Najlepšie vianočné filmy pre pohodové dni

Najlepšie vianočné filmy pre pohodové dni

Tu sú filmy, ktoré vám zaručene zlepšia náladu počas zimnej noci...

Poznáte ten pocit, keď ste sa po vianočnej večeri sadli s rodinou na gauč a pozerali ste spolu skvelé vianočné filmy? Koláčiky, varené víno, horúca čokoláda a teplá deka sú poruke, filmový maratón sa môže začať. Ktoré filmy Vám zaručene spravia dobrú náladu? Ukážeme Vám ich!

 

Všade samé zvončeky

Každý rok vychádza veľa nových vianočných filmov, ale do tohtoročného zoznamu sa oplatí vybrať skutočnú klasiku. Čo tak Arnold Schwarzenegger z roku 1996? Rozvod, nepremyslený sľub, sklamaný chlapček a otec, ktorý sa snaží synovi splniť želanie. Pravdepodobne už aj Vaše dieťa chcelo niečo od Mikuláša alebo Ježiška, čo nebolo k dostaniu. Tento film predstavuje rodiča, ktorý robí všetko pre to, aby bol jeho syn štastný a splnil mu jediné želanie. Podarí sa mu to? Tento rok spravte zoznam pre najmenších, z ktorého si vyberú, to po čom túžia. Najnovšie hračky z ponuky Alindy na to poskytujú vynikajúce nápady.

 

1. obrázok: tv-archiv.sk

 

 

Matky rebelky

Kým predchádzajúci film sa zameral na vzťah otca a syna, tu zohráva úlohu vzťah matky a dcéry v príjemnom hereckom obsadení: objaví sa Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn a okrem iných dokonca aj Susan Sarandon. Tri mamičky, ktoré sa pripravujú na sviatky, aby bolo všetko dokonalé.Vedia, že všetky úlohy zostávajú na nich, ale rozhodnú sa tento rok príliš nestresovať, bude to iné, ako doteraz, teraz zažijú sviatočnú radosť. Známe, však? Potom sa objavia ich vlastné matky a začnú konflikty. Príbeh nie je komplikovaný, skôr typický a predvídateľný, no napriek tomu sa všetci vieme stotožniť s jednou z postáv, vďaka čomu je milý a vtipný. Neprezrádzame veľké tajomstvo, ale samozrejme do štrednrého dňa sa všetko vyhladí a film sa skončí uspokojivým sviatkom pre všetkých. Predtým, než sa pustíte do slávnostných dipov, nezabudnite na návlek  na pohovku! Verte, že po Vianociach budete za čistý gauč vďační.

 

2. obrázok: mlyny-cinemas.sk

Santa Claus

Rodinný film Walta Disneyho z roku 1994 rozpráva príbeh otca, z ktorého sa vďaka nehode stane Santa Claus. Potom, čo skutočný Mikuláš spadne zo strechy a zmizne, Scott is oblečie jeho kabát, ale netuší, že s ním podpisuje zmluvu a odteraz bude Mikulášom on.  Čerstvo rozvedený podnikateľ, ktorý neznáša soby a nadšený malý chlapec sa pustia do rozdávania zvyšných darčekov. Potešujúci, krásny film, ideálny pre celú rodinu. Pokiaľ nechcete, aby Mikuláš spadol aj z Vašej strechy, zaobstarajte si Mikuláš lezúci po rebríku z našej ponuky, teraz za akciovú cenu.

 

3. obrázok: amazon.com

 

 

Prázdniny

Pomocou internetu sa nádju dve ženy (Cameron Diaz a Kate Winslet), ktoré sú síce úplne odlišné, no spája ich sklamanie z lásky a túžba po zmene. Žijú od seba na vzdialenosť  10 letových hodín, no nakoniec sa rozhodnú na chvíľu zmeniť domy- aj život. Amanda žije v luxusnej vile v Los Angekes, Iris v jednoduchom vidieckom dome na predmestí Londýna. Obaja sú z drastickej zmeny nadšení. Ich pokoj samozrejme narušia nečakané udalosti a nepozvaní hostia. Ako sa vyrovnávajú s novými životními situáciami a čo je dôlězitejšie, akým vývojom ich postavy prechádzajú? Ak ste zvedai na zmenu životného štýlu dvhoch povahovo odlišných žien a na to, ako nachádzajú svoje štastie, určite by ste mali tento film zaradiť do tohtoročného zoznamu. Pokiaľ ešte stále hľadáte perfektnú umelú borovicu, pozrite si našu ponuku ružových, bielych, alebo klasických kúskov so štipkou extravagancie!

 

 

4. obrázok: csfd.sk

 

Vianočná kronika

Po úspechu Vianočnej kroniky, predstavenej v roku 2018, prišlo v roku 2020 pokračovanie. Do režisérskeho kresla zasadol Chris Columbus, ktorý bol producentom prvého dielu, jeho meno sa spája s hviezdou vianočných filmov, Sám doma. Hlavné postavy zostali, tak si Kurt Russel mohol opäť obliecť kostým Mikuláša, pričom jeho partnerku hrá Goldie Hawn, s ktorou tvoria pár aj v reálnom živote. Podľa príbehu, zničenie betlehemskej hviezdy ohrozuje sviatky. Príbeh jeho záchrany sa zameriava na tri detské postavy, ktoré sa učia prekonávach svoj vlastný strach prostredníctvom rôznych výziev. Kým prvý diel bol vďaka extravagantnému štýlu a charizmatickému hlavnému hrdinovi vyhlásený za skutočné osvženie medzi vianočnými filmami, druhý diel charakterizujú stereotypy. Napriek tomu oba stoja za pozretie, ich posolstvo a nevinný pribeh oslovia hlavne deti. Pokiaľ sa nudíte, vytiahnite retro hraciu konzolu a usporiadajte domáci turnaj.

 

 

5. obrázok: idnes.cz

 

Doplnky na pohodové dni

Aj keď vo svete Netflixu už nie je také výnimočné pozrieť si dobrý film keď naň máme chuť, počas sviatkov sa snažte ozvláštniť tieto večery pre celú rodinu. Do zásuviek adventného kalendára sa dá schovať zopár rodinných filmov, ako spoločný program. Môžete sa dohodnúť na tom, že si každý večer pozriete iný film. Zariaďte detskú izbu do čarovného malého zimného zákutia, aby ste si boli istí, že každý člen rodiny bude mať zo sledovania skvelý zážitok. Využite LED reťaze, ktoré samy o sebe poskytujú špeciálnu atmosféru.

 

 


6. obrázok: thekrazycouponlady.com

 

Pokiaľ máte menšie deti, vyskúšajte indiánsky stan, pridajte rôzne svetlá a naplňte ho mäkkými príkrývkami a vankúšikmi. Svoj nový filmový kútik si tí najmenší určite zamilujú.

 

Vreckový LED projektor z našej ponuky môže ozvláštniť zážitok, môžete ho ovládať na diaľku. Vyberte jednu prázdnu stenu, alebo môžete použiť osvedčenú metódu bielej plachty a filmový maratón sa môže začať.

 

 

Prajeme Vám príjemnú zábavu!

Predchádzajúci Výhody a nevýhody domáceho líčenia
Ďalej Retro hračky: nič nové pod slnkom?