Výhody, upevnenie a inštalácia tieniacich plachiet

Výhody, upevnenie a inštalácia tieniacich plachiet

Slnečné plachty pomaly dobiehajú slnečníky, ale prečo sa stali takými obľúbenými? Pomôžeme vám to zistiť...

Tieniace plachty sú menej rozšírené a v posledných rokoch začali konkurovať slnečníkom a iným tieniacim zariadeniam. Od svojich tieniacich náprotivkov sa líšia nielen moderným vzhľadom, ale ich upevnenie umožňuje viac možností, pretože nepotrebjú nevyhnutne špeciálnu nosnú tyč a plachta sa dá ľahko zložiť a prepravovať. V tomto článku sme zhrnuli, čo potrebujete vedieť o používaní slnečnej plachty a aké sú jej výhody.

 

Dôležitosť tienenia

Počas horúcich letných dní nie je lepší spôsob trávenia času ako relaxácia v záhrade. Ak však relaxácia nemusí nevyhnutne znamenať opaľovanie a nemáte k dispozícii vhodný tieň, trávenie času vonku sa môže ľahko stať mučením. Preto je dôležité zabezpečiť počas letnej sezóny dostatočný tieň, najmä pre deti a starších ľudí. Na terase, v záhrade a na balkóne by malo byť aj miesto, kde môžeme odpočívať s ochranou proti slnku nad hlavou. Nezabudnite na detské pieskovisko alebo ihrisko, pretože pálivé slnko môže byť škodlivé nielen na poludnie.

 

Druhy tienidiel

  • Slnečníky: slnečníky z minulých rokov stále zažívajú renesanciu. Ak potrebujete v záhrade tieň len zriedka alebo hľadáte mobilné riešenie, vyberte si zo širokej ponuky slnečníkov. Závesný slnečník nielenže vytvára stredomorskú atmosféru, ale má aj pevný rám a ochranu proti UV žiareniu. Na konci sezóny ho môžete jednoducho zložiť a uložiť.

Függő napernyő 2,7 m több színben
Závesný slnečník 2,7 m - viac farieb
Special Price € 83.90 RRP: Regular Price € 107.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Výsuvné markízy: Pevné tienidlo môže byť vynikajúcou voľbou pre balkóny a terasy. Markíza nad balkónom tiež udrží chlad v dome počas slnečných hodín, pretože slnko nebude svietiť priamo na okná a balkónové dvere. Na konci sezóny ju nemusíte prenášať a skladovať ako slnečník. Ak sa vaša vonkajšia obývačka nachádza priamo na bočnej strane domu, takže viete, kde ju upevniť, skvelým riešením môže byť aj výsuvná markíza. K dispozícii je v rôznych veľkostiach, takže si ľahko nájdete tú ideálnu pre vás.

  • Slnečník na balkón: aj tá najmenšia terasa môže potrebovať tieň, aby ste si mohli vždy vypiť šálku kávy na čerstvom vzduchu. Skladací balkónový dáždnik je špeciálne navrhnutý na balkóny a lodžie, s konštrukciou, ktorú možno umiestniť priamo k stene a otvoriť pomocou pohodlnej navíjacej kľučky - s minimálnou námahou!

Balkon napernyő
Slnečník na balkón
Special Price € 37.89 RRP: Regular Price € 62.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Vyťahovacia bočná markíza: Výborne sa hodí na terasy ana dvor ako tieniaca stena a vetrolamy alebo ako priečka na spoločných dvoroch. Vyberte si z niekoľkých veľkostí a farieb podľa vlastných predstáv.

Kihúzható árnyékoló fal választható típusban és színben
Vyťahovacia bočná markíza, viac typov a fa...
Special Price € 69.89 RRP: Regular Price € 91.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Tieniace palchty: Vďaka svojej veľkosti poskytujú dostatočný tieň. Môžete si vybrať trojuholníkové alebo obdĺžnikové tvary, ktoré stoja samostatne, ale môžete tiež štýlovo zavesiť niekoľko výrobkov, aby ste zatienili väčšiu plochu. Pomocou lán ich môžete roztiahnuť takmer kdekoľvek, pokiaľ sú nosné stĺpy stabilné.

háromszög alakú, poliészter, szürke
Tieniaca plachta, 3,6m, viac typov
Special Price € 16.89 RRP: Regular Price € 27.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Výhody tieniacej plachty

Tieniaca plachta má mnoho výhod, najmä ak často trávite čas vonku na záhrade alebo na terase:

  • Ochrana pred slnkom: slnečná plachta poskytuje ochranu pred škodlivým UV žiarením a znižuje riziko spálenia. Chráni náš nábytok a záhradné vybavenie pred páliacim slnkom, čím predlžuje ich životnosť. Odporúča sa vybrať si svetlejšiu farbu, ktorá lepšie odráža slnečné lúče.

 

  • Chladiaci účinok: terasa so solárnou plachtou znižuje otepľovanie prostredia tým, že znižuje priame slnečné žiarenie. Takže keď máte chuť posedieť si vonku, vzduch pod ňou bude chladnejší a príjemnejší.

 

  • Odolnosť voči poveternostným vplyvom: slnečné plachty - na rozdiel od slnečníkov a markíz - spĺňajú požiadavky na ukotvenie, sú odolné voči vetru a poskytujú ochranu pred dažďom, pričom majú správny sklon a výber materiálu. Ďalšou veľkou výhodou oproti slnečníku je, že pri letnej prehánke sa nemusíte okamžite stiahnuť. Väčšina slnečných plachiet je navrhnutá tak, aby odolávala rýchlym vzdušným prúdom, a kvalitné materiály majú vysokú odolnosť voči UV žiareniu.

 

  • Pohodlie a relaxácia: posaďte sa pod slnečnú plachtu a relaxujte, čítajte alebo sa rozprávajte s priateľmi a rodinou. Nie je potrebné nič pripravovať, spúšťať slnečník, nastavovať alebo rozkladať markízu.

 

 

  • Mobilné a ľahko sa inštalujú: solárne plachty sú ľahké a prenosné, takže ich môžete ľahko nainštalovať na požadované miesto.

 

  • Štýl a estetika: široká ponuka v rôznych veľkostiach, farbách a tvaroch. Vďaka tomu si môžete vybrať slnečnú plachtu, ktorá sa najlepšie hodí k štýlu vášho domu alebo záhrady, čím sa priestor vizuálne zatraktívni. Môžete ju ozdobiť solárnym svetelným reťazcom alebo vodotesným dekoratívnym svetlíkom.

 

Vízálló dekor égősor
Vodeodolná svetelná dekoračná reťaz, 15 ks...
Special Price € 47.90 RRP: Regular Price € 76.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
80%
1 Hodnotenie

 

Nastavenie tieniacej plachty - ako ju nasadiť?

Keď ste si istí, že chcete toto leto relaxovať pod slnečnou plachtou a lokalita je vhodná, stačí posúdiť, v akom dennom čase chcete byť v tieni na terase, balkóne alebo v záhrade. Potom sa môžete rozhodnúť, či potrebujete trojuholník, obdĺžnik alebo kombináciu viacerých slnečných plachiet.

Rohy plachiet možno upevniť na stenu domu alebo terasy, na držiak stĺpika v tvare H, na kovový stĺpik zasunutý v objímke, ktorú možno zabodnúť do zeme, alebo na drevený stĺpik. Demontujte a položte solárnu plachtu na zem, pripevnite karabínové háky a laná. Označte si na puzdre bod ukotvenia, kam pripevníte statívovú skrutku s podložkou. Priviažte k nej kotviace lano a zaháknite zaň hák karabíny. To isté urobte pre každý kotviaci bod.

Nastavte dĺžku kotviacich lán na správnu dĺžku. Na tento účel nasaďte solárnu plachtu a upevnite všetky rohy. Potom nastavte plachty do správnej výšky, napätia a polohy napnutím alebo uvoľnením lán. Uťahovanie je najdôležitejšou časťou takeláže. Jeden roh vždy umiestnite do nižšej výšky (približne o 25 %) ako ostatné; umožní to správny odtok dažďovej vody.

Po natiahnutí plachiet odstrihnite laná na požadovanú dĺžku a ich konce spáľte.

 

1. obrázok: backyardcity.com

 

Akú veľkú plachtu by som mal kúpiť?

Tak ako pri zaťahovacej markíze viete s istotou, o koľko cm sa dá vysunúť, o koľko metrov sa dá nastaviť jej výška a aké veľkosti a tvary si môžete vybrať pri kúpe markízy, tak aj pri slnečnej plachte môžete popustiť uzdu svojej fantázii. Pomocou merania uhla, pod ktorým svieti slnko, môžete pomocou slnečnej plachty nastaviť presnú veľkosť plochy, ktorú chcete zatieniť. Môžete si kúpiť trojuholníkové alebo obdĺžnikové, a ak chcete, môžete ich upevniť niekoľko v rôznych tvaroch a výškach.

 

2. obrázok: maantaoutdoor.com

Ako používať tieniacu plachtu

Inštalácia a umiestnenie kvalitnej slnečnej plachty je dôležité nielen z hľadiska tienenia, ale ak je správne upevnená, môže byť aj veľmi estetickým prvkom, ktorý vytvára skutočnú "plážovú" atmosféru. Môžete sa pohrať s farbami, tvarmi a umiestnením.

Trojuholníkovú tieniacu plachtu je najlepšie použiť na miestach, kde potrebujete málo tieňa. Na bočnej strane domu alebo v rohu obklopenom plotom. Môže byť ideálna na príležitostné použitie, záhradné párty alebo vonkajšie podujatia.

 

 

Štvorcová tieniaca plachta dokáže zatieniť väčšiu plochu, ale aj tak je najlepšie inštalovať ju tak, aby aspoň jedna strana bola stenou domu alebo terasy. Jej účinnosť možno zvýšiť upevnením dvoch protiľahlých strán nižšie ako ostatných dvoch.

 

 

Účinné zatienenie veľkej plochy možno dosiahnuť kombináciou niekoľkých tieniacich plachiet. Môžu byť namontované vedľa seba alebo sa prekrývať a môžu sa použiť trojuholníkové aj obdĺžnikové slnečné plachty. Pri plánovaní zohľadnite miestne podmienky. Zohľadnite dennú dobu a čas dňa, kedy trávite vonku najviac času.

 

 

Predchádzajúci Sady jedálenských stoličiek a jedálenských stolov pre všetky štýly
Ďalej Ako používať rebrík v domácnosti