrubší papier akrylovým perom a zasuňte ho do otvoru v zátke.

6. obrázok: littlemisspartyplanner.com

Ak sa riadite zásadou viac je menej, nech je menovka jemná, takmer nepostrehnuteľná, ale stále cielená. Vystrihnite z kartónu tvary, ktoré budú ladiť s tematikou svadby, napíšte na ne mená hostí a zošite ich do vidlice na stole.

7. obrázok: prettysedaynacar.tumblr.com

Riešenia pre stoličky

Výzdoba stoličiek je skvelý spôsob, ako urobiť svadobnú výzdobu jedinečnou a výnimočnou. Zdobenie stoličiek umožňuje hosťom okamžite pocítiť atmosféru a štýl svadby, keď prídu na svoje miesta.

 

Najdôležitejšie je, aby dekorácie stoličiek zodpovedali svadobnej téme, farebnej schéme a celkovej výzdobe. Nižšie uvádzame niekoľko nápadov na výzdobu stoličiek:

 

  • Kvetinové stoličky: kvety sú vždy najobľúbenejšou výzdobou na svadbách, takže na výzdobu stoličiek môžete použiť živé alebo umelé kvety. Vetvičky, vence a kytice kvetov umiestnené na operadle alebo opierke stoličky môžu byť veľmi pekné.

8. obrázok: lingsmoment.com

  • Stoličky so saténovou stuhou: saténové stuhy dodávajú stoličkám jednoduchý, ale elegantný vzhľad. Saténové stuhy sa môžu použiť na ozdobenie stoličiek vo svadobných farbách a môžu byť viazané, zviazané alebo zauzlené rôznymi spôsobmi.

9. obrázok: whimsicalwonderlandweddings.com

 

  • Stoličky so svetlami: ak sa svadba koná večer, môžete na výzdobu stoličiek použiť rôzne druhy svetiel. Svetlá sú k dispozícii v rôznych farbách a tvaroch a môžete ich použiť na dotvorenie atmosféry svadobného priestoru.

10. obrázok: opensky.com

  • Čipkované alebo textilné stoličky: čipky a textílie môžu stoličkám dodať veľmi romantický a elegantný vzhľad. Textílie možno pripevniť na operadlá alebo podrúčky stoličiek, aby sa zvýraznil motív svadby a celkový efekt výzdoby.

11. obrázok: trucsetbricolages.com

Možnosti zdobenia svadobných stoličiek sú takmer nekonečné, takže vaša kreativita je obmedzená len vašou fantáziou. Je však dôležité, aby dekorácie stoličiek boli v súlade s celkovou výzdobou svadby a aby boli pre vašich hostí pohodlné a príjemné.

 

Špeciálne vonkajšie osvetlenie, párty stany, skladacie párty stoly a stoličky nájdete v eshope Alinda.sk!

Predchádzajúci Zvýšte si hladinu energie a zlepšite si náladu pomocou jogy
Ďalej Ako správne vybrať návlek na gauč