Príslušenstvo pre bicykle, ktoré môžete potrebovať

Príslušenstvo pre bicykle, ktoré môžete potrebovať

Je pekné počasie a vybrali by ste si bicykel na cvičenie alebo na prepravu? Ukážeme vám, čo potrebujete...

Jazda na bicykli je nielen skvelý spôsob pohybu, ale pomáha aj chrániť životné prostredie. Aby ste však z tejto aktivity vyťažili čo najviac, je dôležité mať správne príslušenstvo. V tomto článku vám predstavíme cyklistické príslušenstvo, ktoré by ste mohli potrebovať.

 

Prečo je cyklistická prilba dôležitá?

Cyklistické prilby zohrávajú dôležitú úlohu pri bezpečnosti a prevencii zranení pri jazde na bicykli. Tu je niekoľko dôležitých dôvodov, prečo sa odporúča nosiť cyklistickú prilbu:

  • Prevencia zranení hlavy: Najčastejšie zranenia pri nehodách na bicykli sú spôsobené údermi do hlavy. Nosenie prilby výrazne znižuje riziko poranenia hlavy a slúži ako ochranný štít pred prípadnými nárazmi, pádmi alebo zrážkami.

 

  • Prevencia poranení trupu: Cyklistická prilba môže chrániť nielen hlavu, ale aj zadnú časť hlavy a krku, čo je veľmi dôležité, aby sa predišlo zraneniam trupu. Dobre padnúca prilba udržiava hlavu správne podopretú a pomáha rozptýliť energiu nárazu okolo hlavy.

 

  • Bezpečnejšia doprava: Nosenie prilby prispieva k bezpečnosti a viditeľnosti na cestách. Prilba upozorňuje ostatných účastníkov cestnej premávky a môže signalizovať prítomnosť cyklistu v cestnej premávke. Zvyšuje sa tým viditeľnosť a znižuje sa možnosť, že ho vodič iného vozidla prehliadne.

 

  • Ísť príkladom: Nosenie prilby môže byť dobrým príkladom pre ostatných, najmä pre deti. Ak cyklisti pravidelne nosia prilby, dávajú tým najavo, že si cenia bezpečnosť a správne správanie na bicykli.

 

  • Odolnosť voči poveternostným vplyvom: Pri dlhšej túre vás prilba ochráni aj pred živlami, dažďom alebo páliacim slnkom.

 

Aké sú typy zámkov na bicykel?

Zámky na bicykle sú k dispozícii v rôznych typoch a tvaroch, ktoré možno použiť na ochranu a zabezpečenie bicyklov. Niektoré bežné typy zámkov používaných pri jazde na bicykli:

  • Zámok/reťaz na bicykel: Tento zámok je dlhá reťaz alebo šnúra z ocele alebo pozinkovanej ocele, ktorá umožňuje pripevnenie k mnohým objektom v okolí bicykla (drevo, zábradlie, stĺpiky atď.). Zvyčajne majú robustné visiace zámky, ktoré sú odolné voči prerezaniu a zlomeniu.

 

  • U-zámok: U-zámky sú vyrobené zo zosilnenej ocele alebo zliatiny a majú tvar písmena U, aby sa dali pripevniť na rám bicykla a upevňovací predmet (stĺpik, stojan na bicykel atď.). Tieto zámky sú vo všeobecnosti pomerne odolné voči prípadnému prerezaniu.

 

  • Tyčový zámok: Tyčové zámky pozostávajú z dlhých, pevných oceľových tyčí, ktoré možno pripevniť k rámu bicykla a k predmetu, ku ktorému je pripevnený. Tieto zámky je tiež ťažké preťať alebo zlomiť.

 

  • Kombinácia reťaze a zámku: Niektoré zámky na bicykel môžu kombinovať reťaz alebo šnúrku s U-zámkom alebo tyčovým zámkom. Tieto kombinované typy zámkov ponúkajú väčšiu flexibilitu a bezpečnosť a umožňujú vám upevniť bicykel k rôznym predmetom.

 

  • Upevňovacie skrutky a zámky: Tieto voliteľné zámky sú určené pre komponenty bicykla, ako sú riadidlá, rúrky sedadla alebo kolesá. Zabraňujú ľahkému odstráneniu týchto komponentov z bicykla.

Na čo sa zamerať pri výbere tašky na bicykel?

Dobrá cyklistická taška má niekoľko dôležitých vlastností, ktoré treba pri výbere zohľadniť. Tu je niekoľko z nich, na ktoré si treba dať pozor:

  • Rozmery a kapacita: Dôležitým faktorom je veľkosť a kapacita tašky, ktorá by mala poskytovať dostatok priestoru na uloženie potrebného vybavenia, oblečenia alebo potravín. Taška správnej veľkosti sa pohodlne zmestí na bicykel bez toho, aby ovplyvnila vašu jazdu.

 

  • Vodotesnosť: Pri jazde na bicykli je taška vystavená vplyvom počasia, preto je dôležité, aby bola nepremokavá alebo aspoň vodoodpudivá. To ochráni uložené predmety pred dažďom a inou vlhkosťou.

Csomagtartó táska kerékpárra
Dvojitá taška na bicykel
Special Price € 6.90 RRP: Regular Price € 15.00 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

    • Odolnosť: Dobrá cyklistická taška je vyrobená z odolných materiálov, aby odolala opotrebovaniu a záťaži pri bežnom používaní. Vďaka pevným švom a zosilneným častiam poskytne taška dlhodobú ochranu.

     

    • Systém upevňovania: Dôležitým faktorom je upevnenie tašky na bicykel. Dobré cyklistické tašky majú bezpečné a stabilné upevňovacie mechanizmy, ktoré zabraňujú posunu alebo pádu tašky z bicykla. Jedným z najbežnejších spôsobov upevnenia je použitie systému praciek alebo popruhov so suchým zipsom.

     

    • Pohodlie: Taška na bicykel je praktická, ak sa dá pohodlne nosiť na ramene alebo na chrbte. K pohodlnému noseniu prispievajú polstrované ramenné alebo chrbtové popruhy, priedušné sieťované panely a ergonomický dizajn.

     

    • Možnosti skladovania: Dôležitým aspektom môže byť, ak máte rôzne vrecká a priehradky na organizované uloženie vecí. Vďaka tomu ľahko nájdete to, čo potrebujete, bez toho, aby ste museli prehľadávať celú tašku.

     

    • Viditeľnosť: Viditeľnosť je pri jazde na bicykli nevyhnutná. Vyberte si tašku, ktorá má reflexné časti alebo dokonca zabudované osvetlenie. Tie prispievajú k bezpečnosti cyklistov najmä v noci alebo za zníženej viditeľnosti.

kétoldalas kerékpártáska
Obojstranná taška na bicykel
Special Price € 27.90 RRP: Regular Price € 29.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Ako bezpečne namontovať príves na bicykel?

Pripevnenie prívesu na bicykel je zvyčajne jednoduchý proces. Vo všeobecnosti by sa mali dodržať nasledujúce kroky:

  • Skontrolujte súčasti prívesu: Skontrolujte, či je príves kompletný a v dobrom stave. Skontrolujte rám, kolesá, brzdy a ostatné časti prívesu, či sú v dobrom stave a funkčné.
  • Pripojenie závesu prívesu: Oje prívesu je zvyčajne spojené s rámom bicykla pomocou svorky alebo spojky. Postupujte podľa pokynov, aby ste sa uistili, že je oje správne a pevne pripevnené k bicyklu.

 

  • Pripojenie prívesu k bicyklu: Príves je zvyčajne pripevnený k bicyklu jednou alebo dvoma svorkami. Môže to byť napríklad spojovacia tyč alebo špeciálny upevňovací mechanizmus. Skontrolujte, či je príves pevne a bezpečne pripevnený k bicyklu.

 

  • Nastavenie zaťaženia prívesu: Zaťaženie prívesu sa upraví podľa povahy a veľkosti nákladu. Ak napríklad prevážate ťažké predmety, uistite sa, že sú bezpečne upevnené a nebránia manévrovateľnosti motocykla. Ak sa v prívese vezú deti, ich bezpečnostné pásy by mali byť vždy riadne zapnuté.

 

  • Skontrolujte bezpečnosť prívesu: Uistite sa, že je príves bezpečne pripevnený k motocyklu a že na ňom nie sú žiadne uvoľnené alebo poškodené časti. Skontrolujte stav kolies a uistite sa, že brzdy fungujú správne.

 

 

  • Testovací okruh: Po pripevnení prívesu sa s ním prejdite na krátku skúšobnú jazdu, aby ste sa uistili, že je stabilný a bezpečný na jazdu. Zvyknite si na jazdu na bicykli s prívesom a skontrolujte, či sa nevyskytli žiadne problémy, ktoré by mohli ovplyvniť ovládanie bicykla alebo stabilitu prívesu.

- 31%
kerékpár utánfutó
Cyklovozík pre deti za bicykel, nosnosť 30...
Special Price € 125.90 RRP: Regular Price € 181.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Priestorovo úsporný úložný priestor pre váš bicykel

Mimo sezóny môže byť skladovanie bicykla v mnohých prípadoch problémom, najmä kvôli priestoru, ktorý zaberá. Výťah na bicykel vám ušetrí miesto, pretože nemusíte bicykel ukladať na podlahu. Môžete ho používať aj vo svojom byte alebo garáži. Pripevnite panely na strop alebo trámy a potom pripevnite lano. Svorky zaveste na rám bicykla a pomocou lana ho vytiahnite nahor. Vďaka gumovému poťahu sa rám a telo bicykla nepoškriabe. Je užitočný nielen na uskladnenie, ale môžete ho použiť aj pri montáži, či už na výmenu pneumatík alebo iné opravy.

Kerékpár lift
Výťah na bicykel
Special Price € 12.90 RRP: Regular Price € 25.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Údržba a oprava bicykla doma

Montážny stojan na opravu bicyklov z našej ponuky je užitočnou pomôckou na opravu a údržbu vášho bicykla. Môžete ho používať doma alebo v garáži. Nemusíte ohýbať ani zdvíhať ťažký rám, vďaka nastaviteľnej výške ho ľahko opravíte a potom bicykel zdvihnete bez toho, aby ste poškodili lak alebo lakovanie. K svojmu bicyklu budete mať ľahký prístup zo všetkých strán. Výrobok sa dodáva aj so zásobníkom na náradie, aby ste mali potrebné skrutky a náradie vždy po ruke a nestratili ich.

Kerékpár javító állvány
Montážny stojan na opravu bicyklov s držia...
Special Price € 39.90 RRP: Regular Price € 59.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Predchádzajúci Pravidelná masáž pre telesnú a duševnú harmóniu
Ďalej 10 cvičení s fitness loptou na rozhýbanie tela