Masáž proti celulitíde: je naozaj účinná?

Masáž proti celulitíde: je naozaj účinná?

Je veľmi lákavé, keď na tónovanie a spevnenie nenavrhujú stravu a cvičenie, ale nejakú super techniku, ktorá je účinná a má veľkolepé výsledky bez vyššie uvedeného...

Je viac než lákavé, keď na formovanie a spevnenie postavy neodporúčajú diétu ani cvičenie, ale nejakú super techniku, ktorá má aj bez vyššie uvedených efektné a veľkolepé výsledky. Naozaj také niečo existuje? Aké je tajomstvo masáže proti celulitíde? Na tieto otázky odpovieme v nasledujúcich odsekoch.

 

Fakty a mýty o masáži proti celulitíde

Popis masáže proti celulitíde by sme mali začať popisom samotnej celuitíde. Celulitída je lokálne nahromadenie tuku v spojivových tkanivách pod kožou, ohraničené bariérami spojovového tkaniva. Svoj názov dostala podľa toho, že pri jej vzniu sa pokožka stáva nerovnomernou, podobne ako šupka z pomaranča. Tento problém najčasjtejšie postihuje ženy, hlavne na zadku a stehnách. jeho vznik sa väčšinou pripisuje sedavému spôsobu života, stresu či vrodenej genetickej predispozícii. Celulitída je spôsobená rastom tukového tkaniva  (protijed je šport), hromadením toxínov (možno sa mu vyhnúť zdravou stravou) a uvoľňovaním vlákien spojivového tkaniva. Dnes existuje viacero možností liečby na jej odstránenie a zlepšenie, z ktorých najbežnejšou a najdostupnejšou je masáž proti celulitíde.

Samozrejme nemôžeme očakávať, že celulitída úplne vymizne len z masáže, ale pravidelnou liečbou, pohybom, zvýšením dennej spotreby vody a prechodom na zdravú výživu môžeme dosiahnuť skutočne pôsobivé úspechy.

 

Ako masáž funguje

Existuje niekoľko typov liečby proti celulitíde, pred výberom sa oplatí poradiť sa s masérkou, aby Vám mohla ponuknúť personalizovanú pomoc a zorientovať sa medzi rôznymi typmi.

 

Jednou z najúčinnejších je masáž proti celulitíde s cievkami. Výhodou je, že sa dá skvele použiť na brucho a pás. Toto ošetrenie aktivuje lymfatický systém, stimuluje detoxikáciu a môže viesť aj k výraznej redukcii objemu. Kombinovaná sila krému na spľovanie tukov, špeciálnej kompresnej fólie a silných dynamických masážnych ťahov spočíva v úspechu cievkovania.

 

Pokiaľ máte citlivú pokožku, bojíte sa bolesti alebo si chcete pokožku napnúť, odporúča sa zvoliť ošetrenie ručnou masážnou technikou. Už po prvý raz obnovuje štuktúru pokožky, ktorá sa stáva výrazne napnutejšou a hladšou.

 

Vákuová technika sľubuje chudnutie, ktoré je okrem odstránenia celulitídy tiěz veľmi slubné. Počas ošetrenia sa na pokožku aplikuje odsávanie prístrojom podobným poháriku, čo môže spôsobiť veľmi nepríjemný pocit.  Ukazuje sa ako rýchle a efektívne riešenie, výsledky môžu byť veľkolepé už po prvom ošetrení, keďže hlboko rozhýbe spojivové tkanivá, ale z dlhodobého hľadiska sa neodporúčab, pretože trhá a naťahuje zrastenú štruktúru vlákna.

 

Ak chcete výsledky, no napriek tomu si masáž spájate so zábavou, nájdite si salón, kde môžete využiť masáž na spevnenie pomocou modrých rias. Aktívna zložka preniká aj do vrstiev zrelšej pokožky, vďaka čomu môžeme pri masáži dosiahnuť skutočne veľkolepé výsledky.

 

Ako dlho a ako často chodiť na masáž proti celulitíde?

Dĺžka ošetrenia závisí od toho, koľko oblastí chceme ošetrovať. Ak sa celulitída objavila len na bruchu alebo zadku, stačí občasné 30- minútové ošetrenie na udržiavanie. Za 60 minút je možné ošetriť až 3 problémové partie, počas ktorých doasiahnete rýchle a efektívne chudnutie a pružnú pokožku. Pokiaľ bojujete s nadváhou, máte jemnú a napnutú pokožku, oplatí sa využiť 90- minútové ošetrenie. Masáž sa môže týkať až 5 rôznych zón, pričom na najproblematickejšie partie budete mať viac času.

 

Ak chcete okamžitý, rýchly efekt (pred svadbou, alebo dovolenkou), zrýchlenie tvrvania kúry, alebo ak po výraznom schudnutí cítite ochabnutú pokožku na celom tele, neľutujte čas na 120-  minútové ošetrenie.

 

Koľko posedení sa odporúča, závisí výlučne od jednotlivca. Po posúdení odborníkom môžeme získať obraz o odporúčanom množstve ošetrení. Vo všeobecnosti najideálnejšie sú 1-3 procedúry týždenne, medzi masážami by ste však mali vynechať aspoň jeden oddychový deň.

 

Čo robiť po masáži proti celulitíde

Prvoradým cieľom je zachovať znovu nadobudnutú pevnosť pokožky aj po ošetrení. Pokiaĺ bola celulitída pôvodne viditeľná len štípnutím pokožky, stači doplniť kúru saunou, väčším príjmom tekutín a krémom na chudnutie, ktorý sa dá použiť aj doma. Ak bol povrch pokožky nerovný, môžete masáže proti celulitíde a spomínané doplnky rozširovať pravidelným cvičením, ktoré sa dá zefektívniť, ak použijete krém na spaľovanie tuku a problémové partie zabalíte fóliou. Pri poteni sa odstraňujú toxíny, pričom úćinné látky krému sa ľahšie vstrebávajú do rozšírených pórov.

 

Pokiaľ pred začatím kúry boli stopy celulitídy zreteľne viditeľné vo všetkých polohách tela, alebo dokonca cez oblečenie, mali by ste zvážiť zmenu životosprávy, ale môže pomôcť aj očistná kúra a diéta.

 

Masážna pištoľ môže byť účinná pri prevencii aj následnej starostlivosti. Pri aplikácii na problémové partie dokáže stimulovať krvný obeh, čo prispieva k udržaniu elasticity pokožky. Okrem toho vibračnou technikou pomáha uvoľniť unavené, boľavé svaly, ale môže pomôcť aj svalom pri regenerácii.

 

Pôsobí aj pri rôznych bolestiach svalov a kĺbov. Vdaka jeho ľahkej konštrukcii ho môžeme použiť sami na rôzne časti tela. Balenie obsahuje 4 rôzne, vymeniteľné hlavice, ktoré sú vhodné na masírovanie rôznych oblastí tela.

Predchádzajúci Nástroje, s ktorými si vytvoríte nádherné vlasy
Ďalej Potreba vitamínov pre dospelých a deti