Grilované pokrmy v zime aj v lete

Grilované pokrmy v zime aj v lete

Produkty a tipy pre celoročné grilovanie...

Každý má rád grilované jedlo. Niekto dáva prednosť mäsu a iní zas syrom alebo zelenine, ale všetci sa zhodneme na tom, že sme kedykoľvek pripravení na skvelú grilovačku. Vďaka moderným kuchynským spotrebičom to už nie je možné len v lete, ale aj v chladnejšom počasí.

 

 

Tajomstvo grilovania

Tajomstvo grilovania môže spočívať v mnohých veciach, ale niekoľko kľúčových tipov vám pomôže dosiahnuť chrumkavý vonkajšok a jemný  lahodný vnútrajšok:

 

  • Vyberte si správne ingrediencie: mäso, ryby, zelenina a ovocie sú skvelé na grilovanie, ale je dôležité, aby boli čerstvé a kvalitné.

 

  • Predhriatie grilu: Gril pripravte aspoň 10-15 minút pred začatím grilovania, aby mal správnu teplotu ešte pred položením pokrmov na gril.

 

  • Čistenie grilovacieho roštu: Čistý grilovací rošt pomáha predchádzať pripaľovaniu potravín, preto je dobré ho pred každým použitím dôkladne vyčistiť.

 

  • Používanie oleja v spreji: používanie oleja pomáha zabrániť vysychaniu potravín a ich prilepeniu na grilovací rošt. Pomocou rozprašovača na olej môžete na potraviny dostať toľko oleja, koľko ste si naplánovali. Nielenže môžete variť zdravšie, ale môžete aj ušetriť peniaze.

- 62%
Olajpray
Rozprašovač na olej z nerezu
Special Price € 4.89 RRP: Regular Price € 12.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

    • Dávajte pozor na načasovanie: načasovanie je dôležitou súčasťou grilovania, pretože prepečené jedlo môže byť tvrdé a suché, zatiaľ čo surové alebo nedopečené jedlo nie je chutné. Pomocou multifunkčného kuchynského teplomera môžete ľahko upraviť čas prípravy a teplotu jedla v závislosti od hrúbky a typu jedla.

     

    • Odpočinutie pokrmu: odpočinutie pokrmu pomáha rovnomernému rozloženiu šťavy v pokrme, vďaka čomu bude jedlo krehkejší a chutnejší.

     

    • Experimentujte: skutočne chutné grilované jedlá často závisia od experimentovania a vytvárania vlastného štýlu. Vyskúšajte rôzne koreniny, marinády a skúste pripraviť rôzne jedlá čo najrôznejšími spôsobmi.

 

Najchutnejšie jedlá z grilu

Už plánujete stretnutie  priateľov alebo rodiny na grilovačke, len čo sa objavia prvé teplé slnečné lúče? Keď už je dátum stanovený, stále premýšľate, aké jedlo pripraviť, aby sa všetci oblizovali? Nie je to jednoduché, pretože každý sme iný a máme iné chute. Musíte počítať s tým, že prídu aj skutoční milovníci mäsa, ale nezabudnite ani na vegetariánov. Práve preto je grilovanie taký skvelý nápad, pretože na grile môžete mať rôzne jedlá, takže určite nájdete niečo, čo bude vyhovovať každému. Niektoré z klasických jedál na grile, ktorými sa určite nepomýlite:

 

Hamburger

Obľúbenosť hamburgerov je pri varení pod holým nebom neprekonateľná. Každý hosť si môže naplniť žemľu čímkoľvek, čo sa mu zapáči, a tak sa stane skutočným žolíkom. Jeho príprava nie je problémom ani pre začínajúcich grilmajstrov a svojich hostí určite ohromíte čerstvo ugrilovaným, šťavnatým, pikantným, mletým mäsom. Ak si však stále nie ste istí, prihoďte multifunkčný kuchynský teplomera, ktorý vám umožní nastaviť druh mäsa a fázy prípravy.

Šašlik

Prvá tepelne upravená potravina ľudstva je známa dodnes. Jeho trvalý úspech spočíva v jeho rozmanitosti, a preto je skvelou voľbou pre vaše grilovanie. Prípravy na grilovanie pod holým nebom spájajú ľudí po dlhej zime. Pripravte si všetky ingrediencie a nechajte svojich hostí, aby si sami napichali na špíz svoje obľúbené prísady. Takto zabijete dve muchy jednou ranou a okrem vytvorenia dobrej atmosféry si môžete byť istí, že každý bude jesť to, čo mu naozaj chutí. Naša 25-dielna grilovacia súprava obsahuje 6 špízov.

 

Hovädzí steak

Ak hľadáte skutočne nezabudnuteľný kulinársky zážitok pre spoločnosť a cítite sa dobre vo svete grilovania, zájdite do mäsiarstva a vyberte si steaky. Grilujte rôznorodú zeleninu a podávajte so zaujímavou omáčkou! Potom už stačí len získať súhlasné prikývnutia.

 

Tipy a triky na grilovanie

  • Vyskúšajte priame a nepriame grilovanie: pri priamom grilovaní sa jedlo ukladá priamo na grilovací rošt, zatiaľ čo pri nepriamom grilovaní sa jedlo pripravuje nad uhlím na boku grilu. Nepriame grilovanie pomáha zabezpečiť, aby sa jedlo nepripálilo a bolo rovnomerne prepečené.

 

  • Používanie dym: použite údiace hobliny, ktoré po namočení vložíte do uhlia.Údenie dodá jedlu zvláštnu chuť.

 

  • Ochutenie vopred: ochutenie jedla vopred pomáha hlbšie preniknúť do chuti jedla. Majte však na pamäti, že kyslé marinády (nakladaná zelenina) môžu rozložiť bielkoviny v potravinách, preto je najlepšie namáčať ich len krátko.

 

  • Používajte grilovacie vrecko: vrecko na grilovanie pomáha zabrániť prepadávaniu zeleniny cez grilovacie rošty a rovnomernému prepečeniu. Naplňte ho obľúbenou zeleninou, okoreňte a položte na grilovací rošt.

 

Grillező tasak 14*24cm
Vrecko na grilovanie, 14x24 cm
Zhrnutie objednávky
Special Price € 2.90 RRP: Regular Price € 4.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.

-nepriľnavý, teplovzdorný materiál
-sklolaminát potiahnutý teflónom
-môžete v nej upiecť niekoľko rôznych jedál súčasne
-ľahko sa čistí

 

  • Používajte teplomer: Teplomer vám pomôže presne zistiť, kedy je jedlo hotové, a vyhnúť sa nedostatočnému alebo nadmernému vareniu. Kuchynský teplomer je nepostrádateľným doplnkom pri pečení rôznych druhov mäsa, chleba, cestovín atď., aby sa zabezpečilo, že vnútro pokrmu je dokonale prepečené. Jeho použitie je jednoduché: stačí vložiť kovovú ihlu na konci do stredu mäsa a skontrolovať teplotu.

 

  • Používajte malé zemiaky: najlepšie zemiaky na grilovanie sú voskové zemiaky s menším obsahom škrobu, pretože sa počas pečenia nerozpadávajú. Môžu to byť červené, žlté alebo biele zemiaky. Rozkrojte ich na polovicu, okoreňte podľa chuti a grilujte priamo na uhlíkoch. Zemiaky budú zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké.

 

Ak máte chuť na grilovanie, ale ešte nemáte náradie, prezrite si náš online obchod a nájdite si ten správny gril a príslušenstvo.

 

 

Predchádzajúci Ako vybrať boxerské rukavice?
Ďalej Čakáte bábätko? Ukážeme Vám, čo budete potrebovať!