Nástroje, s ktorými si vytvoríte nádherné vlasy

Nástroje, s ktorými si vytvoríte nádherné vlasy

Kto by nechcel mať tak krásne vlasy, ako keby práve vyšiel z kaderníctva v bežný deň? V nasledujúcich odsekoch vám predstavíme niekoľko stylingových nástrojov, ktoré budete určite potrebovať...

Kto by nechcel mať možnosť vytvoriť si krásne vlasy aj počas všedných dní, ako keby práve vykročil z kaderníctva? Či sú Vaše vlasy dlhé, krátke, rovné alebo kučeravé, väčšina žien túži po krásne upravených vlasoch, čo bohužiaľ nie je možné bez stylingových pomôcok. V nasledujúcich odsekoch si predstavíme niekoľko nástrojov, ktoré budete určite potrebovať.

Tajomstvo krásne vysušených vlasov

Väčšina z nás  túži po tom, aby po vykročení z kúpeľne mala rovnaký účes, ako pri odchode od kaderníka. Tajomstvo spočíva predovšetkým v profesionálnych rukách. Na druhej strane sú špeciálne nástroje a materiály používané na vlasy po farbení či strihaní. V dnešnej dobe sú dostupné profesionálne produkty aj pre bežných používateľov, síce sú o niečo drahšie, ako prípravky na úpravu vlasov dostupné v drogériach. Čo treba robiť, ak chcete dosiahnuť salónny efekt doma?

 

Tipy a triky na domáce sušenie vlasov

Je veľmi dôležité, aby ste to začali, keď už máte úplne suché vlasy. Neodporúča sa ani česať uterákom vysušené vlasy, pretože môže ľahko poškodiť vlasovú štruktúru. Vysušte si vlasy bez hrebeňa, len pomocou prstov a fénu. Potom môžete aplikovať požadované produkty starostlivosti o vlasy, ale dávajte pozor na množstvo, vo väčšine prípadov je potrebné veľmi malé množstvo. Na to použite hrebeň s veľkými zubami, prípravky nikdy nenaneste až ku vlasovým korienkam.

 

Pre krátke vlasy sa oplatí kúpiť obojstrannú kefu, ktorá bude skvelým pomocníkom spolu s fénom. Začnite sušiť na spodnej časti, následne na oboch stranách. Hrebeň používajte zhora nadol, kým úplne nevyschne. Potom prichádza na rad vrchná časť, kde môžete dať vlasom tvar. Teplým vzduchom fénu fúkajte pramienky podľa toho, či chcete strapaté, alebo dozadu zarovnané vlasy.  Nakoniec prefúkajte studeným vzduchom, ak je na to fén vhodný.

 

Na sušenie bobu je najvhodnejšia stredná alebo veľká okrúhla kefa. Sušiť začínajte vždy zospodu, vrchnú časť dovtedy treba prikladať sponkou. Ak bola spodná časť vysušená okrúhlou kefou, odstráňte ju z pripevnenej časti po jednom prameni. Pri sušení použite okrúhlu kefu na nadvihnutie vlasov. Ak sú cieľom rovné vlasy, prejdite na väčšiu okrúhlu kefu. Keď je zadná časť hotová, pustite vlasy na dve strany a aplikujte rovnakú metódu pomocou veľkej okrúhlej kefy na sušenie.

 

Na dlhé vlasy budete potrebovať väčšiu okrúhlu kefu. Prehoďte si vlasy dopredu a vysušte korienky takto, dodá to pevnosť celému účesu. Potom pokračujte v stylingu pomocou okrúhlej kefy. Pre dosiahnutie prirodzeného efektu si vlasy ťahajte zdola nahor, prameň po prameni.

 

Kučeravé vlasy znamenajú väčšiu výzvu, na okrúhlu kefu môžete zabudnúť. Na vysušenie kučier do správneho tvaru budete potrebovať kotúčový fén, prsty a hrebeň na rozčesávanie.

 

Najdôležitejšia vec: hydratácia

Každý deň si hydratujete pokožku, rozmaznávame telo rôznymi telovými mliekami. Ale čo Vaše vlasy? Len  15% vlasov je voda, ale napríklad v letných horúčavách a ak trávime viac času na slnku, sa to odparuje. Štruktúru vlasov navyše poškodzuje aj studený vietor, škodliviny vo vzduchu aj niektoré pomôcky na úpravu vlasov. Preto je veľmi dôležité starať sa o rovnováhu vody Vašich vlasov v každom ročnom období.  Netreba na to kupovať veľa prípravkov, inšpirujte sa prírodou!

 

Prírodné produkty starostlivosti o vlasy zo špajze

Šampóny nabité chemikáliami môžu krátkodobo zlepšiť vlasy, ale neriešia skutočný problém. Na druhej strane, prírodné látky, ktoré nájdete vo Vašej špajzi, poskytujú Vašim vlasom skutočné a trvalé výhody.

- Pred umytím vlasov si po vlasoch prstami rozotrite trochu olivového oleja. Ak máte suchú pokožku hlavy, oplatí sa natrieť aj tam. Nielenže hydratuje a obnovuje poškodenú štruktúru, ale pomáha aj v prevencii.

- Vyskúšajte zábal z medu a vody 9:1! Vmasírujte ho do pokožky hlavy a naneste na celú dĺžku vlasov, potom nechajte pôsobiť 3 hodiny! Potom si umyte vlasy ako obvykle. Tento sladký nektár je plný antioxidantov, ktoré účinne neutralizujú voľné radikály. Môže to výrazne zlepšiť zdravie vlasov a pokožky hlavy.

- Vytlačte šťavu z polku citróna do misky, potom ju vmasírujte do vlasových korienkov a rozotrite po celej dĺžke vlasov. Nechajte pôsobiť 10 minút, potom si vlasy umyte ako obvykle. Reguluje hodnotu PH vlasov a je účinný aj proti masteniu.

Avokádo dokonale vyživuje suché vlasy, biotín z neho ich posilňuje a dodáva im lesk. Najlepšie pôsobí na suché vlasy, preto si vlasy pred umytím premasírujte krémom z avokáda.

-Argánový olej uzamyká vlhkosť do vlasových vlákien, vitamín E z neho posilňuje vlasy a vlasové folikuly. Rozotrite v dlani a zapracujte do končekov suchých vlasov, potom pokračujte ku korienkom a nakoniec pomaly vmasírujte do pokožky hlavy. Prečešte, omotajte uterákom a nahrejte fénom. Po 10-15 minútach si vlasy dôkladne umyte!

 

Kučery, ako zo salónu

Doma si málokedy stihneme vlasy po umytí a starostlivosti o ne poriadne a úplne vysušiť. Takto si vlasy ľahko sploštia a stratia požadovaný tvar. Zaobstarajte si vysúšaciu prilbu na vlasy, a pri vytváraní jemných vĺn alebo divokých kučier sa cíťte ako v salóne!

Vďaka nastaviteľnej výške zaisťuje pohodlné používanie. Pomocou vstavaného regulátora si jednoducho nastavíte čas sušenia a jeho nastaviteľná teplota môže pomôcť urýchliť chemické procesy.

 

Natáčky na vlasy sú dostupné v rôznych materiáloch a veľkostiach, tak v drogériach ako v sortimente eshopov. Ktorý je však pre Váš typ vlasov najvhodnejší? Ak ich chcete používať dlhodobo, oplatí si kúpiť rôzne veľkosti. Môžete ich používať podľa toho, či chcete kučery, vlny, alebo len objemnejší účes. S natáčkami s menším priemerom vytvoríte krásne kučery a objemnejší vlnitý účes.

 

Pred natočením vysušte uterákom vysušené vlasy. Začnite s prameňmi nad čelom, potom sa pohybujte dozadu a dole. Dva pramene na strane tváre nechajte ako posledné. Pred každým otočením dôkladne prečešte pramene pomocou stylingového hrebeňa. Je dôležité, aby pramene boli pevne natiahnuté na natáčku. Keď sú všetky natáčky na mieste, je na rade vysúšacia prilba a dobrá kniha, kým sa nevytvorí dokonalý účes.

 

 

Ak by ste si vlasy natáčali radšej pramienok po pramienku, vyberte si loknovaciu kulmu, na ktorom si môžete nastaviť automatický smer natáčania doprava alebo doľava, prístroj urobí tvarovanie kučier za Vás. Znie to dobre? Už žiadne motanie sa s kučerami.

Počuli ste už o metóde „curlygirl”?

Prirodzené kučery treba chrániť správnymi prípravkami a čo najšetrenejšími stylingovými technikami. Curlygirls vylučujú látky, škodlivé pre vlasy, preto nepoužívajú vlasové prípravky obsahujúce silikón, parabény, sulfáty, povrchovo aktívne látky, alkohol, minerálne oleje a vosk. To bráni niektorým produktom odstraňovať vlhkosť z vlasov ako aj to, aby kučery vyzerali neupravene. Okrem fénu sa nepoužívajú žiadne pomôcky na na tvarovanie vlasov, vylučujú teplo z každodennej starostlivosti o vlasy.

 

Ako prvý krok si umyte vlasy šampónom na hĺbkovú starostlivosť, ktorý zaručene rozpustí silikón z vlasov. V budúcnosti budete potrebovať len jemný šampón, kondicionér a gél, špeciálne odporúčaný na kučeravé vlasy. Ak ste si ich dôkladne zapracovali do vlasov, previažte cez ne bavlnené tričko, aby ste sa nemuseli báť strapatého výsledku. Ak sú Vaše vlasy suché, jednoducho obdivujte konečný výsledok, bez toho, aby ste sa dotkli hrebeňa. S touto metódou budú vlasy vyčistené za 4-6 týźdňov, získajú novú silu a určite si ich zamilujete.

 

Rovné a lesklé vlasy

Na kaderníkov sa pozeráme ako na skutočných čarodejníkov, keď pomocou obrovskej okrúhlej kefy vytvoria krásne a rovné vlasy. Lady Jennifer Bell Schofield to zrejme tiež nedokázala, a tak v roku 1912 vytvorila prvú žehličku na vlasy, ktorá pozostávala z dvoch kovových platní umiestnených medzi spojom. Žehličky dlhé roky boli na vrchole vlasového stylingu, no nikdy sme nezabudli na ich možné deštruktívne účinky. Samozrejme záleží aj na kvalite vlasov, ako aj na tom, ako často po žehličke siahate, pretože do veľkej miery ovplyvňujú jej účinky na končeky vlasov.

 

Ak sa nechcete vzdať rovných vlasov, zvoľte šetrnejšie riešenie, elektrickú kefu na žehlenie vlasov! Vlasy poškodzuje výrazne menej, nakoľko ich nestláča, ani sa nepália. Pomocou regulátora teploty môžete nastaviť teplotu až do 230 °. Vďaka LCD displeju, jednoduchému a rýchlemu použitiu a ľahkej konštrukcii bude skutočnou hviezdou Vašej každodennej starostlivosti o vlasy. Pred použitím si nastriekajte na vlasy ochranný sprej proti teplu a keď skončíte, naneste na končeky vlasov ošetrujúci olej. Takým spôsobom si ochránite vlasy, navyše budú žiarivé a zdravé.

 

 

Občas potrebujeme výpadok prúdu

Niekedy je dobré zabudnúť na fén a ostatné prístroje na úpravu vlasov. Môže sa to zdať nepredstaviteľné, ale môžete z toho vyťažiť veľa. V prvom rade ušetríte energiu, ak sa po umytí vlasov zaobídete bez fénu a elektrického styleru. Môžete ušetriť čas, kým Vám vlasy schnú prirodzeným spôsobom a nemusíte stáť v kúpeľni. Pravidelné teplo poškodzuje končeky vlasov, takže prestávka bude pre neho to pravé orechové. Samozrejme neodporúčame Vám, aby ste tieto zariadenia zahodili,  a vykročili z domu s neupravenými vlasmi. Dobrý strih však môže pomôcť veľa, používaním správnych prípravkov na starostlivosť o vlasy môžete spoznať novú tvár Vašich vlasov.

 

Jemné vlny môžete vytvoriť zapletením mokrých vlasov alebo natočením uterákom vysušených vlasov do závitov. Bezoplachové kondicionéry Vám pomôžu. Krásne, rovné vlasy sú náročnejšie, ale nie sú nedosiahnuteľné. Pri krátkych vlasoch do nich po rozčesaní vložte handričku na 2 hodiny. Dlhšie vlasy si po umytí zviažte do voľného drdola vzadu na krku a po vysušení získate rovné pramene.

 

Produkty starostlivosti o krásu teraz môžete získať na našej webovej stránke za zvýhodnené ceny!

 

Predchádzajúci Organizéry: návod na predchádzanie chaosu v byte
Ďalej Masáž proti celulitíde: je naozaj účinná?