Inšpiratívne nápady do detských izieb

Inšpiratívne nápady do detských izieb

Chcete si zariadiť detskú izbu, ale neviete, na čo presne sa zamerať? Napísali sme tento článok, ktorý vám pomôže...

Navrhovanie detskej izby je vzrušujúci proces nielen pre rodičov, ale aj pre deti. Dobre navrhnutá detská izba je nielen praktická a bezpečná, ale môže byť aj inšpirujúca a zábavná. V tomto článku sme zhromaždili niekoľko inšpiratívnych nápadov, ktoré vám uľahčia a spríjemnia navrhovanie detskej izby. Či už navrhujete chlapčenskú alebo dievčenskú izbu, určite tu nájdete nápady, ktoré vám pomôžu vytvoriť z detskej izby skutočný domov. Prečítajte si náš článok a ponorte sa do sveta navrhovania detských izieb!

Bezpečnosť predovšetkým

- Usporiadajte nábytok tak, aby v dosahu neboli ostré rohy, ktoré by mohli ľahko spôsobiť zranenie. Alebo si zaobstarajte samolepiace chrániče rohov!

 

- Používajte držiaky káblov alebo skryté organizéry káblov, aby ste zabránili zakopnutiu a káblom, ktoré sú ľahko prístupné deťom.

 

- Používajte bezpečnostné zástrčky, najmä na miestach, kde majú deti ľahký prístup k zásuvkám.

 

- Vyberajte podlahové krytiny, ktoré sú protišmykové a bezpečné pre deti.

 

- Väčší a ťažší nábytok (napr. skrine, police) pripevnite k stene, aby sa neprevrátil.

 

- Malé hračky a časti, ktoré môžu spôsobiť udusenie, uchovávajte mimo dosahu malých detí.

 

- Možno nainštalujte bezpečnostnú kameru, aby ste mohli sledovať svoje dieťa a zabezpečiť jeho bezpečnosť.

WiFi kamera szemből
Otočná WiFi kamera s 2 anténami
Special Price € 19.89 RRP: Regular Price € 39.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Je dôležité pravidelne kontrolovať a aktualizovať bezpečnostné opatrenia v škôlke, pretože dieťa rastie a vyvíja sa. Pamätajte, že každé dieťa je iné, preto sa prispôsobte jeho jedinečným potrebám a zvykom.

Výber správnej farby

Výber farieb v detskej izbe má veľký vplyv na náladu, vývoj a pocity dieťaťa. Zvážte farbu existujúceho alebo plánovaného nábytku a vybavenia. Farba stien by mala s týmito prvkami ladiť.

Ak sledujete najnovšie trendy v dizajne a farebné prognózy, môžete očakávať, že neutrálne farby budú v roku 2024 ustupovať do úzadia. Do popredia sa opäť dostanú odvážnejšie farby, najčastejšie v jednom z rohov detskej izby. Tento rok sú najmodernejšími farbami detských izieb upokojujúca žltá, jemná mentolová, prašná ružová, levanduľová a olivovo zelená.


 

Ak je vaše dieťa v tomto veku, nechajte ho podieľať sa na rozhodovaní a navrhnite jeho vysnívanú izbu spoločne. Venujte pozornosť jeho obľúbeným farbám a postavičkám, ale ak plánujete na dlhšie obdobie, vyberte neutrálne farby ako základ, ktorý sa dá ľahko kombinovať s inými farbami a vzormi. 

Venujte pozornosť svetlu, ktoré do miestnosti prichádza. Tmavšie farby môžu spôsobiť, že väčší priestor bude pôsobiť stiesnene a pochmúrne, zatiaľ čo svetlejšie farby ho môžu urobiť priestrannejším.

Na maľovanie stien si vyberte elektrickú striekaciu pištoľ, ktorá je ľahká, prenosná a rovnomerne nanáša farbu v 1 vrstve. Nebude kvapkať a môžete ju použiť na maľovanie rohov a nerovných povrchov.

Elektromos festékszóró
Elektrický rozprašovač farby
Special Price € 23.90 RRP: Regular Price € 36.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Nábytok do detskej izby, vybavenie

Pri zariaďovaní detskej izby je dôležité zohľadniť funkčnosť, bezpečnosť a prispôsobivosť vývoju dieťaťa. Deti rýchlo rastú a menia sa, preto by mala byť izba navrhnutá tak, aby sa ľahko prispôsobila ich vývoju a potrebám. Okrem toho vždy dbajte na bezpečnosť a uistite sa, že nábytok a dekorácie nepredstavujú pre dieťa riziko.

  • Najdôležitejším kusom nábytku je posteľ. Vyberte si tú správnu pre váš vek a veľkosť izby. Praktická môže byť detská postieľka, ktorá sa dá premeniť na detskú posteľ, takže počas prvých rokov nebudete musieť kupovať novú. Nočným stolíkom ponúknite miesto na nočnú lampu, knihy alebo iné doplnky.

  • Oblečenie svojho dieťaťa ukladajte do vhodne veľkej skrine alebo komody. Vyberte si úložnú jednotku, ktorú možno kombinovať, aby ste čo najlepšie využili priestor, a ktorú možno kedykoľvek prestavať.

cipők tárolásához
Kombinovateľné úložné kocky, 15 ks
Special Price € 35.90 RRP: Regular Price € 54.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Ak vaše dieťa rado kreslí alebo stavia, poskytnite mu priestor, kde môže popustiť uzdu svojej kreativite. A ak chodí do školy, stôl a ergonomická stolička mu pomôžu vytvoriť prostredie na učenie. Ak v detskej izbe nie je dostatok miesta, vyberte rozkladací stôl, ktorý sa dá pripevniť na stenu.

fehér
Skladací stôl na stenu, rôzne farby
Special Price € 65.90 RRP: Regular Price € 131.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Ľahko prístupný kôš pomôže udržať hračky v poriadku a ľahko prístupné.

Výber správneho koberca do detskej izby

Pri výbere správneho koberca do detskej izby je dôležité zohľadniť bezpečnosť, jednoduchosť čistenia a dizajn. Ak má vaše dieťa alergie, zvážte koberec, ktorý má hypoalergénne vlastnosti a neobsahuje dráždivé látky. Vyberte nízky, stabilný koberec, aby ste minimalizovali riziko pošmyknutia. Môžete tiež nájsť koberce, ktoré majú interaktívne prvky, ako napríklad hracie prvky alebo vzdelávacie symboly. V ponuke máme aj koberce pre deti s motívom stolových hier, skákacej školy a mesta.

ugróiskola
Detský koberec, 130x180 cm, rôzne motívy
Special Price € 11.90 RRP: Regular Price € 24.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Skrine do detskej izby

Pri zariaďovaní izby novorodenca sa oplatí zvážiť aj to, ako budú skrine a komody dlhodobo zapadať do detskej izby. Preto vyberajte kúsky jednoduchých farieb a tvarov a doplnky ozvláštnite, pretože sa dajú ľahšie a lacnejšie vymeniť. Biela komoda bude vyzerať rovnako dobre v izbe novorodenca ako v izbe batoľaťa alebo tínedžera.

3 fiókos komód
3- zásuvková komoda biela, 60x77x40 cm
Special Price € 70.89 RRP: Regular Price € 75.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Závesy do detskej izby

Detskému spánku v noci výrazne pomáhajú žalúzie, najmä keď ich môžu rušiť skoré letné východy a neskoré letné západy slnka. Pri dennom spánku je však najlepšie používať len zatemňovacie závesy (alebo žiadne), aby vaše dieťatko dokázalo rozlíšiť deň od noci. Vyhnite sa závesom alebo žalúziám, do ktorých sa vaše dieťa môže ľahko zachytiť.




Detská izba pre dievčatá

Pri zariaďovaní detskej izby sa málokedy rozlišuje medzi izbami určenými pre chlapcov a dievčatami. Prevaha modrej a ružovej farby v závislosti od pohlavia sa z povedomia verejnosti takmer vytratila. Rodičia uprednostňujú prírodné farby, unisex vzory a nábytok, ktorý vydrží. Dievčenská izba môže byť hnedá a zelená, rovnako ako biela a ružová. Malé doplnky však budú s rastúcim dieťaťom čoraz viac odrážať pohlavie ich obyvateľa. Pri hračkách pre batoľatá ešte nie je farba taká dôležitá, ale ako budú dievčatá rásť, izba sa zaplní bábikami, ružovými doplnkami, sladkými vzormi, detskými kuchynkami, hrebienkami, sponkami do vlasov a ďalšími vecami. Zľavnené hračky nájdete v našom internetovom obchode.

 

 

Pri väčšom a drahšom nábytku a doplnkoch sa držte neutrálnych farieb a tvarov, aby ste z času na čas museli meniť len doplnky a hračky. Takto sa môžete ľahšie a lacnejšie prispôsobiť aktuálnym obľúbeným rozprávkovým postavičkám, zvieratkám a motívom vášho dieťaťa. V móde sú aj vzorované tapety a samolepky na stenu, ktoré sa dajú ľahko nalepiť a odstrániť.

 

 

Skvelým nápadom pre dievčenskú detskú izbu je indiánsky stan, ktorý poskytuje skutočnú chatrč. Môžete mať svoju vlastnú malú ríšu, len vaša fantázia môže určiť hranice hry. Môžete si vybrať aj prírodnú farbu, ozdobenú ružovými girlandami a kvetmi. V zime je vo vnútri, v lete na dvore.

Indián sátor gyerekeknek - fehér
Detský indiánsky stan, rôzne farby
Special Price € 25.89 RRP: Regular Price € 64.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Detská izba pre chlapcov

Ak čakáte chlapčeka, nemusíte steny maľovať na modro, ale zvoľte odtiene sivej alebo zelenej a pokojne ich kombinujte so žltou alebo jednoducho bielou. Môžete byť aj kreatívni a jednu zo stien ozdobiť samolepiacimi vystrihnutými nálepkami. Svoju kreativitu môžete prejaviť v každom období života a urobiť svoju izbu jedinečnou a výnimočnou.

Samolepiaca tabuľa s kriedami
Samolepiaca tabuľa s kriedami
Special Price € 3.90 RRP: Regular Price € 6.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Keď do nej pridáte svoje obľúbené hračky, izba sa stane naozaj chlapčenskou. Náš široký sortiment detských hračiek zahŕňa okrem nábytku a kobercov aj rôzne hračky do interiéru a exteriéru za výhodné ceny.

 

 

 

Predchádzajúci Ako rozvíjať finančné povedomie dieťaťa
Ďalej Pomôžeme vám dodržať novoročné predsavzatia: tipy a triky