Ako vybrať boxerské rukavice?

Ako vybrať boxerské rukavice?

Pravidelná fyzická aktivita je v živote detí aj dospelých mimoriadne dôležitá. Box môže byť skvelým spôsobom rozvoja vytrvalosti a svalstva. Tu je to, čo potrebujete vedieť a zaobstarať!

 ...

Pravidelné cvičenie akéhokoľvek druhu je v živote detí i dospelých veľmi dôležité. Aby telo a metabolizmus fungovali správne a svaly lepšie plnily svoju rolu, je dôležité sa venovať pohybu, nech ste akéhokoľvek veku. Napríklad box je skvelý spôsob, ako budovať svaly a zlepšovať vytrvalosť.

 

Význam športu v detstve a neskôr

Význam športu v detstve je dôležitý, nakoľko pravidelný pohyb má pre vyvíjajúci organizmus veľa výhod. Tieto výhody sú nasledovné:

 

  • Zdravie: Pravidelný šport pomáha udržovať dobrý zdravotný stav, posilňuje imunitný systém a znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení,obezity, cukrovky a ďaľších zdravotných problémov.

 

  • Motorické schopnosti: Šport rozvíja koordináciu, rovnováhu, pružnosť, vyrtvalosť a silu detí.

 

  • Sociálne schopnosti: Členstvo v športovom tíme podporuje u detí rozvoj sociálnych vzťahov, spoluprácu, vedenie a komunikáciu.

 

  • Ovládanie stresu: Pravidelný šport pomáha zvládnuť stres a napätie, zvyšuje sebavedomie a sebeúctu, zlepšuje náladu.

 

  • Životný štýl: Vhodne zvolený šport vedie deti k pravidelnému pohybu a zdravému životnému štýlu, čo z dlhodobého hľadiska zlepšuje kvalitu života a znižuje riziko chronických ochorení.

 

Vzhľadom na tieto prínosy je zrejmé, že význam športu v detstve je prvoradý. Rodičia a ucitelovia by mali deti podporovať v športovaní a pomáhať im nájsť šport, ktorý najlepšie vyhovuje ich záujmom a schopnostiam.

 

Prečo je box dobrou voľbou?

Box je najpopulárnejším odvetvím bojových športov. Bola vynájdená približne pred 6000 rokmi, ale samotný box bol zaradený do starovekých olympijských hier až v roku 688 pred Kristom. Pravidlá sa medzitým veľmi zmenili a moderný box nie je ani zdaľeka nebezpečný či brutálny. V súčasnosti si ho často vyberajú ženy na intenzívny kardio tréning a čoraz obľúbenejší je aj medzi deťmi.

 

Box má veľa výhod, z ktorých si niektoré zdôrazníme:

  • Posilňuje svaly: Box je skvelý spôsob, ako posilňiť svaly, najmä svaly rúk a nôh. Intenzívne pohyby, ako sú údery a kopy, sú účinné pri rozvoji svalovej sily a vytrvalosti.

 

  • Zvyšuje kardiovaskulárnu vytrvalosť: cvičenie zahrňuje vysoko intenzívny pohyb celého tela, takže môže byť intenzívnym kardio tréningom, ktorý posilňuje srdcové svaly a zlepšuje krvný obeh.

 

  • Pomáha uvoľniť napätie a stres: box je skvelý spôsob, ako odstrániť každodenný stres a napätie. Endorfíny uvoľňované počas cvičenia a sústredenia na danú úlohu pomáhajú zmierniť stres a zlepšiť náladu.

 

  • Pomáha zlepšiť držanie tela: Box môže byť užitočný hlavne pre tých, ktorý majú problémy s držaním tela. Počas boxového tréningu sa zapojuje celé telo, včetne dolných končatín a svalov, čo môže zlepšiť držanie tela.

 

  • Pomáha zvýšiť sebavedomie: Tréning vás naučí, ako dokázať čeliť výzvam, zlepší vyrvalosť, posilňuje vaše svaly a dodá vám väčšie sebavedomie.

 

  • Zlepšuje koordináciu a rovnováu: Box zlepšuje zmysel pre rovnováhu a koordináciu, pretože počas tréningu musíte koordinovať veľa rôznych pohybov. K tomu je dôležité pedviesť pohyby správne a používať správnu techniku. Ako začínajúci boxer je dobré robiť vedľa tréningu aj balančné cvičenie.

 

  • Rozvíja reflexy: Počas tréningu musíte reagovať rýchlo na útoky súpera, takže je to skvelý spôsob, ako rozvíjať reflexy.

 

Ako vybrať správne boxerské rukavice?

Výber správnych boxerských rukavíc je veľmi dôležitý, aby ste mohli bezpečne a efektívne vykonávať boxerský tréning. Nižšie uvádzame niekoľko dôležitých informácií, ktoré vám pomôžu pri výbere správnych boxerských rukavíc:

 

  • Veľkosť: Výber správnej veľkosti boxerských rukavíc je veľmi dôležité. Pokiaľ sú rukavice príliš veľké, nebudú vám správne sedieť na ruku a budú sa pohybovať hore. Pokiaľ sú príliš malé, môžu spôsobiť bolesť a zranenie. Boxerské rukavice sú zvyčajne veľkostne rozdelené podľa váhových kategórií.

 

  • Materiál: Väčšina boxerských rukavíc je vyrobená z nejakého druhu kože alebo koženky, ale existujú aj rukavice z iných materiálov. Kožené rukavice sú odolnejšie a lepšie padnú na ruky, zatiaľčo kožené rukavice sú všeobecne ľahké a lacnejšie.

 

  • Typ: Existujú rôzne druhy boxerských rukavíc, ktoré sú vhodné pre rôzne účely. Existujú rukavice, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre tréning alebo súťaže, niektoré sú univerzálne.

 

  • Ochrana: Dôležitým faktorom je aj úroveň boxerských rukavíc. Rukavice s vyššou úrovňou ochrany (napr. sparringové rukavice) poskytujú dodatočnú ochranu proti úderom, zatiaľčo rukavice s nižšou úrovňou ochrany (napr. pytlové rukavice) sú vhodnejšie pre ľahšie údery,väčšinou na pytel.

 

  • Pohodlie: V neposlednom rade je dôležité, aby rukavice boli pohodlné a dobre padly na ruky. Môže ísť o klasické šnúrovacie rukavice, ktoré sa však nasadzujú na boxerské rukavice, dajú sa lepšie utiahnuť. V dnešnej dobe sa častejšie používajú suché zipsy, pretože ich samotné nasadenie je rýchlejšie a pohodlnejšie.

 

Životnosť boxerských rukavíc je možné predĺžiť, pokiaľ sú skaldované na suchom a chladnom mieste, chránené pred priamym slnečným žiarením a vlhkosti a stará sa o nich pracvidelne v súlade s ich materiálom.

Typy boxovacích vakov

V bojových umeniach sa boxovacie vrecia používajú nielen na nácvik úderov, ale aj na rozvoj úderov kolenami, kopmi a lakťami.

 

Najbežnejším typom sú závesné boxovacie vrece, ktoré možno upevniť na strop alebo stojan. Výhdou stojanových boxovacích vriec je ich felxibilita. Má stabilnú základňu naplnenú pieskom alebo vodou, ktorá slúži ako závažie. K nej je pripevnená pohyblivá horná časť. Možno ho postaviť kdekoľvek a nie je potrebné vŕtať dieru do stropu. Vzduchom naplnený boxerský ring možno použiť na zlepšenie vyrvalosti a rýchlosti úderov. Je vynikajúci na nácvik horných úderov, hákov a priamych úderov. kruh je krátky a ľahký, preto sa zvyčajne zavesí na konštrukciu pripevnenú na stenu.

 

Boxovací set junior pre deti a tínedžerov

Pre dieti a dospievajúce, ktoré radi športujú a cvičia, je boxovací set junior ideálnou voľbou, pokiaľ sa zaujímajú o bojové umenia. Rukavice sú k dispozícii vo veľkostiach 8 a 10. Vrece je možné pripevniť ku stropu a zábavne si zacvičiť vo vnútri aj vonku. Vrece naplnené pieskom sú vyrobené z odolného materiálu, takže vydržia každodenné týranie. Veko je vybavený so zipsom pre jednoduché čistenie a výmenu výplňového materiálu. Zaobstarajte si ho teraz za špeciálnu cenu!

 

Junior box szett
Boxovací set junior, rôzne veľkosti rukaví...
Special Price € 39.90 RRP: Regular Price € 51.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

 

 

Predchádzajúci Hračky do záhrady vlastoručne
Ďalej Grilované pokrmy v zime aj v lete