Perfektný záhradný gril a BBQ smoker

Perfektný záhradný gril a BBQ smoker

Ak hľadáte dokonalého spoločníka na grilovanie vonku, tieto grily a príslušenstvo sú určené práve vám...

Je sezóna vonkajšieho grilovania, takže či už máte radi grilované alebo údené, ste na správnom mieste. Čo potrebujete na zorganizovanie dokonalého grilovania? Čo je to grilovanie? Tradičné grilovanie alebo údenie? V aktuálnom článku vám na tieto otázky odpovieme.

Čo je BBQ?

Skratka BBQ odkazuje na slovo "barbecue", čo je názov pre techniku grilovania a varenia a štýl jedla, ktorý predstavuje. Výraz BBQ pochádza z americkej kultúry grilovania a vyprážania a používa sa aj v iných krajinách mimo Spojených štátov.

Grilovanie je proces, pri ktorom sa mäso alebo iné potraviny dlhodobo vystavujú nízkemu a pomalému teplu. Zvyčajne sa to robí na špeciálnom grile alebo v rúre na drevené uhlie alebo drevo. Teplom sa mäso pomaly a dlhodobo upravuje, čím získava bohatú chuť, šťavnatú štruktúru a charakteristickú dymovú vôňu.

Grilovanie sa často spája s dovolenkovými stretnutiami, piknikmi, športovými podujatiami a inými podujatiami pod holým nebom, kde si priatelia a rodiny môžu vychutnať spoločné varenie, grilovanie a špeciálne grilované jedlá.

Ako zorganizovať dokonalé grilovanie

Pri plánovaní dokonalej grilovacej párty sa oplatí zvážiť niekoľko základných aspektov, ktoré prispievajú k dobrej atmosfére a chutnému jedlu. Tu je niekoľko základných vecí, ktoré treba zvážiť:

Správne miesto

Vyberte si priestor, ktorý poskytuje dostatok miesta na grilovanie a pre hostí. Je dôležité, aby bol gril na bezpečnom mieste, mimo dosahu detí alebo ľahko horľavých materiálov. Mali by ste byť pripravení aj na nepriaznivé počasie, preto si zaobstarajte skladací altánok, aby mrholiaci dážď alebo nadmerné slnečné žiarenie nepokazilo párty.

- 24%
Záhradný pavilón- rôzne typy
Záhradný pavilón- rôzne typy
Special Price € 75.90 RRP: Regular Price € 99.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Zabezpečte pre svojich hostí tú správnu atmosféru a pohodlie. Vonku môžete umiestniť pohodlné sedenie, prípadne vankúše a deky. Môžete tiež nastaviť náladové osvetlenie, aby ste si grilovanie mohli vychutnať aj po zotmení. Môžete použiť solárnu dekoračnú reťaz alebo vodotesné dekoratívne žiarovky.

Vízálló dekor égősor
Vodeodolná svetelná dekoračná reťaz, 15 ks...
Special Price € 47.90 RRP: Regular Price € 76.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
80%
1 Hodnotenie

Grilpárty je jednou z najlepších príležitostí na strávenie času s priateľmi a rodinou. Zabezpečte miesto, kde sa ľudia môžu ľahko rozprávať, smiať a cítiť sa uvoľnene. Súprava pivných lavíc môže byť z dlhodobého hľadiska skvelým nápadom nielen pre svoj čistý vzhľad, ale aj pre svoju praktickosť a úsporu miesta, takže môžete naraz usadiť ďalších 8 ľudí.

- 30%
Hordozható sörpad garnitúra
Prenosný pivný set
Special Price € 113.90 RRP: Regular Price € 162.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Jedlá a nápoje

Premyslite si, čo chcete grilovať. Okrem mäsa (napr. steak, kuracie, bravčové, ryby) sa zamerajte na zeleninu a zaraďte aj vegetariánske alebo vegánske možnosti. Čerstvé a kvalitné suroviny vždy chutia lepšie. Pripravte si jedlo pred grilovaním, aby ste v deň oslavy ušetrili čas a energiu. Jedlo marinujte a ochucujte večer pred grilovačkou alebo aspoň niekoľko hodín pred ňou.

Poskytnite hosťom rôzne nápoje vrátane alkoholických a nealkoholických. Na grilovačku môžete naplánovať aj špeciálne koktaily alebo osviežujúce nápojové špeciality. So skladacím prenosným barovým pultom môžete kdekoľvek vytvoriť pocit skutočného koktailového baru.

hordozható bárpult
Skladací a prenosný barový pult
Special Price € 47.90 RRP: Regular Price € 59.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Správna atmosféra

Vytvorte zoznam skladieb, ktorý vytvorí príjemnú atmosféru. Myslite aj na hry, ktoré si hostia môžu počas večierka užiť, napríklad loptové hry, frisbee, šípky alebo kartové hry.

 

Výhody grilovania na drevenom uhlí

Po vytvorení dokonalého miesta, naplánovaní jedál a nápojov, zabezpečení sedenia a doplnkov pre atmosféru je už len otázkou výberu dokonalého grilu a príslušenstva. Gril na drevené uhlie má mnoho výhod, ktoré prispievajú k jedinečnej chuti a autentickému zážitku z grilovania:

 

  • Intenzívna chuť: pri varení a grilovaní na grile na drevené uhlie sa drevené uhlie zapáli a vytvorí horúce, horiace uhlíky. Tieto uhlíky poskytujú intenzívne teplo a dym, vďaka čomu jedlo získa jedinečnú chuť a vôňu.

 

  • Vysoká teplota: gril na drevené uhlie dosahuje vyššie teploty, čo umožňuje rýchle a efektívne varenie a grilovanie. Vysoká teplota pomáha dosiahnuť mäso, ktoré je zvonka chrumkavé a zvnútra jemné, a lahodný vonkajší obal jedla.

 

  • Flexibilita: gril na drevené uhlie je všestranný. Drevené uhlie možno umiestniť do rôznych zón grilu, ktoré ponúkajú rôzne teploty. Vďaka tomu môžete grilovať buď priamo, alebo nepriamo a prispôsobiť sa tak rôznym potravinám a metódam prípravy.
  • Prenosnosť: grily na drevené uhlie sa vo všeobecnosti ľahko prenášajú a prepravujú. To je ideálne, ak si ho chcete vziať so sebou na kempovanie, piknik alebo iné outdoorové aktivity. Jednoduchá prenosnosť vám umožní vychutnať si zážitok z grilovacej párty kdekoľvek a kedykoľvek.

 

  • Úspornejšie: Prevádzka grilov na drevené uhlie je vo všeobecnosti lacnejšia ako prevádzka plynových grilov. Nákup dreveného uhlia je ekonomickejší a na grilovanie sa spotrebuje menej plynu alebo elektriny.

 

  • Spojenie s prírodou: grilovanie na drevenom uhlí zahŕňa prípravu jedla v priamom kontakte s prírodou. Horiace drevené uhlie a vôňa čerstvého vzduchu poskytujú skutočný vonkajší zážitok, ktorý vám umožní naplno si vychutnať spojenie s prírodou.

 

BBQ smoker

Základom vynikajúceho jedla je kvalitný gril, ktorý spĺňa vaše potreby a potreby vašich hostí. Udiarenský gril na drevené uhlie možno používať na údenie aj tradičné grilovanie. Pre nadšencov grilovania je vynikajúci. Vďaka trom grilovacím roštom môžete pripravovať niekoľko jedál naraz. Zabudovaný teplomer vám poskytne presné údaje o vnútornej teplote udiarne, čo vám výrazne uľahčí dosiahnutie dokonalého výsledku.

BBQ smoker
BBQ smoker
Special Price € 41.90 RRP: Regular Price € 64.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 


2 v 1 BBQ gril a smoker na drevené uhlie

Ideálna kombinácia pre grily na drevené uhlie a údiarne. Vo valcovom telese môžete grilovať rôzne druhy mäsa, syrov, zeleniny a rýb alebo ich údiť, aby ste dosiahli naozaj výnimočnú chuť. Vďaka svojmu tvaru výborne rozvádza teplo a vnútornú teplotu môžete kedykoľvek odčítať z teplomera na veku.

Grilovacie rošty sú odnímateľné, čo uľahčuje ich čistenie, a drevené uhlie sa dá ľahko vybrať. Jeho kolieska sú pohyblivé, takže vám nebudú prekážať, keď ho práve nepoužívate.

2in1 BBQ grill és smoker
2 v 1 BBQ gril a smoker na drevené uhlie
Special Price € 106.90 RRP: Regular Price € 139.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Extra tip: Najlepší kuchári dávajú mäso najprv do najhorúcejšej časti, potom ho presunú do stredne horúcej časti, aby sa rozvinula jeho chuť. Pracujú s rôznymi druhmi dreveného uhlia, pretože tie dodávajú jedlu rôzne chute. Keď je mäso prepečené, vyberte ho z grilu, rozotrite naň lyžičku masla a nechajte ho roztopiť. Mäso bude potom mimoriadne jemné a šťavnaté. Pred grilovaním posypte rozžeravené drevené uhlie sušenými bylinkami! Vďaka týmto krokom určite ohromíte svojich hostí.

 

Príslušenstvo na grilovanie

Uistite sa, že máte dostatok dreva alebo dreveného uhlia na grilovanie. Možno budete potrebovať aj užitočné nástroje, ktoré vám uľahčia a zdokonalia grilovanie a servírovanie.

Ak máte radi záhradné párty, stretnutia pod holým nebom a predovšetkým grilovanie a chcete byť čo najprofesionálnejší, potom potrebujete poriadnu grilovaciu súpravu! Nájdete v nej všetky základné nástroje, nemusíte ich kupovať zvlášť, a vďaka taške sa ľahko skladuje a prenáša.

grill eszköz szett
Set 9 kusov grilovacieho náradia v taške
Special Price € 12.90 RRP: Regular Price € 21.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Multifunkčný kuchynský teplomer je nepostrádateľným príslušenstvom pri pečení rôznych druhov mäsa, chleba a zákuskov, aby sa zabezpečilo dokonalé prepečenie vnútornej časti pokrmu. Prístroj je vybavený funkciou alarmu, ktorá signalizuje správnu teplotu alebo uplynutie času. Na prístroji možno nastaviť druh mäsa a jednotku merania. Teraz už nezáleží na tom, aké ťažké alebo hrubé je mäso, alebo dokonca ak nepoznáte rúru/platňu, môžete získať presný obraz o stave mäsa.

multifunkcios maghomero
Multifunkčný kuchynský teplomer
Special Price € 14.90 RRP: Regular Price € 22.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Nakoniec nezabudnite, že najdôležitejšie je užiť si spoločnosť priateľov a rodiny pri príprave chutných jedál na grile.

Predchádzajúci Ako používať rebrík v domácnosti
Ďalej Najlepšie hračky do záhrady pre deti