Najlepší záhradný nábytok a hojdačky na letný relax

Najlepší záhradný nábytok a hojdačky na letný relax

Vyberte si najvhodnejší záhradný nábytok pre celú rodinu a pri nákupe zvážte aj nasledujúce faktory!
...
 

Počas letných mesiacov sa záhrada môže stať skutočnou oázou, kde dominuje odpočinok a relaxácia. Aby sa vaša záhrada stala skutočným útočiskom, sú nevyhnutné vhodné záhradné nábytky a hojdačky. V tomto článku vám predstavíme najlepšie záhradné nábytky a hojdačky, ktoré sú nielen pohodlné, ale aj štýlové. Či už ide o odpočinok po dlhom dni, priateľské stretnutie alebo pokojné popoludnie v záhrade, tieto kúsky nábytku sú ideálne na letnú relaxáciu. Objavte naše tipy a odporúčania, aby sa vaša záhrada stala naozaj výnimočným miestom počas letných mesiacov!

Prečo je dôležité vytvoriť pohodlné záhradné miesto na oddych?

Pokojné a pohodlné záhradné miesto na oddych poskytuje príležitosť na odbúranie každodenného stresu. Blízkosť prírody, čerstvý vzduch a zelené prostredie prispievajú k pocitu pokoja a relaxácie. Vonkajšie aktivity, ako je záhradníčenie alebo jednoducho trávenie času vonku, zlepšujú fyzické zdravie, zvyšujú hladinu vitamínu D a podporujú prirodzené cykly tela.

Dobre navrhnuté záhradné miesto na oddych môže byť ideálnym miestom pre rodinné stretnutia, stretnutia s priateľmi, grilovačky alebo len na večerné rozhovory. To podporuje posilňovanie sociálnych vzťahov. Môže to však byť aj miesto, kde sa môžeme stiahnuť zo sveta, čítať dobrú knihu, meditovať alebo si jednoducho užívať ticho a pokoj.

Výber najlepšieho záhradného nábytku

Výber najlepšieho záhradného nábytku závisí od viacerých faktorov, vrátane veľkosti záhrady, poveternostných podmienok, štýlu a funkcií.

 

Materiály a trvanlivosť

  • Drevo: Prírodný a teplý vzhľad, ale vyžaduje pravidelnú údržbu (napríklad olejovanie alebo lakovanie). Teakové drevo a akácia sú obzvlášť trvanlivé voľby.

 Drevená záhradná stolička, k dispozícii v viacerých farbách
Drevená záhradná stolička, k dispozícii v...
Special Price € 68.90 RRP: Regular Price € 85.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Kov: Trvanlivý a elegantný, hoci niektoré kovy (napríklad železo) sú náchylné na hrdzavenie, preto ich treba občas znovu natierať. Hliník je ľahký a odolný proti hrdzi.

levél mintás
Záhradná lavička, niekoľko typov
Special Price € 61.90 RRP: Regular Price € 88.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Plast: Ľahko sa udržiava, je ľahký a odolný voči poveternostným vplyvom, hoci nie je vždy taký estetický ako prírodné materiály. Moderné, vysoko kvalitné plasty však môžu byť trvanlivé a atraktívne.

Hordozható sörpad garnitúra
Prenosný pivný set
Special Price € 99.90 RRP: Regular Price € 162.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Ratan alebo umelý ratan: Elegantný, s prirodzeným vzhľadom, ale pravý ratan nie je veľmi odolný voči poveternostným vplyvom. Naopak, umelý ratan (polyratan) je veľmi trvanlivý a vyžaduje len minimálnu údržbu.

kerti bútor szett asztallal
Polyratanový záhradný nábytok
Special Price € 107.90 RRP: Regular Price € 167.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Pohodlie a funkčnosť

  • Vankúše a doplnky: Uistite sa, že vankúše na nábytku sú pohodlné a majú vodeodolné poťahy. Extra vankúše a deky môžu zvýšiť komfort.

 

  • Ergonomický dizajn: Vyberte si nábytok s ergonomickým dizajnom, ktorý poskytuje správnu oporu pre chrbát a kríže.

2 személyes DELUX napozóágy
Lehátko pre dve osoby DELUX v 3 farbách
Special Price € 91.90 RRP: Regular Price € 133.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Skladací nábytok: Ak máte obmedzený priestor, vyberte si skladací alebo modulárny nábytok, ktorý môžete ľahko uskladniť alebo preusporiadať.

alumínium kerti szék
Záhradné hliníkové stoličky, 2 ks
Special Price € 74.90 RRP: Regular Price € 119.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Štýl a dizajn

  • Záhradný dizajn: Vyberte si nábytok, ktorý sa hodí k štýlu vašej záhrady, či už je to moderný, rustikálny, stredomorský alebo iný.
 
  • Farba a tvar: Farba a tvar nábytku by mali harmonizovať s rastlinami v záhrade, fasádou domu a ďalšími záhradnými prvkami.

 

Hojdačky na letný relax

Pri výbere správnej hojdačky je dôležité zohľadniť individuálne potreby, dostupný priestor, štýl a funkčnosť. Každý typ má svoje výhody a nevýhody, preto je dobré dôkladne zvážiť, ktorá sa najlepšie hodí do daného prostredia a spôsobu použitia.

 

Typy hojdačiek a ich vlastnosti

  • Klasická hojdačka: Tradičné sedenie alebo ležanie, ktoré je upevnené na ráme pomocou reťazí, tyčí alebo lán. Je stabilná a často vybavená vankúšmi a tieniacou strechou. Poskytuje pohodlný odpočinok v záhrade alebo na terase. Nevýhodou môže byť, že zaberá viac miesta a mimo sezóny sa ťažšie skladuje.

Kerti hintaágy
Záhradná hojdačka, viac farieb
Special Price € 62.90 RRP: Regular Price € 121.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Závesná sieť: Vyrobená z pružného materiálu, natiahnutá medzi dvoma bodmi. Ľahko sa montuje a presúva, zaberá málo miesta a je ideálna na odpočinok alebo spanie.

- 42%
fuggoagy 5 szinben
Závesná sieť pre dve osoby
Special Price € 10.90 RRP: Regular Price € 18.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Nevýhodou môže byť, že vyžaduje stabilné upevňovacie body, avšak aj na to existuje riešenie. Ak máte vhodné miesto, zaobstarajte si stojan na závesnú sieť. Je to robustná konštrukcia so stabilnými opornými nohami. Dostupný je v kovovom aj drevenom prevedení, takže si môžete vybrať ten, ktorý najlepšie ladí s vašou záhradou.

fa es fem fuggoagy allvany
Stojan na hojdaciu sieť
Special Price € 65.90 RRP: Regular Price € 84.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Závesné kreslo: Má podobné výhody ako závesná sieť, ale dá sa použiť na viacerých miestach. Pomocou háku alebo lana ho môžete pripevniť na vhodné miesto a hojdať sa v ňom. Je pohodlné a stabilné, často polstrované a zaberá menej miesta ako závesná sieť. Hoci v ňom nemôžete ležať alebo spať, je ideálne na čítanie, štúdium alebo relaxáciu aj vo vnútorných priestoroch.

Függőszék párnával
Závesné kreslo s vankúšom
Special Price € 24.90 RRP: Regular Price € 49.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

 

Tipy na vytvorenie dokonalého záhradného kútika na oddych

Prvým krokom k vytvoreniu dokonalého miesta na oddych je mať záhradu, kde to môžete ľahko uskutočniť. Náš článok „Umenie dokonalého záhradného dizajnu: tipy a nápady“ sa zaoberá tým, ako vytvoriť dokonalú záhradu pri vašom domove. Zoznámite sa so základmi záhradného dizajnu, dôležitosťou štýlu a estetiky a tiež sa zameriame na vytvorenie udržateľnej záhrady.

 

 

Keď už máte záhradu, o akej ste snívali, môžete pristúpiť k vytvoreniu miesta na oddych. Rozhodnite sa, či chcete slnečné alebo tienisté miesto. Slnečné miesta sú ideálne na opaľovanie, zatiaľ čo tienisté miesta môžu byť chladnejšie a relaxačnejšie. Vyberte si miesto, ktoré je chránené pred vetrom, aby ste si mohli pohodlne oddýchnuť.

 

Výber nábytku

 

Ponuka záhradného nábytku je takmer nekonečná, keď ide o nákup, a práve preto vám ponúkame pomoc v našom článku „Záhradný nábytok na jar a leto“.

 

 

Dekoračné nápady

Na vytvorenie dokonalého záhradného kútika na oddych sú dekoračné prvky rovnako dôležité ako nábytok a funkčnosť. Tu je niekoľko dekoračných nápadov, ktoré vám pomôžu vytvoriť útulné a atraktívne miesto na oddych:

Osvetlenie: Solárne alebo elektrické svetelné reťaze umiestnené na stromoch, pergolách alebo plotoch vytvoria kúzelnú večernú atmosféru.

- 38%
Vízálló dekor égősor
Vodeodolná svetelná dekoračná reťaz, 15 ks...
Special Price € 47.90 RRP: Regular Price € 76.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
80%
1 Hodnotenie

Umiestnite rôzne veľkosti a štýly lampášov a sviečok na stoly a podlahu. Fakle naplnené olejom proti komárom poskytujú nielen príjemné osvetlenie, ale sú aj praktické. Zabudované LED osvetlenie v schodoch, pozdĺž chodníkov alebo v kvetinových záhonoch je tiež skvelou dekoráciou pre večerné osvetlenie.

4 db falra szerelhető kültéri napelemes lámpa
Vonkajšie nástenné solárne svietidlo, 4 ks...
Special Price € 17.90 RRP: Regular Price € 24.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Rastliny a zelené plochy: Umiestnite vertikálne záhrady alebo zelené steny, ktoré sú nielen estetické, ale aj šetria miesto. Použite väčšie kvetináče a kontajnery s rôznymi rastlinami, aby ste obohatili priestor štrukturálne aj vizuálne.

Zasaďte farebné kvety a bylinky okolo oddychového kúta. Ak je pôda nevhodná alebo zastavaná, vyberte vyvýšený záhon. Pohyblivý drevený kvetináč je skvelou voľbou na pestovanie vonkajších rastlín a na sadenie.

guruló fa palántázó
Vyvýšený drevený záhon na kolieskach
Special Price € 80.90 RRP: Regular Price € 99.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Nechajte popínavé rastliny rásť na pergolách, mrežách alebo stenách, aby poskytovali prirodzený tieň a súkromie.

Fa futtatórács növényeknek
Nastaviteľná drevená mriežka na popínavé r...
Special Price € 35.90 RRP: Regular Price € 57.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
2 Hodnotenie

Doplnky a extra pohodlné prvky

Na vytvorenie dokonalého záhradného kútika na oddych je nevyhnutné vybrať si vhodné doplnky a extra pohodlné prvky. Tieto drobné detaily zvyšujú komfort a zážitok z odpočinku.

Slnečníky: Mobilné, nastaviteľné slnečníky, ktoré poskytujú ochranu pred priamym slnečným žiarením.

Függő napernyő 2,7 m több színben
Závesný slnečník - viac farieb
Special Price € 63.90 RRP: Regular Price € 107.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Pergoly a pavilóny: Stabilnejšie riešenia, ktoré poskytujú tieň a tvoria centrálny prvok záhrady.

 

  • Slnečné plachty: Moderné, estetické tienidlá, ktoré sa dajú flexibilne namontovať a presúvať. Všetko o ich upevnení, inštalácii a ďalších informáciách sa dozviete v našom článku „Upevnenie a inštalácia slnečných plachiet“.

 

 

  • Úložná truhlica: Vodotesná truhlica, v ktorej môžete uchovávať vankúše, deky a ďalšie doplnky.

 

  • Vetrolamy a paravány: Poskytujú ochranu pred vetrom a zvyšujú súkromie.

Kihúzható árnyékoló fal választható típusban és színben
Vyťahovacia bočná markíza, viac typov a fa...
Special Price € 65.90 RRP: Regular Price € 91.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Vankúše a deky: Prinášajú pohodlie a farbu k záhradnému nábytku.

 

 

Použitím doplnkov a extra pohodlných prvkov môžete vytvoriť záhradný kútik na oddych, ktorý je nielen praktický a funkčný, ale aj naozaj útulný a pohodlný. Kombináciou správneho nábytku, osvetlenia, textílií a zábavných zariadení môžete vytvoriť miesto, kde radi trávite svoj voľný čas a kde si môžete príjemne oddýchnuť a zabaviť sa.

 

 

Predchádzajúci Návrat do školy: 10 užitočných tipov pre začiatok školského roka
Ďalej Letné programy a voľnočasové aktivity