LED svetelné reťaze - najlepšia vianočná dekorácia do interiéru aj exteriéru

LED svetelné reťaze - najlepšia vianočná dekorácia do interiéru aj exteriéru

Rozžiarte Vianoce pomocou dekoratívnych svetiel...

Vianočné osvetlenie je dôležitou súčasťou výzdoby domov a miest počas sviatočného obdobia. Tieto svetlá pomáhajú vytvárať vianočnú atmosféru a slávnostnú výzdobu a pomáhajú navodiť atmosféru a oživiť sviatky. V dnešnom článku si predstavíme všestrannosť LED svetelných reťazcov, bez ktorých sú Vianoce takmer nemysliteľné.

 

Rozšírenie vianočného osvetlenia

Vianoce, jeden z najdôležitejších sviatkov roka, sú už za rohom. Pre niektorých sú to náboženské sviatky, pre iných je to čas, keď sa rodina - s ktorou sa počas roka príliš nevidia - stretáva, aby spoločne oslavovala, a samozrejme sú aj takí, ktorí koncoročný zhon vôbec nemajú radi. Jedno je však isté, je to čas, keď väčšina ľudí oblieka svoje domovy do svetiel.

Odkiaľ sa však tento zvyk berie? História vianočného osvetlenia siaha do roku 1882, keď Edward Johnson vyrobil prvé vianočné svetlo. Skutočne sa rozmohol až po roku 1995, keď Grover Cleveland pokryl vianočnými svetielkami stromček Bieleho domu. Odvtedy sa stalo takmer samozrejmosťou, že s blížiacimi sa Vianocami sa v celej krajine rozsvecuje čoraz viac dekoratívnych svetielok v interiéroch aj exteriéroch.

 

1. obrázok: Fotografia z 25. decembra 1882 zachytáva vianočný stromček Edwarda H. Johnsona s radom elektrických svetiel

Výhody LED svetelného reťazu

Keď si zákazník obľúbi LED svetelný reťazec, hlavnými kritériami sú vždy jednoduchá montáž/používanie a vynikajúci pomer ceny a kvality. LED svetelné reťaze majú vo sviatočnom období množstvo výhod, a preto si ich mnoho ľudí vyberá na výzdobu interiéru aj exteriéru:

 

- Energetická účinnosť: LED svetelné reťazce spotrebujú oveľa menej energie ako tradičné žiarovky alebo žiarivky.

 

- Dlhšia životnosť: LED diódy majú dlhšiu životnosť ako tradičné žiarovky. Zvyčajne svietia tisíce hodín bez toho, aby sa zmenila ich farba alebo sa pokazili.

 

- Svetelné reťazce LED neprodukujú teplo ako tradičné žiarovky, takže sa nezahrievajú.

 

- Sú šetrné k životnému prostrediu. Okrem toho produkujú menej odpadu vďaka svojej dlhšej životnosti a nižšej spotrebe energie.

 

- Flexibilita: LED diódy sú malé a ľahké, čo umožňuje ich inštaláciu v rôznych tvaroch a veľkostiach. Okrem toho sú k dispozícii v rôznych farbách a úrovniach jasu, čo uľahčuje ich prispôsobenie na slávnostné dekorácie.

 

- Časované spínanie. To uľahčuje ovládanie vašich slávnostných svetiel.

 

Typy LED svetelných reťazov

Vianočné osvetlenie LED je k dispozícii v mnohých rôznych typoch a verziách, aby vyhovovalo rôznym potrebám a preferenciám. Niektoré z najbežnejších sú:

Svetielka na vianočný stromček

Tieto svetelné reťaze  sú ideálne na zdobenie vianočných stromčekov, ale sú vhodné aj na akékoľvek dekoratívne účely. Sú k dispozícii v rôznych dĺžkach a farbách, takže si určite vyberiete to pravé pre vás.

 

2. obrázok: thehouseofsilverlining.com

 

Naše svetelné reťazce LED majú 8 rôznych pohyblivých nastavení. K dispozícii sú farebné a teplé biele farby. Stupeň krytia IP44 (ochrana proti striekajúcej vode a malým pevným predmetom). Dostupné veľkosti: 120 LED 15 m; 240 LED 27 m; 360 LED 39 m a 480 LED 51 m.

Karácsonyi LED fényfüzér
LED reťaz vo voliteľnej veľkosti
Special Price € 10.90 RRP: Regular Price € 14.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
1 Hodnotenie

 

LED svetelná sieť

Ak chcete zaplaviť veľkú plochu svetlom, ale máte problém s usporiadaním radov svetiel tak, aby boli symetrické a efektné, vyberte si svetelný reťazec s vopred navrhnutým usporiadaním LED.

 

3. obrázok: Svetelná sieť – alinda.sk

Ak chcete vytvoriť slávnostnú atmosféru na väčších plochách, použite ich v interiéri aj exteriéri. K dispozícii v teplej bielej a studenej bielej farbe. Má 128 LED diód a 7 variabilných režimov, ktoré vám zabezpečia presne také svetlo, aké chcete.

LED svetelná sieť, 128 LED, 2 rôzne farby
LED svetelná sieť, 128 LED, 2 rôzne farby
Special Price € 11.90 RRP: Regular Price € 19.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Svetelná reťaz cencúle

Svetelná reťaz cencúle sa najčastejšie používa v exteriéri, kde sa upevňuje na okná, zábradlia alebo odkvapy, ale samozrejme ho možno použiť aj v interiéri na zábradlia schodov, okná alebo krbové rímsy.

 

4. obrázok: LED svetelná reťaz cencúle – alinda.sk

 

Z hornej časti nášho svetelného závesu LED visia rôzne dlhé reťazce s LED diódami. Vďaka chladnej bielej farbe, dizajnu a usporiadaniu je na ňu výnimočný pohľad. Svieti v 8 rôznych režimoch, ktoré sa dajú meniť pomocou tlačidla. Môžete si vybrať medzi 230 LED a 690 LED. Krytie IP44.

Jégcsap fényfüggöny
LED svetelná reťaz cencúle v 2 veľkostiach...
Special Price € 10.90 RRP: Regular Price € 27.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Vianočný pásik s LED diódami

Vianoce každoročne inšpirujú výrobcov, aby spotrebiteľom ponúkli niečo naozaj výnimočné a nové, na čo sa môžu tešiť. Jednou z takýchto inovácií je vianočná LED stuha, ktorá kombinuje stuhu (predtým boa) omotanú okolo vianočného stromčeka so svetelným reťazcom.

 

5. obrázok: Vianočný pásik s LED diódami – alinda.sk

 

Vianočný pásik s 250 teplými bielymi LED diódami môžete použiť na ozdobenie vianočného stromčeka, na výrobu mašlí alebo na ozdobenie slávnostného stola. Jej priesvitný materiál a strieborná farba sa hodia k väčšine ozdobených vianočných stromčekov.

250led-es-karacsonyi-szalag-ezust-belterre
Vianočný pásik s 250 LED diódami, striebor...
Special Price € 16.90 RRP: Regular Price € 31.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Vnútorné a vonkajšie použitie osvetlenia LED reťazmi

Svetlá LED sú obľúbené, pretože majú dlhšiu životnosť, spotrebujú menej energie a produkujú menej tepla ako bežné žiarovky. Pred kúpou žiarovky sa však oplatí pozorne si prečítať všetky údaje. Existujú rozprávkové svetlá na solárny pohon, ktoré sú ideálne pre letné záhrady a podujatia, ale v zime môže byť ich jas nespoľahlivý kvôli nedostatku slnečného svetla. Väčšina vianočných LED svetielok zapojených do zásuvky je vhodná na použitie v interiéri aj exteriéri. Tie, ktoré sú určené na vonkajšie použitie, sú zvyčajne odolné voči poveternostným vplyvom.

Vonku:

Fasáda domu: Na osvetlenie fasády domu použite svetelné reťaze LED. Pripevnite ich na odkvapové rúry, okná alebo balkóny a vytvorte klasickú vianočnú atmosféru.

6. obrázok: christmaslightsetc.com

 

  • Stromy a kríky: ukryte reťazec LED (klasický alebo sieťový) medzi konáre stromov a kríkov.

7. obrázok: hunker.com

  • Dvor a záhrada: môžete si vyrobiť rôzne dekorácie na dvor alebo do záhrady. Napríklad navlečte svetelný reťazec pozdĺž plota, obtočte ho okolo zábradlia terasy alebo ho použite na osvetlenie sôch či iných dekorácií v záhrade.

8. obrázok: onekindesign.com

Vo vnútri:

Stromček: LED svetelné reťaze sú nevyhnutné na zdobenie vianočného stromčeka. Omotajte ich okolo stromčeka ešte pred tým, ako sa ozdoby vyvesia, aby bol jasný a útulný.

9. obrázok: blog.canadianloghomes.com

  • Okná: zaveste svetelný reťazec LED do okenného rámu alebo na parapet a vytvorte tak nielen útulnú atmosféru v interiéri, ale aj vonkajšiu výzdobu.

10. obrázok: @dreamhouse_byme

 

  • Schody: schodiskové zábradlie je skvelý spôsob, ako vytvoriť jednoduché a pútavé dekorácie. Oblečte zábradlie okolo seba alebo naň zaveste svetelné reťaze.

11. obrázok: onekindesign.com

  • Vnútorné dekorácie: použite LED svetelné reťaze na osvetlenie adventných vencov, stolových dekorácií a iných vnútorných vianočných dekorácií.

12. obrázok: purewow.com

 

  • Krb: umiestnite okolo krbu niekoľko LED svetiel, aby ste vytvorili hrejivú a útulnú atmosféru.

13. obrázok: hu.pinterest.com/libbygrayhall

Nezabudnite zvážiť zdroj napájania a bezpečnosť, najmä pri používaní v exteriéri. Používajte riadne chránený kábel a uistite sa, že je LED svetelný reťazec vodotesný. Taktiež použite časovač alebo systém inteligentnej domácnosti na automatické zapínanie a vypínanie svetelného reťazca, aby ste ušetrili energiu, a nenechávajte ho zapnuté cez noc, ak to nie je potrebné.

Predchádzajúci Ekologické balenie darčekov - rady a tipy
Ďalej Aj vy môžete mať romantickú zimnú záhradu a terasu - sprievodca