Nákup umelej borovice: sprievodca výberom ideálneho vianočného stromčeka

Nákup umelej borovice: sprievodca výberom ideálneho vianočného stromčeka

Vyzdobte si svoj domov na sviatky s našimi doplnkami! Vyberte si dokonalý umelý stromček, LED svetlá alebo iné dekoratívne prvky...

S blížiacimi sa Vianocami mnohí ľudia rozmýšľajú, aký stromček si vybrať. V tomto článku vám ukážeme, ako si vybrať ideálny umelý stromček, ktorý vás naladí na sviatočnú atmosféru. Ak ste sa rozhodli pre umelú borovicu, preto, ak ešte nie, tu je dôvod, prečo si ju vybrať.

Prečo si vybrať umelú borovicu?

  • Trvanlivosť: umelé borovice sú odolné a majú dlhú životnosť. Sú odolné a majú dlhú životnosť. Odporúčajú sa najmä pre rodiny s malými deťmi alebo domácimi maznáčikmi.

 

  • Šetrné k životnému prostrediu: Ak vám záleží na životnom prostredí, umelá borovica môže byť vynikajúcou voľbou, pretože vďaka nej nie je potrebné každoročne rúbať živý strom, a tak neznečisťuje les. Ak vás konkrétny druh omrzí alebo vám už nevyhovuje jeho veľkosť, môžete ho jednoducho predať. Pokiaľ zostane v obehu, neprodukuje žiadny odpad.

 

  • Alergie: pravé borovice môžu svojím peľom vyvolávať alergické reakcie. Pravé borovice tieto alergény neprodukujú, takže alergici sa môžu tešiť z vianočných ozdôb.

 

  • Pohodlie: falošné borovice sa ľahko montujú a nevyžadujú žiadnu vodu ani inú údržbu. Môžu sa uchovávať mimo dosahu svetla (napr. vo fotoateliéri), bez vody a údržby.

1.obrázok: pinterest.com/phkvsonyaa

 

  • Mnoho štýlov a veľkostí: umelé borovice sú dostupné v rôznych veľkostiach, tvaroch a štýloch. Dodávajú sa v rôznych tvaroch a veľkostiach, v rôznych veľkostiach a tvaroch, takže si môžete ľahko nájsť ten, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu domovu alebo predstavám o dekorácii.

 

  • Úspornosť: hoci sa cena umelého borovicového stromčeka môže zdať pri prvej kúpe vyššia, z dlhodobého hľadiska vám môže ušetriť peniaze, pretože nemusíte každý rok kupovať nový stromček.

Umelé borovice sú preto vynikajúcou alternatívou k pravým boroviciam, najmä ak plánujete dlhodobú výsadbu alebo hľadáte ekologické riešenie.

 

Na čo si dávať pozor pri nakupovaní?

  • Veľkosť: najprv určte, akú veľkosť stromu potrebujete. Zmerajte dostupný priestor a zistite, aká vysoká a široká môže byť umelá borovica, aby sa doň pohodlne zmestila.

 

  • Štýl a tvar: umelé borovice sú k dispozícii v čoraz väčšom počte rôznych tvarov a štýlov. Vyberte si takú odrodu, ktorá najlepšie vyhovuje zariadeniu vášho domova a vášmu vlastnému vkusu.

 

 

  • Kvalita: starostlivo preskúmajte kvalitu jedle, ktorú ste si vybrali. Hľadajte stromy s hrubšími a hustejšie rozmiestnenými konármi, s listami podobnými ihličiu pravej borovice.

2. obrázok: 3D umelý stromček - www.alinda.sk

 

  •  
  • Materiály: vyberte si umelú borovicu s vetvičkami a ihličnatými listami z vysokokvalitných materiálov. Kvalitné umelé borovice by mali mať dlhšiu životnosť a byť krajšie.

 

  • Stabilita: uistite sa, že borovica je stabilná, že sa ľahko neprevráti a že jej nohy sú spoľahlivé a pevné.

 

  • Cena: cena môže byť tiež dôležitým faktorom. Vyberte si falošnú borovicu, ktorá vyhovuje vášmu rozpočtu, ale nešetrite príliš na kvalite, pretože to môže ohroziť celkový efekt.

 

  • Záruka: overte si, či má kupovaná umelá borovica záruku, a zistite si podmienky záruky.

Druhy umelých borovíc

Umelé borovice sú teraz k dispozícii v rôznych typoch a štýloch, ktoré uspokoja individuálny vkus a dekoratívne nápady. V eshope Alinda nájdete tieto druhy v rôznych veľkostiach:

  • Tradičná zelená borovica: Tento klasický typ je najbežnejším typom jedle. Tieto stromčeky pripomínajú tradičné zelené borovice Nordmann. Konáre borovice sa dajú rozložiť, takže ak ich starostlivo usporiadate, získate estetický a symetrický vzhľad.

Könnyen összeszerelhető nordmann műfenyő több méretben
Umelý vianočný stromček nórsky, s kovovým ...
Special Price € 17.90 RRP: Regular Price € 22.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • 3D umelý stromček: 3D ihličie dodáva stromčeku realistický vzhľad. Vďaka kombinácii 2D a 3D konárov vyzerá hustejšie a kompaktnejšie. Jej konáre sa dajú zavesiť na háčik a rozložiť. Pri tomto type je dôležité aj starostlivé usporiadanie, aby sa zabezpečil estetický a symetrický výsledok.

3D műfenyő
3D umelý stromček s kovovým stojanom, rôzn...
Special Price € 30.90 RRP: Regular Price € 49.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Zasnežená borovica: Stromček má na ihličí biely sneh, takže vyzerá ako čerstvo zasnežená borovica. Je to romantický a zimný štýl, v poslednom čase veľmi obľúbený.

 

havas-mufenyo-tobb-tipusban
Umelá borovica zasnežená, v rôznych veľkos...
Special Price € 55.90 RRP: Regular Price € 67.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Umelý stromček s LED- om: Tieto stromčeky majú zabudované teplé biele osvetlenie LED, vďaka ktorému sa ľahko zdobia a vytvárajú osobitnú atmosféru.

100LED-es-mufenyo-melegfeher
Vianočný stromček s LED diódami, rôzne typ...
Special Price € 40.90 RRP: Regular Price € 60.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Biely umelý stromček: Biela umelá borovica pôsobí veľmi elegantne a dodáva miestnosti luxusný vzhľad. Biela farba naznačuje čistotu a sviežosť a často sa používa ako súčasť minimalistického alebo moderného interiéru.

feher-mufenyo-4-meretben
Umelý vianočný stromček biely, v rôznych v...
Special Price € 17.90 RRP: Regular Price € 22.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
1 Hodnotenie

  • Ružový umelý stromček: Ružová umelá borovica môže byť špeciálnou a neobvyklou voľbou pre vianočné alebo sviatočné dekorácie, ktoré okamžite upútajú pozornosť a vytvoria veselú atmosféru.

Rozsaszin-mufenyo-4-meretben
Umelý vianočný stromček ružový, v rôznych ...
Special Price € 20.90 RRP: Regular Price € 30.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Umelý stromček s optickými vláknami: vyberte si na sviatky umelý stromček s optickými LED diódami, aby boli Vianoce naozaj čarovné. Vyberte si z 8 rôznych režimov osvetlenia na paneli LED. Optická technológia využíva optické vlákna, ktoré prenášajú svetlo a vytvárajú nádherné, iskrivé svetelné efekty. Pri rozsvietení vytvárajú efekt svietiaceho ihličia alebo hviezdičiek.

mufenyo-szaliptikaval-szines-led-el-tobb-tipusban
Umelá borovica s optickými vláknami, s far...
Special Price € 55.90 RRP: Regular Price € 63.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Ako skladovať umelú borovicu mimo sezóny?

 

3. obrázok: Taška na kolieskach - www.alinda.sk

 

Správne skladovanie umelého stromčeka je nevyhnutné na zabezpečenie jeho používania v priebehu rokov. Tu je niekoľko krokov, ktoré vám pomôžu bezpečne uskladniť umelú borovicu a zabezpečiť jej dlhú životnosť mimo sezóny:

  • Demontáž: prvým krokom je demontáž umelej borovice. Odstráňte všetky dekorácie, osvetlenie a ostatné ozdoby.

 

  • Čistenie: umelý stromček dôkladne vyčistite, aby ste odstránili prach a nečistoty. V prípade potreby použite na odstránenie prachu a nečistôt z podlahy mierne vlhkú handričku alebo čistiaci prostriedok. Pred zabalením nechajte drevo riadne vyschnúť.

 

  • Obal: ideálne je zabaliť stromček do pôvodnej krabice. Ak takúto škatuľu nemáte, použite inú dostatočne veľkú a pevnú krabicu alebo plastové úložné vrecko. S veľkou, vyťahovacou taškou už nie je problém skladovať a prepravovať väčšie predmety a umelé borovice. Taška sa otáča na kolieskach, takže ju môžete ľahko premiestňovať. Vďaka rukovätiam po stranách a na vrchu ju môžete udržať stabilnú. Je obzvlášť vhodná na uskladnenie umelých borovíc, pretože ich chráni pred vonkajšími vplyvmi a nečistotami. V zloženom stave sa zmestí do malého priestoru.

húzható táska
Taška na kolieskach, 150x63x50 cm
Special Price € 25.90 RRP: Regular Price € 48.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Vhodné prostredie: uistite sa, že miesto, kde ho skladujete, nie je príliš chladné, príliš horúce alebo príliš vlhké, pretože tieto faktory môžu poškodiť umelé borovicové materiály.

 

Čo ešte bude potrebné okrem umelej borovice?

S blížiacim sa adventným obdobím a samotnými Vianocami začíname všetci zbierať nápady a inšpirácie na darčeky aj výzdobu našich domovov v tomto roku. Keď už máme vybratú správnu farbu a tvar umelého vianočného stromčeka, môžeme sa pustiť do dekorácií, svetielok a doplnkov potrebných na výzdobu domácnosti.

Ozdoby na vianočný stromček

 

 

Prvou úlohou je vybrať dekoratívne farby pre dom a stromček. Ak ste tradicionalista a klasický vianočný dekoratér, môžete zvoliť červeno-zlatú alebo červeno-striebornú farebnú schému. Čoraz obľúbenejšia je bielo-strieborná kombinácia, ktorá dodá vášmu vianočnému stromčeku veľmi moderný a exkluzívny vzhľad. Vianočné ozdoby v teplejších tónoch fialovej, modrej, ružovej alebo farebné vianočné stromčeky vytvoria naozaj krásny a veselý vianočný stromček. Tento rok sa však môžete rozhodnúť aj pre nepredvídateľnú a extravagantnú čiernu farbu a skombinovať ju s bielymi alebo striebornými ozdobami, čím dosiahnete sofistikovanejší vzhľad. Naša 112-dielna sada ozdôb na vianočný stromček je k dispozícii aj v 7 krásnych farbách.

Kľúčom k tomu, čo si vyberiete, je vytvoriť harmóniu. Nech je váš vianočný stromček hviezdou sviatkov!

arany
Sada 112 ks ozdôb na vianočný stromček, rô...
Special Price € 24.90 RRP: Regular Price € 34.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Sviatočné osvetlenie

Ak sa tento rok nerozhodnete pre umelý vianočný stromček s LED diódami, nezabudnite si zaobstarať niekoľko svetelných reťazí, ktoré ozdobia váš vianočný stromček a domov. Tieto svetlá vám pomôžu navodiť vianočnú atmosféru a pomôžu vám naladiť sa a prežiť sviatky. Prečítajte si náš článok o LED svetelné reťaze – najlepšia vianočná dekorácia do interiéru aj exteriéru, v ktorom sa venujeme aj ich výhodám, typom a najlepším možnostiam použitia.

Karácsonyi LED fényfüzér
LED reťaz vo voliteľnej veľkosti
Special Price € 10.90 RRP: Regular Price € 14.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
1 Hodnotenie

 

Vianočná dekorácia na dvere

 

4. ábra: Vianočná dekorácia na dvere - www.alinda.sk

Nikdy nezabudneme na tie americké vianočné filmy, v ktorých je dom na sviatky celý vysvietený a vyzdobený od podlahy až po strop. Možno je to doma trochu prehnané, ale vonkajší svetelný reťazec namontovaný na odkvapovom žľabe a honosná ozdoba na dverách zavesená na stene vás prenesú do iného sveta, keď odchádzate z domu alebo sa vraciate z práce. Jej veľkosť a klasický štýl vás okamžite očaria a jej základňa z umelých borovicových vetvičiek z nej robí dokonalý vianočný doplnok rok čo rok.

karacsonyi-ajtodisz-60cm
Vianočná dekorácia na dvere 60 cm, 50 LED
Special Price € 30.90 RRP: Regular Price € 36.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Predchádzajúci Najlepšie prebaľovacie pulty a ich príslušenstvo
Ďalej Ekologické balenie darčekov - rady a tipy