Pes v rodine: ako sa pripraviť na jeho príchod

Pes v rodine: ako sa pripraviť na jeho príchod

Miska vhodnej veľkosti na jedlo, mäkký pelech na večerné a popoludnajšie zdriemnutie a niekoľko starostlivo vybraných hračiek pre nepretržitú zábavu. V tomto článku sme zozbierali, čo by ste mali kúpiť aby sa váš maznáčik cítil od prvej minúty ako doma...

Miska vhodnej veľkosti na jedlo, mäkký pelech na večerné a popoludnajšie zdriemnutie a niekoľko starostlivo vybraných hračiek pre nepretržitú zábavu. V tomto článku sme zozbierali, čo by ste mali kúpiť aby sa váš maznáčik cítil od prvej minúty ako doma.

Príchod psa do rodiny: aké aspekty by ste mali zvážiť?

Príchod šteniatka poriadne naruší rodinný život a každodennú rutinu. Či už bývate v dome alebo v byte, chov zvierat môže byť skutočným potešením, ak budete pri výbere svojho miláčika opatrní a vhodne pripravení. Predtým, ako urobíte konečné rozhodnutie, musíte brať  do úvahy svoje životné okolnosti. Na uľahčenie rozhodovania vám pomôžeme niekoľkými dôležitými bodmi:

  • Psíka nemusíte denne venčiť len vtedy, ak bývate v byte. Niektorí psi vyžadujú dlhšie prechádzky aj napriek záhrade. Pustite sa do chovu psíka len vtedy, ak máte dostatok času sa o neho starať a dokážete psovi zabezpečiť prechádzky aj niekoľkokrát denne.

 

  • Keď chcete nového maznáčika, je nevyhnutné posúdiť, či je v byte dostatok miesta. Pelech a miska pre psa sa zmestia kamkoľvek, no zvieraktá kvôli tomu potrebujú viac priestoru, musíte im aj sebe zabezpečiť primeraný komfort.

 

  • Je bežné, že deti dlho prosia rodičov, aby im dovolili šteniatko. Pri rozhodovaní je veľmi dôležité, aby toto rozhodnutie podporili všetci členovia rodiny, ktorí budú musieť s novým zvieratkom žiť v spoločnej domácnosti.

 

  • Pokiaľ už máte mačku, psa alebo akékoľvek iné domáce zvieratko, nezabudnite zvážiť, ako ich môže príchod nového zvieratka ovplyvniť.

 

 

  • V prípade bytových domov sa treba informovať, či bytové druzstvo povoľuje chov domácich maznáčikov v dome. Veľa ľudí sa o to nestará, ale neskôr sa ušetríte od mnohých konfliktov, ak beriete do úvahy pravidlá. Pokiaľ je byt v podnájme, je potrebný aj súhlas vlastníka.

 

  • Domáci maznáčik prináša radosť a lásku, ale vyžaduje si dostatok času a veľa finančných prostriedkov. Pripravte si rozpočet, do ktorého si zapíšete približné náklady na základné vybavenie, mesačné kŕmenie, očkovanie a zohľadíte prípadné veterinárne poplatky.

 

 

Základná výbava: čo určite budete potrebovať

Je dôležité, aby sa pes cítil ako doma a žil v bezpečnom prostredí. Ich domov je miestom, kde im môžu byť poskytnuté základné potreby a zábava. Pred príchodom vášho domáceho maznáčika si zapamätajte niekoľko dôležitých vecí:

  • Pohodlné miesto na spanie: Pre psa je dôležitý bezpečný a pohodlný kút, kde si môže oddýchnuť a spať. Skúste ho držať ďalej od vlastnej postele, kúpte mu búdu alebo mäkký pelech. Pohodlný pelech pre psa potiahnutý plyšovým poťahom chráni pred teplom a chladom. Jeho hrubý okraj poskytuje posteli maximálny komfort. Poťah je odnímateľný a ľahko sa udržiava v čistote, takže pelech je možné používať dlhú dobu. Vybrať si môžete z troch veľkostí, takže je ideálny pre malých aj veľkých psov.

1. obrázok: absolutpet.com

  • Miesto na kŕmenie a pitie: Je dôležité mať stále,čisté a pohodlné miesto, kde môže pes jesť a piť. Odporúča sa určiť miesto, ktoré sa dá jednoducho udržiavať v čistote.

 

  • Obojok a vodítko: Obojok a vodítko pomáhajú kontrolovať a udržiavať psa v bezpečí počas prechádzok. Je dôležité zvoliť správnu veľkosť a pohodlný obojok.

 

  • Hračky a zábava: Pes je veľmi aktívne zviera a potrebuje sa hrať. Majte poruke hračky na zábavu, ktoré môžete použiť na odčerpanie predbytočnej energie. Hračky môžu byť plyšové zvieratká, lopty, maškrty, kosti a iné. Rovnako dôležité je sa oňho starať, často sa s ním hrať a dať mu možnosť stretávať sa s inými psíkmi, keďže psy sú spoločenské zvieratá.

 

  • Lekárska starostlivosť: Je dôležité, aby pes v prípade potreby dostal primeranú lekársku starostlivosť. Doma určite musíte mať základné zdravotnícke potreby, ako sú obväzy a dezinfekčné prostriedky.

 

Niečo navyše pre psov a majiteľov: čo nie je nevyhnutné, ale užitočné.

Čím dlhšie je pes s vami, tým viac potrieb vystáva, akou užitočnou výbavou mu môžete spríjemniť každodenný život.

Toaleta pre psov

Pokiaľ váš pes trávi veľa času doma, mali by ste zvážiť nákup toalety pre psov. Môže to byť jednoduchý podnos alebo špeciálne WC, ktoré uľahčuje čistenie. Pravidelná každodenná prechádzka by však nemala chýbať.

Vysávacia hlava na zvieracie chlpy

Nech už si vyberiete akékoľvek plemeno psa- ak ho chováte v byte- musíte počítať s vypadnutou srsťou, ktorá často štažuje upratovanie. Vysávacia hlava na zvieracie chlpy ponúka na to riešenie, naokoľko zvládne odstraňovanie krátkych aj dlhých chlpov. Vďaka svojmu prevedeniu ho nasadíte jednoduchým spôsobom na vlastný vysávač. Jednoduché použitie na podlahy, koberce alebo nábytok.

Hrebeň a kefa pre psov

Starostlivosť o srsť vášho psa je mimoriadne dôležitá, aby bol pes zdravý. Pomáhajú udržiavať srsť v poriadku a starať sa o ňu a odstraňovať uzly zo srsti.

 

Bezpečnostná sieť do dverí

Pokiaľ je niekoľko izieb, alebo miestností, kde nechcete, aby váš maznáčik vstúpil, nainštalujte do dverí bezpečnostnú sieť. Sieť musí byt natiahnutá medzi zárubne, aby sa váš miláčik nedostal napríklad do destkej izby alebo šatníka. Je to ale praktické aj vtedy, ak odchádzate z domu na dlhší čas a chcete, aby pes zostal v kuchyni. Môže sa hodiť aj vtedy, ak máte vonku zvieratko a možno budete chcieť časť vedúcu do domu oddeliť počas vetrania, aby sa psík nedostal do domu.

Doplnky stravy

Niektoré výživové doplnky pre psov (napr. Omega- 3) môžu pomôcť udržať zdravie kože a srsti, ale môžete pomôcť predchádzať aj problémom s kĺbmi pomocou výživového doplnku vyvinutého pre psov. Oplatí sa uvedomiť si, pre ktoré plemeno psa ktorý zdravotný problém je typický.

 

Ochranný autopoťah

Cestuje váš pes často s vami v aute? Zaobstarajte si ochranný autopoťah, aby ste sa nemuseli obávať, že sa poťah zašpiní, nemočí alebo ochlpne. Jeho nasadenie nevyžaduje veľkú námahu, akonáhle ho váš maznáčik už nepoužíva, dá sa zo sedačky jednoducho odnímať. V prípade potreby ochráni originálne čalúnenie vozidla až zo 4 strán.

Vozík na prenášanie domácich miláčikov

Vozík na prenášanie domácich miláčikov je dokonalým riešením na dovolenky, výlety alebo návštevu lekára. Môžete ho nosiť aj ako batoh, no vďaka kolieskam ho možno ťahať aj po zemi. Nosnosť vozíka je 15 kg.

Autós ülésvédő kisállatoknak
Ochranný autopoťah proti zvieracim chlpom
Special Price € 22.89 RRP: Regular Price € 31.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky
kék
Vozík na prenášanie domácich miláčikov 2 v...
Special Price € 25.89 RRP: Regular Price € 54.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky
- 45%
Biztonsági háló kisállatoknak ajtóba
Bezpečnostná sieť do dverí pre domácich ma...
Special Price € 4.89 RRP: Regular Price € 8.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Navštívte náš eshop, kde nájdete praktické a užitočné doplnky.

 

 

Predchádzajúci Detská kutilská súprava: všestranná zábava