Trendy v bývaní v roku 2024: tieto štýly budú dominovať

Trendy v bývaní v roku 2024: tieto štýly budú dominovať

Zariaďte si svoj domov podľa najnovších trendov a začnite nový rok kompletnou premenou...

Spoznajte najnovšie štýlové trendy na rok 2024! V tomto článku preskúmame tohtoročné trendy v interiérovom dizajne vrátane minimalistickej elegancie, bohémskeho štýlu, blízkosti k prírode a technologickej modernosti. Zistite, ako môžete premeniť svoj domov pomocou najmodernejších štýlových trendov tohto roka a vytvoriť si domov svojich snov!

Minimalistická elegancia

Trendy v oblasti bývania v roku 2024 budú ovplyvnené mnohými faktormi vrátane kultúry, hospodárskeho prostredia a inovácií. Minimalistická elegancia je však štýl, ktorý je populárny už roky a zdá sa, že bude pokračovať aj v novom roku. Zdôrazňuje čisté tvary, jednoduché línie a tlmené farby. Kľúčovými slovami sú menej, ale kvalitnejších prvkov a funkčnosť.

Paleta farieb a tvarov

Pocit jednoduchosti a čistoty sa odráža v nábytku a usporiadaní priestoru. Prevládajú biele, sivé a zemité tóny, ktoré pomáhajú dodať priestoru čistý vzhľad. Dôležitou súčasťou minimalistického dizajnu sú veľké okná a dôraz na prirodzené svetlo.

 

1.obrázok: mtnsidehome.com

 

V jedálni je pomerne jednoduché vytvoriť minimalistický stôl s vhodnými stoličkami, ktoré určia štýl miestnosti. Naše moderné jedálenské stoličky sú navrhnuté z plastu, kovu a dreva, ktorých kombinácia im dodáva skutočne jedinečný vzhľad. K dispozícii sú v čiernej, bielej a sivej farbe.

fehér
4 ks moderných jedálenských stoličiek so s...
Special Price € 111.90 RRP: Regular Price € 165.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Multifunkčný nábytok a doplnky

Pre pocit elegancie a kvality by nábytok a doplnky mali byť vyrobené z vysokokvalitných materiálov, ako je drevo, oceľ alebo sklo. Mali by byť funkčné a ich dizajn by mal byť nielen estetický, ale aj praktický. V minimalistických domácnostiach je dôležitý úložný priestor a poriadok, často so skrytými úložnými priestormi alebo vstavanými riešeniami.

 

2. obrázok: luxgoods.nl

 

Štýlová polstrovaná lavica na odkladanie topánok je ideálnou voľbou do predsiene alebo akejkoľvek časti domácnosti. Je to priestorovo úsporný spôsob, ako uložiť topánky, a zároveň poskytuje pohodlné miesto na sedenie a vyzúvanie a obúvanie.

cipőtároló pad
Lavica na topánky so sedákom
Special Price € 89.90 RRP: Regular Price € 111.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Bohémska atmosféra

Bohémsky štýl bol vždy vyjadrením slobody a kreativity, a hoci sa trendy neustále menia, bohémske interiéry budú pravdepodobne populárne aj v nasledujúcich rokoch. Bohémsky štýl je známy tým, že sa pri plánovaní priestoru neriadi prísnymi pravidlami. Takéto domovy majú tendenciu mať voľný, voľne usporiadaný nábytok a doplnky.

 

 

Farebné vzory a textúry

Bohémsky štýl je odvážna zmes farieb, či už svetlých alebo pastelových. Je dôležité, aby celkový vzhľad pôsobil harmonicky, aj keď sa v priestore vyskytujú rôzne farby a vzory. Bohémske domy sa často vyznačujú rôznymi vzormi a textúrami. Prelínajú sa napríklad etnické vzory, kvety, geometrické tvary a rôzne textílie. Nezriedka ich nájdete plné rastlín, ktoré nielenže dodajú priestoru sviežosť a prirodzenosť, ale zelené farby sa tiež dobre hodia k bohémskej palete.

 

Vintage a remeselné predmety

Bohémske interiéry často obsahujú starožitný a vintage nábytok a doplnky. Tieto prvky prispievajú k jedinečnému a osobitému vzhľadu priestoru. Do bohémskych domovov sa často začleňujú ručne vyrobené predmety, ktoré ešte viac umocňujú jedinečný štýl. Môžete objaviť predmety a dekorácie, ktoré boli dovezené z celého sveta, čo dodáva priestoru pocit cestopisu.

3. obrázok: wayfair.com

 

Naša 2-dielna súprava nočných stolíkov bude vo vašej spálni pútať pozornosť svojím elegantným, mimoriadne štýlovým vzhľadom. Má dvojité zásuvky na odkladanie. Je k dispozícii v čistej bielej farbe, takže bude vyzerať skvele v každej spálni.

Blízkosť prírody

Prírodný interiérový dizajn, známy aj ako organický, prírodný štýl, sa v roku 2020 stal čoraz populárnejším a pravdepodobne bude pokračovať aj v nasledujúcich rokoch. Tento štýl je založený na používaní prírodných materiálov a farieb a navrhovaní domáceho priestoru v súlade s prírodou. Cieľom je vytvoriť pre jeho obyvateľov príjemný a vyvážený domov, v ktorom človek a príroda žijú v harmónii.

 

Využitie dreva a kameňa

Prírodné interiéry sa vyznačujú dôrazom na drevo, kameň, bambus a iné prírodné materiály v nábytku a doplnkoch. Tieto materiály prispievajú k hrejivému a domácemu pocitu. Prevládajú teplé, zemité farby, napríklad béžová, hnedá, sivá, olivovo zelená a iné prírodné odtiene, ktoré vytvárajú príjemnú atmosféru a sú v súlade s vonkajším prostredím.

 

Naše prútené ratanové kreslo s čalúneným sedadlom vám zaistí maximálne pohodlie a bude štýlovým doplnkom vašej záhrady, terasy alebo aj obývačky. Vďaka jeho širokej konštrukcii sa môžete pohodlne schúliť aj pri odpočinku alebo čítaní.

- 23%
fonott fotel párnával
Prútené kreslo s vankúšikmi
Special Price € 266.90 RRP: Regular Price € 346.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Rastliny a zelené dekorácie z rastlín

Rastliny hrajú dôležitú úlohu v prírodnom dizajne interiéru. Interiérové rastliny, zelené steny alebo dokonca malé interiérové záhrady môžu pomôcť vytvoriť pocit sviežosti a prirodzenosti. Veľké okná a sklenené dvere pomáhajú vpustiť do priestoru prirodzené svetlo.

 

4.obrázok: withinthegrove.com

Aj s obmedzeným priestorom existuje spôsob, ako si domov zaplniť rastlinami. Teleskopický stojan na kvety je nevyhnutným doplnkom pre domácnosť milujúcu rastliny. Na jeho držiaky možno umiestniť viac ako 7 rastlín, z ktorých 6 možno použiť na umiestnenie vzpriamených rastlín a 1 na umiestnenie závesných kvetináčov. Jeho výška je nastaviteľná, takže ho možno ľahko umiestniť do akejkoľvek miestnosti.

Teleszkópos virágtartó, szürke
Teleskopický stojan na kvety, sivý
Special Price € 47.90 RRP: Regular Price € 59.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Technologická modernita

Rastúca úloha inteligentných domov a technológií bude v trendoch v oblasti bývania pravdepodobne rásť aj v roku 2024. Inovácie a technologický pokrok budú naďalej formovať podobu domov, čím sa stanú pohodlnejšími a efektívnejšími. Tieto vývojové trendy a trendy spolu naznačujú, že inteligentné domy sa čoraz viac stávajú neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života, podporujú pohodlie, energetickú účinnosť a bezpečnosť.

 

Systémy a zariadenia ekologických domácností

Inteligentné domáce systémy čoraz viac integrujú rôzne domáce zariadenia a systémy. Osvetlenie, vykurovanie, klimatizácia, bezpečnostné systémy a iné zariadenia v domácnosti sú diaľkovo ovládané a automatizované inteligentnými zariadeniami, ako sú inteligentné zástrčky, inteligentné termostaty a iné inteligentné domáce ovládače. Čoraz bežnejšie je aj hlasové ovládanie a inteligentné bezpečnostné systémy.

WiFi kamera szemből
Otočná WiFi kamera s 2 anténami
Special Price € 19.89 RRP: Regular Price € 39.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Udržateľné používanie energie

Inteligentné domy môžu pomôcť zvýšiť energetickú účinnosť. Inteligentné systémy vykurovania a chladenia, energeticky účinné osvetlenie a inteligentné domáce aplikácie môžu pomôcť znížiť náklady na energiu a ekologickú stopu.

5. obrázok: styleandhome.hu

 

Vytvorte si doma príjemnú atmosféru pomocou inteligentného stropného svetla RGB LED! Má niekoľko funkcií, môžete si nastaviť farbu a jas svietidla.

K dispozícii je pre systémy iOS a Android stiahnutím aplikácie a ovládaním cez wi-fi z telefónu.

 

RGB led intelligens mennyezeti lámpa felszerelhető
RGB LED inteligentné stropné svietidlo
Special Price € 36.90 RRP: Regular Price € 51.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Luxus a elegancia

Potreba luxusu a elegancie nikdy nevyjde z módy, takže trendy v domácnosti na rok 2024 môžu naďalej zahŕňať tieto prvky. V luxusných domoch sa často používajú špičkové materiály, ako je mramor, zlato, striebro, koža, hodváb a iné luxusné tkaniny. Trendom môže byť minimalistický prístup, ktorý kombinuje čistý dizajn a luxus. Vyznačuje sa jednoduchými, ale sofistikovanými tvarmi, čistými líniami a tlmenou farebnou paletou. Pri navrhovaní luxusných domov sa často dbá na priestranné interiéry a vysoké stropy.

6. obrázok: behance.net

V luxusných bytoch sa často nachádzajú barové stoličky, ktoré využívajú veľké priestory v kuchyni mimo jedálne na stolovanie a konverzáciu. Naša súprava barových stoličiek s opierkou môže byť vďaka lesklým strieborným nohám a čalúneniu z umelej kože skvelým doplnkom do takejto domácnosti. K dispozícii v čiernej a bielej farbe.

fehér
Barové stoličky s operadlom, 2 farby
Special Price € 105.90 RRP: Regular Price € 129.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Dramatické farby a povrchy

Luxusné domy často obsahujú jedinečné riešenia osvetlenia, ako sú umelecké lampy alebo lustre, ktoré dodávajú priestoru exkluzivitu. Na vytvorenie výnimočnej a jedinečnej atmosféry možno použiť exotické materiály a motívy.

Unikátne umelecké diela a luxusné doplnky

Dodajte svojmu domovu luxus a eleganciu pomocou jedinečného nábytku, umelecky navrhnutých doplnkov a umeleckých diel. V luxusnom interiérovom dizajne nábytok a doplnky často pochádzajú od prémiových značiek a spĺňajú najvyššie štandardy kvality. V niektorých domácnostiach sa nábytok navrhuje a vyrába špeciálne pre daný priestor, takže každý kus je jedinečný a prispôsobený danému miestu.

Udržateľný interiérový dizajn

Udržateľný bytový dizajn sa stáva čoraz dôležitejším medzi ekologicky uvedomelými spotrebiteľmi a v roku 2024 pravdepodobne získa ďalšie postavenie v trendoch bývania. Zelené steny, vnútorné záhrady a používanie veľkého množstva rastlín v domácnosti môžu pomôcť vyčistiť a osviežiť vzduch a vytvoriť prirodzenú krásu. Pre udržateľný dizajn domov je dôležitý uvedomelý dizajn, ktorý zahŕňa nadčasový dizajn, takže zostane štýlový a funkčný dlhodobo. Udržateľný dizajn domov je dôležitý nielen kvôli životnému prostrediu, ale aj kvôli rastúcemu dopytu po zdravých a pohodlných domoch. Trendy udržateľného interiérového dizajnu zdôrazňujú, že v moderných domoch možno dokonale skĺbiť štýl a ekológiu.

 

Recyklovateľné materiály a nábytok

V tomto štýle sa v nábytku, textile a doplnkoch používa recyklované drevo, bambus, organická bavlna a ďalšie udržateľné materiály. Súčasťou udržateľného interiérového dizajnu môže byť ľahký nábytok, ktorý má malú ekologickú stopu počas svojej výroby a počas celej životnosti. Bežne sa renovuje starý nábytok alebo sa kupuje nábytok z druhej ruky, aby sa znížil odpad a spotreba. Udržateľný nábytok sa vyznačuje používaním farieb a náterov, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a majú nízky obsah VOC (prchavých organických zlúčenín).

 

Energeticky efektívny bytový dizajn

Energeticky účinný dizajn domov obsahuje energeticky účinné osvetlenie, inteligentné domáce systémy a iné energeticky účinné technológie. Používanie úsporných vodovodných kohútikov, sprchových hlavíc a iných zariadení na zníženie spotreby vody. Riešenia, ktoré prispievajú k uhlíkovej neutralite udržateľného bývania, napríklad solárne panely alebo iné obnoviteľné zdroje energie, môžu byť k dispozícii.

7. obrázok: rinnovabili.it

 

Ponúkame 3 typy vodovodných batérií LED a rad vonkajšieho osvetlenia na solárny pohon.

Napelemes utcai világítás
Solárne záhradné osvetlenie v 3 typoch
Special Price € 33.90 RRP: Regular Price € 50.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
1 Hodnotenie

Retro móda

Záujem o retro módu môže byť premenlivý a existuje mnoho rôznych trendov, ktoré by sa mohli objaviť v rámci domácich trendov na rok 2024. Retro móda čerpá z nezabudnuteľných a ikonických štýlov a zároveň ich kombinuje s modernými prvkami a prvkami. Takže tí, ktorí milujú atmosféru minulých desaťročí, si môžu užívať kreatívne výzvy a jedinečnú atmosféru, ktorú retro štýl ponúka v ich vlastnom domove.

 

Inšpirácie zo 70. a 80. rokov

Trh s bývaním v roku 2024 bude pravdepodobne pokračovať v návrate k ikonickým štýlom minulých desaťročí. Populárne môžu byť napríklad štýlové náznaky zo 60., 70. alebo dokonca 80. rokov minulého storočia. Mohli by sa vrátiť živé a kontrastné farby, ako aj geometrické vzory a psychedelické vzory, ktoré sú typické pre módu minulých desaťročí. Tapety a nástenné dekorácie z minulých desaťročí, ako sú kvety, farebné pruhy alebo hranaté vzory, môžu vytvoriť jedinečnú atmosféru.

8.obrázok: pmqfortwo.com

 

Jedálenské stoličky Panni prinášajú do jedálne retro atmosféru v modernom prevedení. Jej štýl kombinuje umelé materiály s prírodnými, ako napríklad spojenie kovu a dreva. To nám dáva veľa možností, pokiaľ ide o výber stola. Je k dispozícii so sedadlami zo svetlého aj tmavého dreva.

sötét fa ülés
Kovové jedálenské stoličky Panni, 2 ks, rô...
Special Price € 42.90 RRP: Regular Price € 76.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Vintage retro kúsky

Dobový nábytok, ako sú farebné plastové stoličky, vintage nábytok a doplnky v starom štýle, môže byť módny. Retro vzhľad, ale s modernou technológiou, môžu charakterizovať pomôcky a doplnky, ako sú reproduktory alebo televízory v retro štýle, vintage zbierky a doplnky, ako sú staré fotoaparáty, telefóny alebo dokonca retro plagáty. Každý z nich môže do priestoru vniesť vzrušujúce vizuálne prvky. Retro štýl vytvára príležitosť pre vlastnoručne vyrobené predmety, ktoré vytvárajú jedinečný a osobný štýl.

9. obrázok: blog.sampleboard.com

 

Bordová verzia našich barových stoličiek Kitti je ideálna do moderného interiéru s retro nádychom. Jej lesklá povrchová úprava vnesie do vášho prostredia výrazne moderný štýl a jej výrazné odtiene sú skutočnou pastvou pre oči.

Kitti bárszék fekete
Barové stoličky Kitti, 2 ks
Special Price € 75.89 RRP: Regular Price € 98.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

 

 

Predchádzajúci Špeciálne vianočné stromčeky, keď chcete niečo extrémnejšie
Ďalej Špeciálne vianočné darčeky pre rodinu