Výhody a nevýhody domáceho líčenia

Výhody a nevýhody domáceho líčenia

Chcete sa dozvedieť najdôležitejšie tipy na dokonalé líčenie? V nasledujúcom článku vám ukážeme, čo potrebujete...

Domáce líčenie doma je čoraz populárnejšie, pretože mnohí ľudia si chcú vytvoriť dokonalý make-up sami. Líčenie doma má však aj svoje výhody a nevýhody, ktoré by ste si mali uvedomiť. V tomto článku sa im budeme venovať, ako aj tipom, ako si doma vytvoriť dokonalé líčenie.

 

Výhody domáceho líčenia

Vďaka rozmachu sociálnych médií v posledných rokoch sme sa stali oveľa informovanejšími o líčení. Môžeme získať podrobné informácie o produktoch, naučiť sa jednotlivé kroky líčenia z videa, sledovať najnovšie trendy. Líčenie doma má mnoho výhod:

  • Ušetríte čas a peniaze: ak sa naučíte základy líčenia na vlastnú tvár, nebudete musieť míňať čas a peniaze na cestovanie a líčenie u vizážistu.

 

  • Väčšia flexibilita: líčenie doma vám umožní nanášať make-up kedykoľvek a kdekoľvek. Denné líčenie vám poskytne prirodzený, jednoduchý a svieži vzhľad na každodenné nosenie.

 

  • Viac dostupných možností: ak ste častou používateľkou make-upu, máte možnosť vyskúšať viac štýlov, produktov, cvičiť a naučiť sa rôzne techniky.

 

  • Lepšia starostlivosť o citlivú pokožku: ak sa líčite sama, môžete citlivej pleti venovať viac pozornosti a vybrať si produkty, ktoré nespôsobujú podráždenie.

 

  • Pocit nezávislosti: Ak sa najčastejšie líčite doma, môžete sa neustále učiť a zlepšovať, čo vám dodá sebadôveru.

 

Nevýhody domáceho líčenia

  • Základom dokonalého make-upu je krásna a upravená pleť, pretože pleť je základom líčenia. Ženy vo veku od 20 do 50 rokov často používajú príliš veľa produktov, ktoré môžu narušiť prirodzenú ochrannú bariéru pleti. Vytvorte si rannú a večernú rutinu a vyberte si produkty, ktoré vám najlepšie vyhovujú.

 

  • Pre menej skúsených používateľov make-upu môže byť ťažké vybrať a použiť správny make-up, takže domáce líčenie môže často viesť k nedostatočným výsledkom.

 

  • Líčenie doma môže zabrať viac času, pretože si musíte pred líčením pripraviť pokožku, podrobne si premyslieť, aký make-up chcete urobiť, a nemusíte mať po ruke správne nástroje.

 

  • Nákup všetkých potrebných nástrojov a výrobkov môže predstavovať značné výdavky, najmä ak je súprava na líčenie kvalitná a odolná. Výrobky, ktoré sa nepoužívajú, sa často kazia, strácajú platnosť a končia v koši. Myslite na súpravy! Dobrou voľbou môže byť starostlivo vybraná súprava 24 poloprofesionálnych štetcov na líčenie, od malých až po veľké, aby ste si mohli nájsť ten správny štetec na maľovanie a skrášľovanie tváre, obočia, viečok a rias.

- 64%
Sminkecset szett
Sada 24 štetcov na make up s puzdrom
Special Price € 10.89 RRP: Regular Price € 29.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Líčenie doma si vyžaduje vhodné miesto s dostatočným priestorom a vhodným osvetlením. Toaletný stolík vám umožní organizovane uložiť produkty a pohodlne si pripraviť make-up a účes.

fekete
Toaletný stolík s taburetkou- London
Special Price € 99.90 RRP: Regular Price € 129.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Ako si urobiť perfektný make-up doma

Neexistuje žiadna pevne stanovená metóda domáceho líčenia, pretože sa prispôsobuje individuálnym potrebám a štýlu každého človeka. Nižšie však uvádzame niekoľko všeobecných krokov, ktoré vám pomôžu vytvoriť dokonalý domáci make-up:

Príprava na líčenie

Začnite líčenie prípravou pokožky. Vyčistite pleť tonikom a potom použite sérum. Veľmi obľúbené sú produkty s obsahom niacínamidu, ktorý pomáha bojovať proti akné, škvrnám, upchatým pórom a vyrovnáva produkciu kožného mazu. Potom pleť hydratujte vhodným hydratačným krémom. Vibračná hlavica elektrického masážneho prístroja na tvár vám pomôže rovnomerne zapracovať hydratačné prípravky a gély do pokožky.

 

arcmasszírozó
Masážny prístroj na pleť
Special Price € 3.90 RRP: Regular Price € 7.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Na prípravu make-upu použite podkladovú bázu, aby váš make-up vydržal dlhšie a nedokonalosti boli neviditeľné.

Správna aplikácia podkladového krému

Podkladový krém je jednou z najdôležitejších súčastí make-upu, pretože pomáha zlepšiť rovnomernosť pleti a zakryť drobné nedokonalosti a škvrny. Výber správneho podkladu však nie je vždy jednoduchý. Určenie typu vašej pleti môže byť veľkou pomocou nielen pri výbere produktov starostlivosti o pleť, ale aj pri výbere podkladovej bázy. Vo všeobecnosti existujú štyri typy pleti:

  • Suchá: Ak je vaša pokožka napnutá, stiahnutá alebo sa miestami olupuje.
  • Normálna: Pokožka nie je ani suchá, ani mastná, je väčšinou hladká a príjemná na dotyk.
  • Kombinovaná: vaša pleť je mastná v T-zóne (čelo, nos, brada) a suchá inde.
  • Mastná: Vaša pokožka je takmer všade mastná a lesklá.

Okrem typu pleti je ďalším dôležitým aspektom správna farba. V lete má naša pleť tendenciu byť opálenejšia, zatiaľ čo v zime býva matnejšia, preto je dobré zaobstarať si aspoň dva odtiene podkladového krému. Správnu farbu si vždy vyskúšajte na spodnej časti tváre, od línie čeľuste až po krk, naneste farbu, ktorá je najbližšie k vašej pleti. Potom naneste jeden odtieň svetlejší a jeden odtieň tmavší. Na základe toho si budete môcť ľahko vybrať, ktorý z nich je momentálne najbližší vášmu tónu pleti.

Môžete ho nanášať aj špongiou, štetcom alebo končekmi prstov, pričom sa zamerajte na krúživé pohyby.

 

18 részes sminkecset készlet tartóban
18 dielna sada štetcov na líčenie s opasko...
Special Price € 3.90 RRP: Regular Price € 12.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Výber farby korektora

Korektor pomáha zakryť tmavé kruhy, začervenanie a drobné nedokonalosti. Nesprávnou voľbou farby však môžete dosiahnuť pravý opak. Ak sú vaše kruhy pod očami skôr modrasté alebo fialové, vyberte si žltkastý korektor, ktorý ich neutralizuje. V prípade hlbokých kruhov na tmavších tónoch pleti môžete oranžovými odtieňmi dosiahnuť sviežejší vzhľad. Na unavené kruhy sa hodia broskyňovo-lososové odtiene pre tých, ktorí majú teplú pleť.

 

Na čo slúži púder

Púdrovanie tváre pomáha zachovať trvácnosť make-upu a zmatniť lesklú pleť. Opäť sa snažte vybrať farbu, ktorá najlepšie vyhovuje vašej pleti a podkladu. Rozotrite ju do tváre hladivými pohybmi. Neskôr, keď sa vaša pleť začne lesknúť, aplikáciu zopakujte. Správne svetlo je takmer nevyhnutné, aby ste sa uistili, že váš domáci make-up bude v prirodzenom svetle vyzerať tak, ako ste zamýšľali. Pomôcť vám môže zrkadlo na líčenie s LED osvetlením, ktoré má dotykové tlačidlá umožňujúce nastaviť nielen intenzitu svetla, ale aj farebný tón v 3 rôznych režimoch.

 

Sminktükör LED világítással
Kozmetické zrkadlo s LED osvetlením
Special Price € 75.89 RRP: Regular Price € 119.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Líčenie očí a pier

Na prirodzené denné líčenie nepotrebujete očné tiene, stačí riasenka. Na večerné alebo bežné líčenie je však dobré použiť očné tiene aj očné linky na zvýraznenie očí. Pri výbere rúžu alebo lesku na pery je dôležité určiť aj tón vašej pleti, pomenovaný podľa 4 ročných období.

Pre jarné typy sú vhodné teplé odtiene: korálová červená, oranžová červená, broskyňová červená, lososová červená a Ferrari červená.

Farby letných typov sú jemné, preto sú pre ne ideálne menej svetlé odtiene: malinové farby, malinové farby, bobuľové farby, slivkové farby.

Najlepšími priateľmi jesenného typu sú jemné a červenšie hnedé a teplé telové tóny.

Fraby rúžov pre zimné typy sú: čerešňové, višňové, malinové odtiene, ružové a fuksiové.

Výhody fixácie

Mnohí ľudia zabúdajú na fixáciu líčenia, hoci to zaručuje jeho trvanlivosť a stálosť počas celého dňa. Zvyčajne sú k dispozícii vo forme spreja, ktorý si jednoducho nastriekate na tvár, akonáhle je váš make-up hotový.

 

Zhrnutie

Úspech domáceho líčenia sa skladá z niekoľkých zložiek. Základom je vždy krásna a upravená pleť. Poznanie typu svojej pleti a výber produktov podľa toho uľahčuje celý proces. Určenie tónu vašej pleti môže byť tiež veľkou pomocou, pretože správne zvolené farby môžu výrazne ovplyvniť celkový vzhľad vášho líčenia. Okrem kvalitných výrobkov môžu na konečnom výsledku zohrať úlohu aj správne nástroje. Keď si osvojíte a precvičíte základy techník líčenia, bude oveľa jednoduchšie pokračovať a zlepšovať sa. Líčenie je kreatívna činnosť a väčší úspech môžete dosiahnuť, ak k nemu budete pristupovať s otvorenou mysľou a nadhľadom.

Predchádzajúci Osobný ochladzovač vzduchu: letná nevyhnutnosť
Ďalej Najlepšie vianočné filmy pre pohodové dni