Solárne produkty: jasné riešenie v zime aj v lete

Solárne produkty: jasné riešenie v zime aj v lete

Vonkajšie osvetlenie je útulné, praktické a užitočné. Prečítajte si naše tipy na úsporu energie...

Vonkajšie osvetlenie je praktické a užitočné, navyše vytvára príjemnú atmosféru. Menej ekonomické to bude, ak si chcete spestriť sviatky svietiacim Mikulášom. Pokiaľ však chcete osvetlit iba záhradný chodník alebo priestor v okolí vchodových dverí, vyjde to z menšej sumy. Prečítajte si naše tipy na úsporu energie.

Ako vo všeobecnosti fungujú solárne produkty pre vonkajšie osvetlenie?

Väčšinu solárnych produktov môžeme považovať za plnohodnotné vonkajšie zdroje svetla. Elektrinu zo slnečnej energie ukladajú do batérie a zapínajú sa po súmraku alebo pri pohybe. Okrem toho, že ide o energeticky úsporné riešenie, veľkou výhodou je, že ho možno inštalovať kekoľvek, keďze nie je potrebné žiadne pripojenie do siete. V ponuke nášho eshopu nájdete aj solárne záhradné osvetlenie,  samozrejme šú dostupné aj zapichovacie, otočné, reťazové svetlá, ako aj typy s diaľkovým ovládaním. V druhom prípade je možné nastaviť prevádzkovú dobu (3-5-8 hodnín), režim osvetlenia (plný jas, polovičný jas), ako aj zapínanie a vypínanie. V režime automatického svietenia sa vďaka súmrakovému spínaču automacky zapnú, takže sa o nastavenie nemusíte starať, len si užite komfort.

 

 

Kde ich môžeme použiť?

Vzhľadom k tomu, že vonkajśie produkty na solárne napájanie nevyžadujú sieťové pripojenie, môžu byť inštalované alebo zapojené kdekoľvek kde potrebujete po zotmení svetlo. Výrobky s pohybovým senzorom sú ideálne nad vchodové dvere, pred vchodom do garáže, alebo umestnené pri dome. 3- panelová otočná solárna lampa funguje perfektne aj za nepriaznivého počasia, jedno svietidlo má niekoľko panelov, ktoré sa dajú otočiť do rôznych uhlov, takže obzvlášť silné osvetlenie možno dosiahnuť inštaláciou jednej lampy. Na vrchnej časti svietidla je 1 solárny panel, ktorý zabezpečuje zásobovanie energiou a za chod pochybového senzora je zodpovedná vstavaná batéria.

 

 

Balkóny a terasy je možné osvetliť solárnou lampou, ak ju môžete nainštalovať na miesto, kam na ňu čo najdlhšie svieti slnko. Ale čoraz bežnejšie sú aj solárne záhradné svietidlá používané na dekoratívne účely. Osobitnú atmosféru do záhrady vnesiete, ak po oboch stranách chodníka umiestnite zapichovacie svetlá alebo ich umiestnite ku schodisku, čim osvetlíte celú plochu. Výrobky v tvare girlandy môžete navinúť na stromy, na zábradlie terasy, na stĺp, takže aj večer bude záhrada zaliata príjemným svetlom.

 

 

Aké sú výhody?

Kvôli energetickej kríze v Európe sa znásobila cena elektriny a plynu, preto je teraz obzvlášť dôlezité venovať pozornosť spotrebe každej domácnosti. Výmena vonkajších svietidiel so sieťovým pripojením za solárne produkty môže byť nielen ekonomickým, ale aj ekologickým riešením. Okrem toho dávajú úplnú slobodu okolo domu a na záhrade, pretože ich môžete nainštalovať a demontovať kdekoľvek, kde je počas dňa dostatok slnečného svetla. Nie je potrebné, aby elektrikár vytváral nove sieťové pripojenia tam, kde je potrebné večerné osvetlenie. Solárne zapichovacie svietidlá alebo reťaze sú výborné na príležitosti a udalosti, kde si ich dočasným umiestnením vytvoríte čarovnú atmosféru. V prípade solárneho dekoračného svetelného reťaza si môžete vybrať z 8 rôznych režimov svietenie. Obsahuje 100 LED žiaroviek, môžete si ňou ozdobiť dom, terasu alebo dvor. Je vybavený krytím IP44, čiže je odolný proti striekajúcej vody.

 

Na čo by ste si mali dať pozor, ktoré faktory ovplyvňujú ideálnu prevádzku?

Solárne osvetlenie je síce veľmi praktickým a ekonomickým riešením, ale pri jeho používaní si musíte dávať pozor na viac vecí ako pri produktoch s elektrickým pripojením, v záujme toho, aby fungovali správne za každých podmienok.

Vhodné umiestnenie

Umiestnenie solárneho panelu výrazne ovplyvňuje prevádzku. Skúste si ho umiestniť na zvolené miesto tak, aby naň dopadalo čo najviac slnečného svetla, keďže ak je dlho v tieni, produkuje menej elektriny. Ak napríklad potrebujete dodatočné osvetlenie vjazdu do garáźe, skotrolujte si, ktorá strana je slnečnejšia a nainštalujte ho tam. V prípade svetiel s nastaviteľným panelom budú stále osvetlovať garážovú bránu alebo vchod v správnom uhle.

Počasie

V lete vďaka množstvu slnečných hodnín môžeme počítať s takmer dokonalou večernou prevádzkou. V zamračenom, vlhkom počasí alebo počas zimných mesiacov, keď je počet hodín denného svetla najmenší, poskytnú solárne produkty slabší výkon. Aj keď sú solárne produkty veľmi praktické a ich prevádzka bez pripojenia do siete poskytuje veľkú slobodu, mali by ste tieto spotrebiče umiestniť na miesta, kde nepotrebujete vyslovene silné svetlo každú noc.

Znečistenia

Solárny panel, pokrytý snehom, prachom alebo suchím listím nedokáže absorbovať slnečnú energiu, takže sa musíte uistiť, že sú vždy čisté. Preto je dobré ich nainštalovať alebo umiestniť na miesto, kde sa k nim v prípade potreby dostanete ľahko.

Vyberte si solárny produkt z našej ponuky, ktorý vám vyhovuje, teraz za zvýhodnenú cenu!

 

Predchádzajúci Zeleninová záhrada pre začiatočníkov a pokročilých
Ďalej Najlepšie nápady na vianočné menu