Stojan na notebook: ako vybrať?

Stojan na notebook: ako vybrať?

Stojan na notebook sa v dnešnom svete ukazuje ako veľmi užitočný vynález, ale na trhu existuje aj niekoľko možností tohto výrobku. Môže byť vyrobený z dreva, plastu, kovu, existujú také, ktoré sa dajú používať v stoji, v sede, na stole. Prečítajte si náš článok a zistite, ktorý typ je pre vás najlepší...

Prečo je stojan na notebook užitočný

Notebooky dominujú počítačovému trhu už pomerne dlhšie, pracoviská, kde zamestnanci pracujú na PC, sú stále vzácnejšie. Existuje veľa druhov práce, ktoré nie sú viazané na kanceláriu, v tomto prípade je notebook nevyhnutný pracovný nástroj. V poslednom čase, možno aj kvôli epidémii koronavírusu je čoraz bežnejšie vykonať prácu mimo kancelárskych priestorov, prípadne dočasne alebo natvrvalo pracovať z domu. Spočiatku by sme mohli myslieť, že sa to dá jednoducho vyriešiť notebookom, nakoľko len si sadneme, otvoríme a už aj pracujeme. Ale pracovať 6-8 hodín denne na gauči, alebo na koberci nie je možné dlhodobo bez vedľajších účinkov. Máme na mysli hlavne bolesti chrbta a krížov.

V takýchto prípadoch môže byť dobrým riešením písací stôl, alebo v prípade nedostatku miesta stojan na notebook, ktorý môžete zobrať so sebou aj do práce a to vďaka nízkej hmotnosti. Poskytuje priestorovo úsporné riešenie, nakoľko môžete pohodlne študovať alebo pracovať aj v kresle. Stojany na notebook väčšinou môžete jednoducho nastaviť do požadovanej výšky, čiže sú šetrné aj ku krku. Oplatí sa zvoliť univerzálnu veľkosť, aby sa perfektne hodil pre všetky typy notebookov, aby ho mohli používať aj ostatní členovia rodiny a nemuseli ste ju vymieňať pri neskoršej zmene modelu. Najlepšie je, ak je vybavený aj držiakom ma myš, takže sa o podložku nemusíte starať.

Ako môžete vytvoriť vhodnú domácu pracovnú stanicu?

Pokiaľ sa väčšina Vašej práce prebieha doma a na notebooku, je ideálne vytvoriť si v byte stály priestor. Okrem praktického a pohodlného dizajnu neuškodí, ak miesto/ kútik/ priestor, ktorý je využitý ako pracovný priestor, je aj inšpiratívny a estetický. Možnos sa tieto aspekty zdajú byť početné, ale môžu výrazne ovplyvniť pracovnú morálku a efektivitu. V ideálnom prípade , pokiaľ je v byte alebo domu pracovňa, je najjednoduchšie pracovať tam, nakoľko nič nemôže narušiť koncentráciu. V širokej ponuke písacích stolov nášho eshopu si určite nájdete niečo, čo vyhovuje Vášmu štýlu a predstavám. Nech ide o moderný alebo klasický kúsok, malý alebo veľký, viacprvkový, rohový, alebo úplne jednoduchý.

Nie je problém, ak nemáte pracovňu, v takom prípade máte myslieť na nevyužité kútiky a chodby, kde sa dá vtesnať miesto na pracovný stôl. V mohých prípadoch môže byť ideálnym miestom pre pracovný stôl minimálne 30-40 cm hlboký, 70-80 cm široky priestor, ktorý namiesto kompletnej vstavanej skrine obsahuje len horný uzavretý prvok siahajúci až po strop. Takto nebude vyčnievať z priestoru a ak si k bielym stenám zaobstaráte biely nábytok, tak ani opticky nevynikne z miestnosti.

Stavba okolo okna tiež poskytuje zaujímavé riešenie. Ak písací stôl umiestnite pod okno, získate slnečnú domácu kanceláriu. Toto bude najpraktickejšie, ak potrebujete iba jeden povrch na písanie, počítanie, čítanie a používanie notebooku. Miesto nám ušetrí stolička, ktorá sa dá zasunúť pod stôl.

Charakteristickým znakom poschodových rodinných domov môže byť nevyužitý priestor pod schodiskom, s ktorou máme na začiatku veľa plánov, nakoniec sa na ňu zabudneme. Dokonale sa však hodí na vytvorenie domácej pracovnej stanice (najmä ak nejde o každodennú prácu). Pravdepodobne budete potrebovať unikátny nábyttok kvôli naklonenej rovine schodiska, no aj tak sa to oplatí, keďze nám pribúdajú metre štvorcové navyše.

Pokiaľ na tieto nevidíme šancu, príde na rad jedálenský stôl a pult. Pri tejto verzii však nesmieme zabúdať na spomínaný zdraviu škodlivý efekt, keďze z dlhodobého hľadiska 6-8 hodín, strávených na jedálenskej, či barovej stoličke riadne zaťaží pás, chrbát a krk. Riešením môže byť kvalitná a pohodlná kancelárska stolička, ktorú počas práce môžete pritiahnuť ku stolu. Náš eshop ponúka široký výber pohodlných stoličiek, ktoré poskytujú úplný komfort. Hľadáte stoličku s opierkami, otočným , zvýšeným operadlom, opierkou nôh, sklopné, s plynovou pružinou, s poťahom z ekokože alebo vybavený masážnou funkciou? Všetky typy nájdete v sekcii kancelárskych doplnkov.

Výber podľa materiálu a konštrukcie

Takzvaná standing office, teda práca na PC vykonávaná v stoji, je čoraz populárnejšia, keďže čoraz častejšie počúvame o zdraviu škodlivých účinkoch sedavého zamestnania. Nie náhodou sú veľmi obľúbené výškovo nastaviteľné rámy stolov.  Z toho dôvodu kvôli vyššiemu počtu hodín používania sú v poslednej dobe asi najobľúbenejšie stojany na notebooky s nastaviteľným náklonom. Poskytujú úplnú slobodu v práci alebo aj doma, aby ste mohli vykonávať svoju prácu čo najpohodlnejšie a najefektívnejšie. Dajú sa nastaviť do rôznych polôh, takže notebook môžete používať v ľahu, v sede alebo v stoji. Stojan je vyrobený z plastu a váži len 1,2 kg, takže nezaťaží ani stôl ani Vaše lono.

Több ponton állítható laptoptartó

- 33%
több ponton állítható laptoptartó
Stojan na notebook s nastaviteľným náklono...
Special Price € 17.90 RRP: Regular Price € 26.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Ak by ste si vybrali odolný, multifunkčný produkt, tak stolík pre notebook na kolieskach z našej ponuky môže byť vynikajúci. Odporúčame hlavne na domáce použitie. Má nastaviteľnú výšku, vďaka čomu je čítanie knihy alebo časopisu ešte pohodlnejšie. Keď ho práve nepoužívate na prácu alebo štúdium, môžete ho využiť ako štýlový konferenčný stolík.

Ak potrebujete jedinečný kancelársky alebo domáci doplnok, zoznámte sa so stolným držiakom na monitor a notebook,  ktorý Vám umožní pracovať pohodlnejšie, pomôže znížiť námahu očí, krku a chrbta. Namontovaný na stole naň môžete uložiť notebook a zároveň aj monitor s priemerom 32". Vďaka kovovému materiálu je jeho konštrukcia stabilná, takže sa nemusíte báť, že by sa Vaše cenné zariadenia poškodili. 

Pokiaľ notebook väčšinou používate doma, ale nechcete pracovať pri jedálenskom stole, vyberte si skladací stolík pre notebook. Vďaka jednoduchému skladovaniu a ľahkému umiestneniu ide o velmi praktický kus nábytku a môže byť perfektným doplnkom k nastaviteľným stojanom na notebook. Jeho prevedenie z prírodného dreva sa hodí do väčšinu miestností. Dá sa využiť ako domáca pracovná stanica, ale je perfektná voľba aj do detskej izby.

 

Voľba podľa zvyklosti pri používaní

Pri kúpe stojana na notebook je prvoradé, ako, ako často a kde ho budeme používať. Praktickosť v žiadnom prípade nie je problém, ale pri výbere typu áno. Ak vykonávame dlhodobú činnosť na trvalom mieste v byte, oplatí sa zvoliť skladací stolík  na notebook, alebo ak už máme písací stôl, tak nastaviteľný stojan na notebook, alebo stojan na notebook s nastaviteľným náklonom.

Ak si naša práca vyžaduje dva monitory aj v kancelárii alebo na našom pracovisku, určite budete spokojný so stolným držiakom na monitor a notebook.

Pokiaľ doma notebook vytiahnete len zriedkavo, najužitočnejší bude stolík pre notebook na kolieskach, ktorý môžete využiť na niekoľko rôznych funkcií.

Najobľúbenejší držiak na notebook z našej ponuky je stojan na notebook s nastaviteľným náklonom,  je vhodný pre väčšinu situácií, je praktický, ľahký, prenosný a dá sa nastaviť do rôznych polôh.

Predchádzajúci Hračky pre rozvoj dieťaťa, ktoré sú skutočne užitočné
Ďalej Výhody a účinky tréningu s kettlebellom