Umenie relaxovať doma: tipy pre pohodlný domov

Umenie relaxovať doma: tipy pre pohodlný domov

Naberte novú energiu pre telo i dušu s našimi tipmi...

Domáce relaxovanie má svoje vlastné umenie a dizajn interiéru môže výrazne prispieť k tomu, ako zručne sa v ňom vieme ponoriť. V tomto článku sa podelíme o najlepšie tipy, ako vytvoriť vo svojom dome pohodlné vnútorné priestory, kde sa naozaj dokážete uvoľniť a načerpať energiu. Preskúmame výber ideálnych relaxačných oblastí, plánovanie a zariadenie interiérových priestorov a dôležitosť relaxačných pomôcok a vybavenia. Ukážeme vám tiež, ako vytvoriť zelené relaxačné priestory. Nakoniec sa pustíme do umenia hýčkania a toho, ako si vytvoriť doma zážitky podobné tým v spa.

Výber ideálneho miesta na rekreáciu

Kde vytvoríš doma ostrov pokoja, výrazne závisí na tvojich individuálnych preferenciách, veľkosti a rozložení tvojho domova a na tom, na čo chceš tento priestor používať. Najprv si prezri rôzne časti svojho domu a pokús sa vybrať tú oblasť, ktorá sa ti zdá najvhodnejšia na relaxáciu. Môže to byť menšia izba, balkón, terasa alebo aj malý kútik. Mali by to byť miesta, ktoré ti pomôžu uvoľniť sa a načerpať energiu.

  • Ak napríklad radi čítate, kľúčom k úspechu môže byť pohodlné kreslo alebo mäkká pohovka.

 

Hintaszék, állítható lábtartóval - Szürke
Hojdacie kreslo s nastaviteľnou opierkou n...
Special Price € 94.89 RRP: Regular Price € 134.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Ak máš rád/a počúvanie hudby, zváž možnosť umiestnenia audiosystému.

 

  • Ak je relaxácia cieľom, výbornou voľbou môže byť visacia stolička, houpací sieť alebo masážny kreslo.

 

Függőszék párnával
Závesné kreslo s vankúšom
Special Price € 27.90 RRP: Regular Price € 49.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Ak rád/a kreslíš alebo maľuješ, zváž vytvorenie malého umeleckého kútika. Drevený maľovací stojan so 3 nohami už okamžite dodá umelčsku atmosféru.

fa festő
Maliarsky stojan
Special Price € 71.90 RRP: Regular Price € 94.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Ak vás skutočne relaxuje jóga, vytvorte si malú časť so jógovým kobercom.

Jóga matrac
Podložka na jogu s prenosnou taškou navyše...
Special Price € 14.90 RRP: Regular Price € 23.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Navrhovanie pohodlných interiérov

Pri navrhovaní pohodlných vnútorných priestorov je dôležité zvážiť funkciu jednotlivých miestností a ich spôsob využitia. Snažte sa vytvoriť rozloženie tak, aby bolo praktické a pohodlné.

Pohodlné pohovky, kreslá a stoličky sú nevyhnutné pre vytvorenie komfortného vnútorného priestoru. Rôzne textúry a materiály tiež prispievajú k útulnej atmosfére miestnosti.

Ak je to možné, navrhnite umiestnenie a veľkosť okien tak, aby do vášho domova preniklo čo najviac prírodného svetla. Správne osvetlenie je tiež kľúčové. Kombinujte prírodné svetlo s umelým osvetlením, aby ste vytvorili vhodné svetelné podmienky pre rôzne činnosti. RGB LED inteligentná stropná lampa, ktorú je možné ovládať cez telefón, disponuje viacerými funkciami, umožňuje nastavenie farby a intenzity svetla.

RGB led intelligens mennyezeti lámpa felszerelhető
RGB LED inteligentné stropné svietidlo
Special Price € 36.90 RRP: Regular Price € 51.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Interiérová dekorácia pomáha vyjadriť váš vlastný štýl a osobnosť. Vyberte si dekoratívne predmety, ktoré zodpovedajú vašemu vkusu a prispievajú k pohodlnej a útulnej atmosfére.




1.ábra: extraspace.com

 

 

Ak máš možnosť, snaž sa zachovať priestory vo svojom dome čo najširšie a otvorené.



2. ábra: pinterest.com/sonjapin80

Namiesto tradičných dverí používaj posuvné dvere, čo ti umožní jednoducho spojiť priestory bez toho, aby dvere zaberli miesto.

toló ajtó sín szett 2 típusban
Sada kovania na posuvné dvere v 2 preveden...
Special Price € 50.90 RRP: Regular Price € 89.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Nezabudni, že na zachovanie pohodlných vnútorných priestorov je dôležité udržiavať poriadok a čistotu. Usporiadaj predmety prakticky a udržuj svoj dom v poriadku.

Relaxačné pomôcky a vybavenie

Vo svojom dome môžeš používať množstvo relaxačných pomôcok a vybavenia na zmiernenie stresu, uvoľnenie sa a oddych.

  • Massážny kreslo alebo masážna podložka môžu pomôcť uvoľniť a zbaviť telo napätia. Tieto zariadenia disponujú rôznymi masážnymi programami, ktoré pomáhajú uvoľniť chrbát, krk, ramená a ďalšie časti tela.

  • Aromaterapia môže pomôcť zmierniť stres a zvýšiť relaxáciu. Môžeš použiť difuzér alebo aromalampu na šírenie príjemných vôní vo svojom dome.

3.ábra: pinterest.com/ocampod004

 

  • Na relaxáciu a meditáciu môžeš použiť zvukové terapeutické pomôcky, ako sú napríklad tibetské misy, zvončeky alebo generátory bielého šumu. Tieto zvuky môžu pomôcť upokojiť myseľ a vytvoriť pokojné prostredie.
    4.ábra: centreofexcellence.com

 

 

  • Pohodlné vankúše a deky môžu prispieť k zlepšeniu atmosféry a pohodlia v relaxačnej zóne vo vašom dome. Vyberte si materiály ako mäkký plyš alebo bavlna, ktoré vytvárajú útulnú a teplú atmosféru.5.ábra: girlsharestips.com

 

  • Relaxovať môžete aj pomocou hudby alebo zvukovej terapie. So slúchadlami môžete získať individuálny hudobný zážitok a odpútať sa od hluku každodenného života.

 

  • Môžete si tiež oddýchnuť pri dobrej knihe alebo časopise. V zime na pohovke, v hojdacej sieti, vo vani, v lete na pohodlnom lehátku v záhrade.

 

2 személyes DELUX napozóágy
Lehátko pre dve osoby DELUX v 3 farbách
Special Price € 98.90 RRP: Regular Price € 133.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Zelená rekreácia

Zelené farby a živé rastliny môžu mať pozitívny vplyv na náladu a celkové blaho. Nezáleží na tom, v akej veľkej bytovke alebo dome bývaš, priblíž si prírodu k sebe.

Vnútorné rastliny a kvety

Vnútorné rastliny a kvety môžu veľa prispieť k zelenému oddychovému priestoru vo vašom dome a k vytvoreniu pokojnej a harmonické atmosféry. Mnohé vnútorné rastliny, ako sú paprade, kvetináče alebo Bostonské palmy, dokážu čistiť vzduch, odstraňovať škodlivé látky a toxíny a zvyšovať hladinu kyslíka v dome. Okrem toho ich pestrosť a príjemná vôňa môžu zvýšiť atmosféru vášho domova. Vyberte si kvety, ktoré sú plné kvitnutia a majú živé farby, ako napríklad orchidey, azalky alebo fialky. Umiestnite ich na dekoratívny stojan a pozrite si našu ponuku kvetináčov v internetovom obchode!



6.ábra: Kvetinový stojan - alinda.sk

 

Záhradné spojenie: terasy a balkóny

Na terase strávenie času ponúka možnosť byť bližšie k prírode, vdýchnuť si čerstvý vzduch a užívať si slnečné svetlo alebo osviežujúci vietor. Prírodné prostredie má relaxačný vplyv na ľudí a môže pomôcť zmierniť stres. Najmä ak to robíte vo vankúšovej hojdacej sieti.

fuggoagy 5 szinben
Závesná sieť pre dve osoby
Special Price € 14.90 RRP: Regular Price € 27.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

A terasa poskytuje súkromný priestor, kde môžete osamote alebo v spoločnosti vychutnať pokoj a pohodlie. Ponúka možnosť relaxovať, čítať alebo dokonca meditovať, zatiaľ čo ste doma. Tu máte možnosť venovať sa rôznym vonkajším aktivitám, ako sú záhradné práce, grilovanie, oddych na lehátku alebo dokonca usporiadanie záhradnej party. Tieto aktivity vám môžu pomôcť odviesť pozornosť od každodenného stresu a povinností. V našej ponuke záhradných doplnkov určite nájdete tie správne produkty pre vaše vonkajšie relaxačné potreby.



Balkón je tiež ideálne miesto pre rôzne vonkajšie aktivity, ako napríklad sadenie kvetov, starostlivosť o záhradné rastliny alebo dokonca pestovanie zeleniny. Tieto aktivity vám môžu pomôcť uvoľniť sa a načerpať nové sily. Ale balkón je rovnako dokonalým miestom na oddych a ničnerobenie. Aj ten najmenší balkón môžete urobiť praktickým a pohodlným pomocou ležadla so Skladacia zástena, sklopiteľného stola a pár špeciálnych, skladacích stoličiek.



 

Naše sklápacie stoličky v stredomorskom štýle s mozaikovým vzorom osviežia akýkoľvek balkón.

 

Vytvorenie mini zeleného terasu

Prines si trochu zelene do svojho domova! Najprv si vyber vhodné miesto pre zelenú terasu. Môže to byť balkón, terasa alebo dokonca parapet okna.



7.ábra: pinterest.com/Willemijntje66

 

Ak chceš svoju mini zelenú terasu vytvoriť v kvetináči alebo boxe, uistite sa, že máš vhodnú pôdu. Kúp si kvalitnú kvetinovú zem, ktorá je vhodná pre rastliny, a prípadne pridaj záhradný kompost na doplnenie živín. Vyber si rastliny, ktoré dobre vyzerajú v malom priestore a sú ľahko udržateľné. Môžu to byť kvety, korenie, malé bylinky alebo izbové rastliny. Je dôležité pravidelne zavlažovať rastliny. Ak nemáš možnosť polievať každý deň ručne, môže byť užitočné nainštalovať automatický zavlažovací systém alebo si vybrať rastliny, ktoré dobre znášajú suché podmienky.

- 50%
Csepegtető rendszer konyhakertbe
Zavlažovací systém do záhrady
Special Price € 9.90 RRP: Regular Price € 19.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Relaxačné aktivity

Domáce nájdenie správnej relaxačnej aktivity je dôležité, pretože pomáha vytvárať rovnováhu medzi rôznymi oblasťami nášho života a prispieva k fyzickému, mentálnemu a emocionálnemu blahobytu. Pomáha znížiť stres a nervozitu, poskytuje možnosť oddychu a úniku z každodenného stereotypu. S vhodnou aktivitou môžeme vyjadriť seba samých, objavovať naše záujmy a naučiť sa nové veci, čo prispieva k rastu našej sebavedomosti a kreativity.



8.ábra: trendyarchitecture.com

 

Meditácia a joga

 

Meditácia aj joga sú účinné spôsoby znižovania stresu. Cvičenia pomáhajú upokojiť nervový systém, znižujú hladinu stresových hormónov a pomáhajú mysli uvoľniť sa. Uľahčuje to vyrovnávanie nášho emocionálneho stavu.


9.ábra: dondeir.com

 

Cvičenia jogy pomáhajú zvyšovať silu, vytrvalosť a flexibilitu, pričom uvoľňujú svalové napätie a zlepšujú držanie tela. Meditácia a joga vám pomôžu nájsť vnútorný pokoj a harmóniu. Pomáhajú nám nadviazať kontakt so sebou samým a s našimi vnútornými zdrojmi. V našom internetovom obchode nájdete doplnky na jogu, ako sú podložky na jogu, uteráky na jogu a súpravy na uvoľnenie svalov.




Čítanie a tvorivé záľuby

Čítanie a kreatív koníčky, ako je kreslenie, maľovanie alebo ručné práce, poskytujú možnosť aktívne využívať naše mozgy. To môže pomôcť udržiavať a zlepšovať pamäť, koncentráciu a kognitívne schopnosti. Kreatívne hobby nám umožňuje vyjadriť sa a rozvinúť našu predstavivosť.

horgoló készlet
Súprava na háčkovanie s farebnými priadzam...
Special Price € 20.90 RRP: Regular Price € 26.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Maľovanie, písanie, hudba alebo akákoľvek iná kreatívna aktivita môže pomôcť objaviť nové perspektívy a nájsť nové riešenia.

barna
Akustický gitarový set pre začiatočníkov s...
Special Price € 59.90 RRP: Regular Price € 69.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Čítanie a kreatívne aktivity predstavujú neustály učiaci sa proces. Prostredníctvom kníh a kreatívnych projektov môžeme neustále rozširovať naše vedomosti a zručnosti a objavovať nové veci o sebe a o svete.

 

Virtuálne cestovanie a relaxačné techniky

Používajte aplikácie alebo webové stránky, ktoré vám umožnia virtuálne cestovať po celom svete. Objavujte architektonické zázraky iných kultúr, prírodné krásy miest a ich pamiatky. Platformy ako Google Earth alebo 360-stupňové videá na YouTube vám umožnia podrobne preskúmať rôzne miesta.

Mnohé múzeá ponúkajú online virtuálne prehliadky, kde môžete objavovať umelecké a historické poklady z celého sveta.

Vyhľadajte si videá alebo aplikácie, ktoré vám umožnia virtuálnu prehliadku prírody. Počúvajte spev vtákov, sledujte zvuky riek alebo lesov a nechajte sa obklopiť pokojom a krásou prírodného sveta aj v pohodlí svojho domova.

Počúvaj upokojujúcu hudbu alebo zvukové kúpele, ktoré ti pomôžu relaxovať a zmierniť stres. Nájdi hudbu alebo zvukové nahrávky, ktoré obsahujú prírodné zvuky, ako je spev vtákov, šum potoka alebo zvuky hlbokého mora.

 

 

10.ábra: kdigitalstudio.com

Umenie hýčkať

Wellness zážitky doma

Domáce wellness zážitky môžu byť účinným spôsobom na uvoľnenie sa a nabratie energie v každodennom živote. Používaj éterické oleje alebo sviečky, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť tvoje zmysly a náladu. Napríklad levanduľa má upokojujúci účinok, zatiaľ čo citrusové vône môžu osviežiť tvoju myseľ. Kombinuj to s počúvaním relaxačnej hudby alebo meditáciou. Priprav si svoje obľúbené relaxačné nápoje, ako je napríklad mätový alebo harmančekový čaj, a užívaj si ich pri príjemnej kúpeli na nohy. S pomocou diaľkového ovládača nožného masážneho bazéna môžeš nastaviť teplotu vody a funkciu jacuzzi. Nožný masážna vanička má na každej strane 7 masážnych jednotiek s valcami pre maximálny relax.



11.ábra: Masážna vanička na nohy - Alinda.sk

 

Masážové a wellness produkty

Popros svojich blízkych o pomoc alebo sa nauč, ako sa masírovať sám/sama. Použi éterické oleje alebo masážny krém a vytvor si uvoľňujúcu atmosféru pri sviečkach alebo s relaxačnou hudbou. Na masáž krku, chrbta a končatín je skvelý 8-hlavový elektrický masážny vankúš.

12.ábra: Elektrický masážny vankúš, 8 masážnych hlavíc - Alinda.sk

 

Jade masážna podložka je tiež skvelou voľbou. S tromi rôznymi rýchlosťami môžete uvoľniť napätie svalov, či už ide o bolesti krku, chrbta alebo bedrov. Vďaka funkciám ohrevu môže pomôcť uvoľniť vaše svaly, zlepšiť prekrvenie a zabezpečiť lepší pocit pohody.

 

Zdravie a starostlivosť o krásu doma

Kúpte si alebo pripravte si doma prírodné tvárové masky, napríklad na báze avokáda, medu alebo ílu. Tieto masky môžu pomôcť hydratovať a čistiť pokožku, zatiaľ čo si venujete čas sebe samému. Elektrický tvárový masážer nie len jemne masíruje tvár, ale môže odstrániť odumreté bunky pokožky a zvyšky make-upu, dokonale vyčistiť upchaté póry a odstrániť nadbytočný maz. Vibráciou masážneho hlavu stroja pomáha rovnomerne aplikovať hydratačný krém, gély a tvárové peelingle.

arcmasszírozó
Masážny prístroj na pleť
Special Price € 3.90 RRP: Regular Price € 7.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Domáca relaxácia je umením venovať čas sebe a aktivitám, ktoré nás nabíjajú a duševnú energiou a uvoľňujú, pričom naše domovy sa stávajú útočiskom, kde sa vždy môžeme vrátiť k pokojnému oddychu a bezstarostnému relaxu.

Predchádzajúci Umění dokonalého plánování zahrady: tipy a nápady
Ďalej Navrhnite si domácu posilňovňu