Zvýšte si hladinu energie a zlepšite si náladu pomocou jogy

Zvýšte si hladinu energie a zlepšite si náladu pomocou jogy

Osvieženie tela a duše? Vyskúšajte jogu a získajte pomôcky, ktoré potrebujete na zaradenie tohto osviežujúceho cvičenia do svojho každodenného programu...

Joga je starobylé cvičenie, ktoré sa stará nielen o telo, ale aj o myseľ. Pravidelné cvičenie jogy môže pomôcť zvýšiť hladinu energie a zlepšiť náladu. V tomto článku vám ukážeme, ako vám joga môže pomôcť dosiahnuť tieto výhody a ako ju môžete zaradiť do svojho každodenného života.

Vplyv jogy na úroveň energie

Joga má veľmi pozitívny vplyv na hladinu energie. Kombinácia jogových ásan (telesných cvičení), pránajámy (dýchacích techník) a meditácie pomáha energii prúdiť do celého tela.

Asány otvárajú a uvoľňujú svaly, zlepšujú držanie tela, zvyšujú pružnosť tela a zlepšujú krvný a lymfatický obeh. To pomáha uvoľňovať napätie a energetické bloky v tele.

Techniky pránajámy sa zameriavajú na kontrolu dychu. Správna technika dýchania zlepšuje okysličovanie, znižuje stres a pomáha telu efektívnejšie využívať energiu.

Joga je fyzická a duševná prax, ktorá zlepšuje hladinu energie a pomáha udržiavať zdravé telo a myseľ.

Vplyv jogy na náladu

Pravidelné cvičenie jogy môže mať významný vplyv na náladu. Jogové ásany, pránajáma a meditácia môžu pomôcť znížiť stres a úzkosť, zlepšiť okysličenie a podporiť tvorbu endorfínov. Endorfíny sú hormóny šťastia, ktoré zlepšujú celkovú náladu a znižujú bolesť. Meditácia tiež znižuje stres a prináša pokoj do mysle. Meditácia nám pomáha nájsť vnútorný pokoj, ktorý ovplyvňuje tok energie v tele.

Cvičenie jogy postupne rozvíja schopnosť koncentrácie, upokojuje myseľ a zvyšuje vnímanie tela. To pomáha znižovať množstvo stresových hormónov produkovaných mozgom, napríklad kortizolu, ktoré môžu mať negatívny vplyv aj na celkovú náladu. Okrem toho joga pomáha udržiavať aj emocionálnu rovnováhu a pozitívne myslenie.

Joga je holistický prístup k udržiavaniu fyzického a duševného zdravia, ktorý môže mať veľký vplyv na vašu celkovú náladu. Pravidelné cvičenie pomáha udržiavať emocionálnu stabilitu a pozitívne myslenie, čo zlepšuje celkovú náladu a kvalitu života.

Ako začleniť jogu do každodenného života

Po počiatočnom nadšení, ako pri každej inej forme cvičenia, môže naše nadšenie opadnúť. Preto je dôležité, aby ste si po prijatí záväzku vedome našli čas na cvičenie jogy a boli vytrvalí. Pomôcť vám môže niekoľko tipov:

  • Vyberte si čas v týždni, keď máte istotu, že máte voľno. Zapíšte si ho do diára rovnako ako iné dôležité stretnutia. Takto je menej pravdepodobné, že budete jogu odkladať kvôli iným povinnostiam.

 

  • Určite si miesto, kde budete vždy cvičiť. Malo by byť tiché, čisté a nerušené. V dostatočnom predstihu pred stretnutím si pripravte podložku na jogu, vodu a všetko, čo budete potrebovať, aby ste mohli začať cvičiť hneď po príchode.

 

Podložka na jogu z našej ponuky je k dispozícii v 3 farbách a môžete ju používať na cvičenie asán, ale je aj skvelým spoločníkom na domáce cvičenie alebo skupinové lekcie v posilňovni. Vďaka 6 mm hrubému, pružnému materiálu možno podložku použiť na akýkoľvek druh cvičenia alebo cvičenia na podlahe. Jej povrch je mierne štruktúrovaný, vďaka čomu je menej klzký a lepšie drží na podlahe. Vrecko na podložku je perforované na ľahké vetranie. Môžete si ju vziať so sebou kamkoľvek, je veľmi ľahká a ľahko sa skladá, ale pred použitím sa rýchlo vyrovná.

Jóga matrac
Podložka na jogu s prenosnou taškou navyše...
Special Price € 15.89 RRP: Regular Price € 23.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

 

  • Pravidelne cvičte, hoci len 10 minút denne, aby ste si udržali stabilný tréning. Ak je ťažké motivovať sa sám, pridajte sa k osobnej alebo online skupine jogy.

 

  • Ak ste vo svete jogy začiatočník, vyberte si také jogové pozície, ktoré sú jednoduché a ktoré môžete úspešne rozvíjať. Mnohé cviky sa môžete naučiť vyhľadaním jogy pre začiatočníkov na platformách na sťahovanie videí. Ak ste skúsenejší, vyskúšajte nové náročné cviky.

 

  • Počas cvičenia jogy vypnite rozptyľujúce prvky, napríklad telefón, aby ste neboli v pokušení prerušiť cvičenie.

 

  • Ak chcete dlhodobo začleniť jogu do svojho každodenného života, vyskúšajte nové jogové cvičenia, aby ste našli to, ktoré vám najviac vyhovuje a je pre vás výzvou.

 

  • Nezabúdajte, že joga je aktivita, ktorú si treba užívať.

 

Tipy pre pravidelné cvičenie jogy

Ak chcete pravidelne cvičiť jogu, mali by ste sa vedome snažiť zaradiť niekoľko vecí do svojej každodennej rutiny:

  • Skôr ako začnete cvičiť jogu, stanovte si cieľ, ktorý vás bude motivovať k pravidelnému cvičeniu. Môže to byť rozvoj zdravého životného štýlu, zníženie stresu, zlepšenie pružnosti tela alebo čokoľvek iné, čo je pre vás dôležité.

 

  • Zaraďte cvičenia do svojej dennej/týždennej rutiny tak, aby sa po čase stalo takmer prirodzeným rozložiť podložku na jogu a cvičiť.

 

  • Zaobstarajte si vlastné vybavenie a majte ho na mieste, kde zvyčajne cvičíte. Okrem podložky na jogu sa môže hodiť aj protišmykový uterák na jogu, vyrobený z kvalitnej tkaniny, ktorá je veľmi savá a má aj rýchly čas schnutia.

Jógatörölköző
Protišmykový uterák na jogu s prenosnou ta...
Special Price € 7.89 RRP: Regular Price € 14.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Ak ste v joge začiatočník, požiadajte o pomoc skúsenejšieho učiteľa jogy. Dobrý inštruktor vám pomôže vybrať správne cviky a zabezpečí, aby ste ich vykonávali správne. S ich pomocou budete ľahšie napredovať a skôr zažijete pocit úspechu, čo je dôležité najmä vtedy, ak chcete, aby sa joga stala dlhodobo súčasťou vašej každodennej rutiny.

 

  • Odmeňte sa, keď dosiahnete svoje ciele. Ak sa vám napríklad podarilo cvičiť jogu každý deň počas týždňa, odmeňte sa workshopom jogy, novým doplnkom alebo čímkoľvek, čo vás motivuje.

 

  • Strečing a relaxácia po hodine sa môžu z dlhodobého hľadiska tiež vyplatiť. Po tréningu sa neponáhľajte, prepnite na relaxačnú hudbu a doprajte si čas na uvoľnenie a profesionálne pretiahnutie. Skvelým pomocníkom môže byť masážna súprava na uvoľnenie svalov, pretože jej používanie vám pomôže stať sa pružnejšími a ohybnejšími, dokonca pomôže znížiť bolesť svalov. Navyše môže výrazne pomôcť predchádzať vzniku svalových a kĺbových problémov. Skúste zaradiť svalovo-relaxačný valček, masážnu loptičku a masážnu tyčinku do svojej každodennej rutiny rovnako ako jogu alebo akúkoľvek formu cvičenia.

izomlazito masszazs keszlet
Sada masážnych pomôcok pre uvoľnenie svalo...
Special Price € 15.89 RRP: Regular Price € 26.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Jóga pod holým nebom

Prínosy jogy sa dajú ešte zvýšiť cvičením v prírode za pekného počasia. Šport a príroda sú úžasnou kombináciou a aktivita na čerstvom vzduchu môže podnietiť tie najlepšie kreatívne nápady, pretože váš mozog dostane viac kyslíka.

Väčšina ľudí v súčasnosti trávi väčšinu svojho života v uzavretých priestoroch, čo ohrozuje ich zdravie. Nedostatok slnečného svetla oslabuje imunitný systém a zvyšuje riziko depresie. Dokonca aj 10 minút pohybu na čerstvom vzduchu denne môže byť zdraviu prospešných. Zlepšuje zásobovanie organizmu kyslíkom, znižuje produkciu stresových hormónov a zvyšuje produkciu hormónov šťastia.

Vezmite si teda podložku na jogu a cvičte v jarnom/letnom období v záhrade, v lese, na terase alebo dokonca na balkóne.

 

 

Predchádzajúci Kempingové vybavenie pre dokonalú dovolenku
Ďalej Svadobná dekorácia vlastoručne: lacné a krásne riešenia