Ako správne vybrať návlek na gauč

Ako správne vybrať návlek na gauč

V tomto článku sme pre vás pripravili najdôležitejšie fakty, najlepšie materiály a pomôžeme vám vybrať správnu veľkosť...

Návlek na gauč môže byť veľmi užitočným doplnkom v každej domácnosti. Poskytne ochranu, ak v byte žije dieťa alebo domáci maznáčik, navyše ochráni pred znečistením a poškodením aj pôvodny poťah nábytku. V našom článku si prečítate najdôležitejšie informácie, pomáhame aj s výberom správnej veľkosti poťahu.

 

Čo je návlek na pohovku?

Návlek na kreslo alebo gauč je produkt vyrobený z pružného materiálu, ktorý je podobne ako gumená plachta, dookola pogumovaný veľmi dôkladným prešívaním. Na povrchu materiálu sa nevytvárajú strapkaniny, jeho používanie môžeme užívať po dlhú dobu. Návlek je vyrobený z tenkých priadzí, má hladký povrch, vďaka čomu poskytuje extra jemný pocit. Po výbere správnej veľkosti ho môžete pripevniť na pohovku alebo kreslo. Nábytok tak ľahko ochránime pred poškodením, opotrebovaním a nečakaným znečistením pri každodennom používaní. Našu pohovku samozrejme nie je nutné natrvalo zakrývať, návlek stačí vytiahnuť pri príležitostiach, keď môže dôjsť k nečakanému fľaku alebo poškodeniu. Vďaka jednoduchému nasadzovaniu a odstráneniu  nespôsobuje žiadne ťažkosti v každodennom živote, dokonca si ho môžete nasadiť každý večer predtým, ako si sadnete k televízoru, potom keď ho už nepoužívate, môžete ho lahko odložiť. Možno Vám vyhovuje keď si návlek odstránite pri príchode návštevy alebo pri upratovaní. Návlek na gauč však nechráni len pred znečistením a poškodením, ale môžete ho použiť aj na obnovenie vzhľadu Vášho starého, opotrebovaného nábytku. Je vhodný na chatu, do menej využívanej izby alebo ku starým rodičom, kým si nekúpite novú pohovku. Odteraz môžete všetky nedostatky zakryť estetickým spôsobom.

 

Návlek na gauč a maznáčikovia

 

Skúsení majitelia domácich maznáčikov často položia otázku, či majú maznáčika pustiť na pohovku. Keď do rodiny pribudne nové šteniatko alebo mačiatko, je ťažké odolať tomu, aby ste ho nebrali so sebou na mäkkú pohovku. Hlavne ak máte aj deti. Treba ale počítať s tým, že ak ho necháte vo vnútri, rád si zahryzie do gauča, alebo začne brúsiť pazúriky. Avšak neskôr v dospelosti, aj správne vychované domáci maznáčikovia zanechávajú srsť, špinu a škrabance. Ak si to nechcete, musíte stanoviť vlastné pravidlá už po príchode maznáčika (napr. že nemôže ísť na pohovku). Buďte dôslední. Ak u Vás neexistujú pravidlá a zvieratko je členom rodiny aj pri večernom pozeraní filmu, dajú sa nájsť rôzne riešenia. Položená deka možno poskytne riešenie na začiatku, no po niekoľkých pohyboch sa zošmykne a zvieracie chlpy nájdeme medzi vláknami našej sedačky. Pokiaľ sa rozhodne chcete o gauč alebo kreslo deliť so svojimi maznáčikmi, oplatí sa zvážiť kúpu návleku na kreslo alebo gauč.

 

 

Návlek an gauč a deti

 

O niektorých veciach máme určitú predstavu ešte pred narodením bábätka, napríklad že rozhodne nedovolíme svojmu dieťaťu jesť na gauči pred televízorom. Ak však urobíme to isté (aj keď len občas), bude tažké vysletlovať malému, prečo si pri pozeraní rozprávky nemôže vziať na gauč čokoládu. Bábätko zanechá fľaky na gauči aj nechtiac, napriek tomu, že sme opatrní. Najprv materským mliekom potom v období prerezávania zúbkov slinami. Keď začne liezť, nevyhnutne sa mu zašpinia ručičky, ktoré neskôr využije na vyliezanie na gauč. Potom prichádzajú na rad ruky zamazané jedlom. Keď rodičia kupovali pohovku, pravdebodobne nemysleli na tieto malé nehody, takže keď to začne byť aktuálne, je pochopiteľné, že sa obávajú o nábytok v obývačke. Návlek na gauč je perfektnou voľbou  aj pre tento prípad, môžeme len dúfať, že po niekoľkých rokoch naša sedačka bude opäť žiariť vo svojej starej sláve.

 

 

Návlek na gauč a všedné dni

 

 

Na to, aby vznikla potreba chrániť pohovku alebo kreslo, nie je vždy nutné mať domáceho maznáčika alebo malé dieťa. Pravdepodobne už aj Vám sa stalo, že si počas sledovania Vášho obľúbeného seriálu dostali chuť na nachos, konzumovaním ktorého ste chceli porušiť vlastné pravidlá a zjesť celé na gauči. Samozrejme so salsou. Darmo dávate pozor, môže to zanechať flaky. Napriek všetkému úsiliu a rýchlemu odstráneniu škvŕn zanecháva stopu. Tieto dropné stopy sa časom množia a Vy máte pocit, že Váš obľúbený gauč pomaly nie je vhodný na prijímanie hostí. V takýchto prípadoch si môžete najať niekoho na vyčistenie čalúnenia za nehoráznu cenu, alebo aby ste tomu všetkému zabránili, môžete použiť deku, koré nie je príliš estetické riešenie. Návlek na kreslo alebo gauč môže poskytnúť dokonalé riešenie aj v tomto prípade. Počas dňa a pri príchode hostí sa môžete kochať originálnym tvarom, štýlom a vzhľadom Vašej pohovky, no ak sa rozhodnete večerať pred telkou, stačí na ňu pretiahnuť prikrývku. Chráni nielen pred znečistením, ale je aj pohodlný a protišmykový.

 

Aké sú najlepšie materiály?

Tenký, hladký materiál zaručuje najjemnejší dotyk, no mali by ste skontrolovať aj hustotu materiálu a pružnosť. Samozrejme, nikto nechce oddychovať na materiáli zo sysntetických vlákien. Dôležité je, aby miery návleku boli vhodné na našu pohovku alebo kreslo a nešmýkal sa. Návlek na kreslo a gauč z ponuky eshopu Alinda.sk je vyrobený z pružného polyesterového materiálu, možno prať na 30 °C, hustota materiálu: 130 g/m2. Výstužné špongie, ktoré sú súčasťou balenia, môžete jednoducho zatlačiť do štrbín nábytku, čím materiál tesnejšie prilieha.

Ako si vybrať veľkosť?

Náš eshop ponúka návleky na kreslá a pohovky v 3 veľkostiach a 2 farbách(bordová a sivá). Vďaka felxibilnému materiálu je poťah z našej ponuky ideálny pre priemerné pohovky pre 2 alebo 3 osoby. Elasticita poťahu sa pohybuje medzi 150 a 170 cm pre dvoch a medzi 185 a 205 cm na pohovku pre troch. V prípade ochranných poťahov na kreslá musíme počítať s ohybnosťou medzi 90 a 140 cm. Vďaka vystužovacím špongiám z balenia môžeme vylepšiť umiestnenie návleku. Napríklad v prípade väčšej rohovej pohovke, ktorej sedáky a operadlo majú oddelené hubky- stojí za zváženie aj to, či sa ne jej zakrytie vyhovujú dva poťahy vedľa seba. V prípade aktuálne módnych pohovkách sa odporúča zakryť len sedaciu plochu, keďze aj tak tam vzniká najviac nečistôt.

 

 

Objednajte ešte  dnes za špeciálnu cenu!

Obrázky: alinda.hu, pixabay.com

 

 

 

 

Predchádzajúci Svadobná dekorácia vlastoručne: lacné a krásne riešenia
Ďalej Abeceda grilovania