Cvičenie s posilňovacou gumou pre začiatočníkov a pokročilých

Cvičenie s posilňovacou gumou pre začiatočníkov a pokročilých

Ak sa chcete dostať do formy s nízkym rozpočtom, prečítajte si náš článok a zistite, aký je to skvelý doplnok na cvičenie...

Gumové pásy sú napriek jednoduchosti super, všetsranné pomôcky na cvičenie doma. Ak sa chcete dostať do formy spôsobom šetrným k peňaženke, prečítajte si náš článok a zistite aký je to skvelý doplnok na cvičenie! Odporúčame nielen pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých.

 

Po období plnom obmedzení sa cvičenie dostalo do popredia aj ako komunitná skúsenosť, no mnohí sa zoznámili s výzvami a radosťami domáceho tréningu počas pandémie. Začlenenie väčšieho množstva pohybu ako kedykoľvek predtým môže priniesť rovnováhu do Vášho každodenného monotónneho alebo strecujúceho života. Aj keď nie je jednoduché nájsť najvhodnejší šport, ktorý Vás baví a dobíja. Pohybujete sa radšej sami alebo v tíme? Bez ohľadu na to, čo si vyberiete, gumové pásy Vám pomôžu, aby bol pohyb ešte vzrušujúcejším.

 

Samostatný tréning sa rovná s tým, že si nájdete čas len pre seba, dokonca to môže byť sebapoznávacím programom. Existuje niekoľko športov, ktoré sú zároveň aj meditáciou, čiže pri pohybe si môžete utriediť myšlienky, spoznať svoju výdrž, zlepšiť vytrvalosť a uvoľniť nahromadené napätie. Vzhľadom na sériu pandemických opatrení z posledného obdobia nie je prekvapujúce, že túžite po komunitnýchh aktivitách. Platí to nielen pre letné či víkendové programy, ale samozrejme aj pre šport. Tímové športy väčšinou poskytujú zážitok z pretekov, ale napríklad hodina príjemného pilatesu je individuálna forma pohybu, ktorej sa môžete venovať buď sami, alebo v skupine. Takže okrem toho,že sa sústredíte dovnútra, motivujú Vás aj ostatní členovia skupiny.

 

Čo sú gumové pásy a aké sú stupne obtiažností?

Gumové pásy sú najlepším pomocníkom pri aerobnom alebo fitness tréningu. Je to prefektná voľba pre vykonávanie posilňovacích a uťahovacích cvičení. Vhodné na spevnenie a posilňovanie lýtok, stehna, zadku, paží a chrbtových svalov.  Výsledkom môžu byť pekne vytvarované svaly. Gumové pásy na cvičenie v 5 kusovej sade obsahujú gumy 5 rôznych farieb a 5 rôznych obtiažností, preto môžete tréning stažiť postupne v záujme dosiahnutia očakávaného výsledku vo Vašom tréningovom pláne, ale dá sa využiť aj na rehabilitačné cvcenia či tréning.

 

V závislosti od úrovne Vašej kondície a špeciálneho tréningového plánu môžete zistiť, ktoré pásy budú pre Vás vyhovojúce, neskôr môžete záťaž zvýšiť pomocou ďalšej posilňovacej gumy. To samozrejme neznamená, že ostatné gumy sa stanú zbytočnými, nakoľko pri každom cviku môžu byť iné požiadavky. Je prenosný a ľahko sa skladuje, je skvelým pomocníkom pri cvičení doma, alebo keď je v posilňovni málo miesta.

 

Môžu byť vhodné pre začiatočníkov aj pokročilých, nakoľko cviky sa dajú stažiť jednoducho.

 

 

Gumové pásy na cvičenie v 5 kusovej sade si môžete kúpiť za akciovú cenu v našom eshope.

Cvičenie s posilňovacou gumou pre začiatočníkov

Mostík na posilnenie zadku

Umiestnite gumový pás vo výške členkov a vo vzdialenosti medzi nohami tak, aby bola guma napnutá. Z tejto pozície spravte výpad na jednu stranu (štrvťové drepy) tak, že  jednou nohou vykročíte z pôvodnej polohy. Pokračujte v krokovaní v tomto smere 15x a potom, to isté opakujte aj na druhú stranu. Cvik opakujte trikrát.

Bočné výpady

Tedd az edzőszalagot bokamagasságban és a két lábad között akkora távolság legyen, hogy a gumiszalag megfeszüljön. Ebből az állásból csinálj egyik oldalra egy kitörést (negyedes guggolás) úgy, hogy az egyik lábaddal kilépsz oldalra az eredeti helyzetből. Ebbe az irányba folytasd a lépegetést 15x, majd ugyanezt visszafelé. Ismételd háromszor a gyakorlatot.

Mušľa

Gumový pás si upevnite okolo chodidiel vo výške kolien. Ľahnite si na chrbát a nohami v uhle 90 stpňov k bokom. Nohy odtiahnite od seba, pričom kolená taktiež držte od seba, pričom zadok natiahnete na niekoľko sekúnd. Pomaly sa vráťte do východiskovej polohy a cvik zopakujte 12x. Aj to sa oplatí zopakovať 3x pomalým tempom.

Strečing nôh v stoji

Pri tomto cviku si zároveň precvičíte rovnováhu. Utiahnite gumový pás vo výške členkov. Zľahka zdvihnite jednu nohu z podlahy a potiahnite ju do strany tak, aby ste vytvorili odpor na tréningovej páske. Snažte sa utiahnuť zadok čo najlepšie. Pomaly sa vráťte do východiskovej pozície, pričom nohy držte vo vzduchu. Opakujte si pohyb. Pokiaľ sa necítite stabilne, držte sa stoličky, alebo steny, aby ste udržali rovnováhu. Cvik opakujte na obe strany 15x.

 

Cvičenie s posilňovacou gumou pre pokročilých

Ha az otthoni edzéseid során már úgy érzed a gumiszalaggal végzett gyakorlatok nem jelentenek kihívást kapcsolj magasabb fokozatba. Ez lehet az edzőszalag erősebbre cserélése is azoknál a mozdulatsoroknál, ahol nem érzed már megerőltetőnek a gyakorlatot, de az edzéstípusokon is nehezíthetsz. Újabb négy feladat a haladóknak:Pokiaľ pri cvičení doma cítite, že cviky s gumovým pásom už neznamenajú pre Vás žiadnu výzvu, prepnite na vyššiu úroveň. Môže to znamenať výmenu gumového pásu za silnejší v sériách pohybov, pri ktorých už cítite, že nie sú namáhavé, ale môžete si sťažit aj na cvikoch. Štyri úlohy pre pokročilých:

Skracovačky

Ľahnite si na chrbát na podložku na jogu, pásku posuňte smerom k členku, zdvihnite nohy s pokrčenými kolenami a gumu natiahnite čo najširšie, pričom robíte skracovačky. Nohy nedávajte dole, ani dokopy, aby sa súčasne pohybovalo viac svalov a lepšie sa spaľovali tuky. Cvik opakujte 3x12.

Rozpažovanie

Zostaňte ležať na podložke, pás si držte na členkoch, nohy dvíhajte vsoko a strečing robte s vystretými nohami. Toto cvičenie je dobré aj pre vnútorné stehenné svaly. Opakujte 3x12 krát.

Rozpažovanie na posilnenie brušných svalov

Zostaňte ležať na chbte na podložke, otočte sa nabok a vykonajte rozpažovanie tak, aby ste pás mali na čelnkov. To precvičuje nielen stehná, ale aj bočné brušné svaly. Opakujte 3x12 krát.

Bicyklovanie

Ľahnite si na chrbát, lakte sa oprite o podlahu, pás pretiahnite cez zovreté chodidlá. Spravte to 2-3 minúty. Potom zopakujte ešte 2x.

 

Dúfame, že náš produkt a cviky Vám pomôžu pri radostnom cvičení. V širokej ponuke násho eshopu si určite nájdete športové vybavenie a doplnky, ktoré Vám najviac vyhovujú. V zdravom tele zdravý duch. – hovorí sa, že nezálží na tom, akému športu sa venujete, ale na tom, aby ste sa začali hýbať a obnoviť si život.

Predchádzajúci Záhradné kreslo: nepodstrádateľný doplnok rodinných domov
Ďalej Hračky pre rozvoj dieťaťa, ktoré sú skutočne užitočné