Osobný ochladzovač vzduchu: letná nevyhnutnosť

Osobný ochladzovač vzduchu: letná nevyhnutnosť

Nemáte doma klimatizáciu, ale ťažko znášate horúce letné dni? Tu je návod, čo môžete urobiť, aby boli znesiteľnejšie...

Leto môže byť často neznesiteľné, ak vo svojom dome alebo byte nemáte nejaké zariadenie na ochladzovanie seba a svojich miestností v horúčavách. Aké máme možnosti a prečo je mini ochladzovač vzduchu taký užitočný? Ukážeme vám to v nasledujúcich odsekoch.

 

Nevýhody prehriateho bytu

Prehriata izba  môže spôsobiť množstvo zdravotných problémov. Patria medzi ne bolesti hlavy, vyčerpanie, nepohodlie, suchá pokožka, podráždenie očí a hrdla. Ak je v miestnosti príliš teplo, môžete sa cítiť nepríjemne. Môže to mať negatívny vplyv na koncentráciu a produktivitu, čo takmer znemožňuje prácu doma. Môže to mať vplyv aj na váš spánok v noci - v príliš horúcej miestnosti sa vám môže ťažko zaspávať a kvalita vášho spánku môže byť znížená.

 

Triky na prirodzené chladenie bytu

 

Horúce letné dni môžu ľahko premeniť naše domovy na chatrč, čo nám sťažuje každodenný život, najmä ak pracujeme z domu. Niekoľko jednoduchých krokov však môže pomôcť udržať váš domov v najväčších horúčavách chladnejší.

 

Najlepšie je udržať dusivé teplo mimo vášho domova. Vetrajte v noci alebo skoro ráno, keď je vzduch ešte chladný, a potom zatvorte okná. Skladacia markíza môže pomôcť zabrániť slnku, aby ohrievalo vzduch vo vnútri.

 

Mokré uteráky zavesené pri oknách síce nie sú príliš estetické, ale odparovaním odvádzajú teplo a vytvárajú príjemnejšiu klímu.

 

Ak máte cez deň zatvorené okná, prirodzenou pomocou vám môže byť niekoľko izbových rastlín. Premieňajú oxid uhličitý na kyslík a odparujú veľkú časť zavlažovacej vody späť do vzduchu, čím ochladzujú miestnosť.

 

Vplyv klimatizácií na naše životné prostredie

 

Klimatizačné zariadenia sa čoraz častejšie používajú v domácnostiach aj v priemysle. Okrem ich mnohých výhod je však potrebné uvedomiť si aj ich vplyv na životné prostredie.

 

Na jednej strane ich spotreba energie môže mať významný vplyv na životné prostredie. Klimatizačné zariadenia sú zvyčajne poháňané elektrickou energiou, takže výroba energie na ich používanie môže produkovať emisie, ktoré môžu prispievať k emisiám skleníkových plynov a zmene klímy. Okrem toho prevádzka klimatizácií môže tiež výrazne zvýšiť účty za energiu v domácnosti alebo kancelárii, čo môže mať tiež vplyv na životné prostredie.

 

Na druhej strane môžu kvalitu ovzdušia ovplyvniť aj klimatizácie. Ak nie sú správne udržiavané a čistené, môžu sa v nich nachádzať baktérie, plesne a iné škodlivé látky, ktoré môžu spôsobovať alergické reakcie a problémy s dýchaním. Okrem toho môžu klimatizačné zariadenia znižovať vlhkosť vysúšaním vzduchu, čo môže spôsobiť vysušenie pokožky, podráždenie očí a dýchacie problémy.

 

Klimatizačné zariadenia môžu spôsobovať aj hluk. Ak je na veľkom stavenisku alebo v budove súčasne v prevádzke veľa klimatizačných zariadení, ich hluk sa môže sčítať a spôsobiť nepríjemný hluk pre ľudí žijúcich v okolí.

 

Ak potrebujete chladiť niektoré miestnosti len občas, vyberte si radšej ochladzovač vzduchu!

Čo presne je ochladzovač vzduchu?

 

Ochladzovač vzduchu je zariadenie, ktoré pomáha odovzdávať teplo zo systému do okolia, zvyčajne prostredníctvom prúdenia vzduchu. Chladiče vzduchu sú výmenníky tepla, ktoré využívajú prúdiaci vzduch na rozptyl alebo odvod tepla. Môžu byť naplnené studenou vodou alebo fungujú tak, že sa do nich vloží ľadový obklad. Ich používanie nielen osviežuje vzduch, ale ho aj zvlhčuje. Tam, kde klimatizácia nie je možná alebo kde ste na ňu citliví, je ochladzovač vzduchu výbornou voľbou. Aby sa predišlo prechladnutiu, veľmi sa odporúča starším ľuďom a deťom, a to aj na nočné použitie.

 

 

Ako funguje osobný ochladzovač vzduchu

 

Osobný ochladzovač vzduchu je zariadenie, ktoré pomáha znížiť teplotu v malej miestnosti, napríklad v izbe alebo kancelárii. Tým, že sa do jeho nádrže naleje studená voda, chladiaci účinok vzduchu, ktorý ním prechádza, je založený na tom, že studená voda pri odparovaní absorbuje teplo z okolia, čím znižuje teplotu v miestnosti. Nádržka na vodu stolového ochladzovača vzduchu sa vyčerpá približne za 8 hodín, čo signalizuje blikajúca kontrolka. Ventilátor je možné nastaviť na 3 rýchlosti. Večer ho môžete používať nielen ako ochladzovač vzduchu, ale aj ako náladové osvetlenie, pretože jeho bočný panel svieti 7 rôznymi farbami. Stolný ochladzovač vzduchu je vhodný do priestorov s rozlohou do 10 metrov štvorcových a funguje po pripojení k portu USB.

 

Vízhűtéses asztali léghűtő, USB csatlakozóval
Osobný ochladzovač vzduchu
Special Price € 17.90 RRP: Regular Price € 22.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
2 Hodnotenie

 

Výhody ochladzovača vzduchu

 

Vzduchové chladiče majú niekoľko výhod, ktoré je dôležité zvážiť pri rozhodovaní o výbere typu chladiaceho systému. Medzi ne patria:

 

  • Energeticky účinnejšia prevádzka: v porovnaní s klimatizáciami môžu chladiče vzduchu znižovať teplotu pri nižšej spotrebe energie, pretože nepotrebujú kompresory a iné energeticky náročné komponenty.

 

  • Prevádzka šetrná k životnému prostrediu: Keďže chladiče vzduchu spotrebúvajú menej energie, vypúšťajú do životného prostredia menej oxidu uhličitého, a preto sú šetrnejšie k životnému prostrediu ako bežné klimatizácie.

 

  • Lepšia kvalita vzduchu: chladiče vzduchu zvlhčujú a čistia vzduch, odstraňujú prach, peľ a iné alergény, čím zlepšujú kvalitu vzduchu v interiéri a prispievajú k zdravšiemu prostrediu.

 

  • Ekonomickejšia prevádzka: chladiče vzduchu sú vo všeobecnosti lacnejšie ako bežné klimatizácie a vyžadujú si menej údržby, takže prevádzkové náklady môžu byť nižšie.

 

  • Jednoduchá inštalácia: Chladiče vzduchu sú malé a ľahké, čo uľahčuje ich inštaláciu a nevyžadujú zložitú inštaláciu ani rozvody.

 

  • Flexibilnejšie použitie: chladiče vzduchu sú mobilnejšie, ľahšie sa premiestňujú, a preto sa dajú flexibilnejšie použiť, keď je potrebné chladiť len niektoré miestnosti. Môžete si ho však tiež vziať so sebou, kedykoľvek budete chcieť.

 

Je však dôležité poznamenať, že chladiče vzduchu nie sú vhodné na chladenie veľkých priestorov a maximálnu účinnosť dosahujú len pri určitých teplotných a vlhkostných podmienkach.

Mobilný ochladzovač vzduchu

 

Ak sa vám páči princíp, akým ochladzovač vzduchu funguje, ale chcete väčší výkon, vyberte si 4-kolesový mobilný ochladzovač vzduchu s ľadovým balíkom! Má 3 rýchlosti a 3 režimy chladenia. Najužitočnejší z nich je režim spánku, ktorý prepne ochladzovač vzduchu do tichšieho režimu. Môžete tak nerušene spať v chladnej miestnosti. Pomocou diaľkového ovládania môžete pohodlne meniť rýchlosť prúdenia vzduchu, režim chladenia a časovač.

Mobil léghűtő
Mobilný ochladzovač vzduchu
Special Price € 75.89 RRP: Regular Price € 79.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Klasické ventilátory

 

V teplejších mesiacoch nemôžete okrem klimatizácie a chladičov vzduchu zabúdať ani na tradičné ventilátory, ktoré stále ponúkajú mnoho výhod:

 

  • Sú lacnejšie: ventilátory sú vo všeobecnosti lacnejšie ako klimatizácie, takže ich používanie môže byť nákladovo efektívnejšie. Sú však ideálne aj ako doplnok ku klimatizácii, ak sú miestnosti, kam sa chladný vzduch z klimatizácie nemôže účinne dostať.

 

  • Sú energeticky účinnejšie: ventilátory vo všeobecnosti spotrebujú menej energie ako klimatizácie, takže ich používanie menej zaťažuje váš účet za energiu.

 

  • Jednoduchšie používanie: ventilátory sa podobne ako chladiče vzduchu používajú jednoduchšie ako klimatizácie a na ich inštaláciu ani údržbu nie je potrebný odborník.

 

  • Ľahko prenosné: ventilátory sú zvyčajne malé a ľahké, takže ich možno ľahko premiestniť na miesto, kde sú potrebné.

 

  • Zlepšujú prúdenie vzduchu: ventilátory zlepšujú prúdenie vzduchu, čím znižujú pocit tepla a spríjemňujú horúce počasie.

 

  • Sú zdravšie: ventilátory neznižujú vlhkosť vzduchu, takže nespôsobujú suchú pokožku, podráždenie očí a dýchacie problémy, ktoré sa často vyskytujú pri používaní klimatizácie.

 

USB stolný ventilátor

 Ľudia, ktorí pracujú, študujú alebo trávia dlhé hodiny za stolom v kancelárii, môžu byť v horúčave a nedostatku vzduchu oveľa ľahšie unavení a ospalí. Pripojte stolný ventilátor do portu USB svojho notebooku a rozhýbte vzduch v miestnosti! Uhol je nastaviteľný, takže si môžete nastaviť výšku, ktorá vám vyhovuje.

- 13%
USB-s asztali ventilátor
USB stolný ventilátor
Special Price € 6.90 RRP: Regular Price € 7.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Stojanový ventilátor s diaľkovým ovládaním

Prevádzku stjanového ventilátora z našej ponuky môžete diaľkovo ovládať pomocou diaľkového ovládania. Môžete si vybrať z 3 režimov, s nastavením "spánok" môžete nechať ventilátor zapnutý cez noc, aby si oddýchol, alebo pomocou časovača nastaviť neskorší čas automatického vypnutia.

 

Álló ventilátor távirányítóval
Stojanový ventilátor s diaľkovým ovládačom...
Special Price € 32.90 RRP: Regular Price € 38.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Predchádzajúci Záhradná hojdačka – ostrov pokoja v záhrade
Ďalej Výhody a nevýhody domáceho líčenia