Hmlová brána: klimatizácia vonkajšieho priestoru

Hmlová brána: klimatizácia vonkajšieho priestoru

Osviežte sa doma alebo si vezmite hmlovú bránu so sebou, kamkoľvek pôjdete...

Počas horúcich letných dní chce mnoho ľudí relaxovať vonku a užívať si prostredie záhrady alebo terasy, ale horúčavy a vysoká vlhkosť vzduchu to často sťažujú. V takom prípade môžu byť ideálnym riešením terasové dvere, ktoré poskytujú nielen ochladzujúci efekt, ale aj príjemnú klimatizáciu. V tomto článku sa pozrieme na to, ako klapky fungujú, ich použitie, úvahy o výbere a inštalácii, ako aj na otázky údržby a bezpečnosti.

 

Chladivý účinok počas horúcich letných dní

Hmlová brána je zariadenie, ktoré do vzduchu vypúšťa studený vodný aerosól.

Odparovanie vodnej pary má chladivý účinok na ľudskú pokožku a pri kontakte s okolitým vzduchom. Ľudské telo pociťuje chladivý účinok na pokožku, pretože vodná para odvádza teplo z pokožky, čím poskytuje príjemnejší pocit. Vodná clona absorbuje teplo z bezprostredného okolia prenikaním studenej vody do vzduchu. Tento proces absorpcie tepla spôsobuje chladivý účinok.

Studená vodná para počas prevádzky klapiek pomáha usadzovať prach a alergénne častice vo vzduchu, ktoré sa potom zo vzduchu odstraňujú. To môže zlepšiť kvalitu vzduchu, čo môže byť obzvlášť prospešné pre alergikov a astmatikov.

Chladiaci účinok hmlovej brány sa vzťahuje nielen na ľudí, ale aj na okolie, napríklad na rastliny a zvieratá, a pomáha zmierňovať účinky horúcich letných dní.

Často sa používajú vonku, napríklad na terasách, v kaviarňach, reštauráciách alebo na záhradných párty, ale možno ich nájsť aj v interiéroch nákupných centier, kancelárskych budov alebo čakární.

Je dôležité poznamenať, že chladiaci účinok vodnej clony zvyčajne závisí od veľkosti a výkonu inštalácie. Môže byť účinná pri zmierňovaní horúčav a spríjemňovaní prostredia, ale nečakajte zázraky, ak čelíte veľmi vysokým teplotám bez tieňa. V stredne horúcom až horúcom počasí však môže dobre fungovať ako chladiace zariadenie.

Výber a inštalácia hmlovej brány

Najprv sa rozhodnite, aký typ hmlovej brány chcete nainštalovať. Existujú prenosné, mobilné brány, ktoré môžete ľahko premiestňovať, a pevné verzie, ktoré sa upevňujú na stenu alebo strop. Na domáce použitie a vonkajšie podujatia zvyčajne postačuje štandardná sprchová brána s kohútikom, ktorá má približne 10 striekacích hlavíc a jej úsporné používanie znamená, že spotrebuje 2 l vody na jednu striekaciu hlavicu za hodinu.

- 70%
parakapu-zöld
Hmlová brána, 10 m
Special Price € 5.90 RRP: Regular Price € 19.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
1 Hodnotenie

 

Návrh pred inštaláciou

Vyberte si správne miesto na inštaláciu! Ak ho plánujete používať vonku, vyberte miesto, kde je potrebné chladiť a kde je ľahko dostupný zdroj vody na doplnenie jednotky.

 

Zohľadnenie veľkosti a kapacity

Vyberte si veľkosť hmlovej brány, ktorá zodpovedá veľkosti priestoru na inštaláciu a potrebám. Výrobok s príliš malým počtom dýz bude neefektívny, zatiaľ čo výrobok s príliš veľkým počtom dýz môže byť zbytočný a môže predstavovať plytvanie energiou a vodou. Venujte pozornosť rozsahu a výkonu konkrétneho postrekovača. Na chladenie väčších plôch si vyberte výkonnejšie zariadenie alebo spojte niekoľko trysiek dohromady.

 

Proces inštalácie a profesionálne zapojenie

Pri inštalácii postupujte podľa nižšie uvedených pokynov a krokov pre konkrétne krbové dvierka:

- Postupujte podľa pokynov v návode na obsluhu a použite hadicu. Balenie zvyčajne obsahuje rýchlospojky.

 

- Pripojte zariadenie k zdroju vody a v prípade potreby sa uistite, že je nádrž na vodu naplnená.

 

- Ak je možné parný odsávač pár prevádzkovať z elektrickej siete, pripojte zariadenie k sieťovej zásuvke.

 

- Nastavte požadovaný stupeň chladenia podľa nastavení spotrebiča.

 

Účinok klapiek môže byť menší alebo väčší v závislosti od podmienok prostredia (napr. vietor, teplota, vlhkosť atď.).

Údržba hmlovej brány a bezpečnostné aspekty

Pravidelná údržba je dôležitá na zabezpečenie efektívnej a dlhej životnosti hmlovej brány. Pravidelné čistenie a kontrola pomôžu zachovať účinnosť jednotky, zabrániť usadzovaniu vodného kameňa a znížiť riziko vzniku baktérií, plesní alebo iného znečistenia. Na čistenie hadice použite mäkkú kefku alebo špongiu (napr. jemnú mydlovú vodu) a hadicu jemne očistite. Dávajte pozor, aby ste nepoškodili materiál alebo trysky. Kamenenie trysky vodou môže negatívne ovplyvniť jej účinnosť. Pri pravidelnom čistení používajte prostriedok na odstraňovanie vodného kameňa.

Pravidelne kontrolujte materiál odsávača, hadicu a trysky. Ak zistíte akékoľvek poškodenie, netesnosť alebo iné problémy, okamžite ich dajte opraviť.

 

Používanie hmlovej brány na rôznych miestach

Hmlové brány sa používajú na rôznych miestach a v rôznych prostrediach, kde sa vyžaduje chladenie, vizuálna kontrola alebo zlepšenie kvality vzduchu. Niektoré z miest, kde ich často nájdete:

  • Terasy a záhrady: čoraz častejšie sa vyskytujú v domácom prostredí, aby ochladzovali terasy a záhrady a vytvárali príjemnú atmosféru. Dvere na terasu môžu pomôcť znížiť tepelnú záťaž spôsobenú priamym slnečným žiarením a spríjemniť tak pobyt vonku počas horúcich dní. Nepotrebujete ani zdroj elektrickej energie, stačí ho zapojiť a užívať si chladivú hmlu!

1. obrázok: aermist.com

  • Terasy reštaurácií a kaviarní: za pekného počasia si každý radšej sadne vonku ako v interiéri, ale pod slnečníkmi terás sa často zachytáva teplo, takže dlhé sedenie vonku je nepríjemné. Preto sa na terasách v pohostinstvách často používajú terasové slnečníky, aby sa vonkajšie sedenie stalo pre hostí atraktívnejšie a pohodlnejšie.

2. obrázok: gearmeupnow.com

  • Festivaly: Na väčších letných festivaloch je často nedostatok tieňa, preto je dobré nainštalovať tieniacu striešku, ktorá pomôže zmierniť letné horúčavy a spríjemniť denné párty.

 

  • Verejné priestranstvá a parky: parapety sa inštalujú aj na verejných priestranstvách, v parkoch a na detských ihriskách, aby sa miestnym obyvateľom a turistom uľahčilo trávenie času v horúcom počasí.

3. obrázok: inhabitat.com

  • Športové zariadenia a podujatia pod holým nebom: pri športových podujatiach a iných podujatiach pod holým nebom sa zábrana používa aj na to, aby sa účastníci a diváci mohli ochladiť. V poslednom čase je čoraz obľúbenejšia aj pri svadbách pod holým nebom, keďže obrad sa často koná na mieste bez tieňa.

4. obrázok: pinterest.com/bowhunters24

  • Bazény pri rezortoch a hoteloch: Bazény pri hoteloch a rezortoch tiež využívajú bazénovú bránu, aby bolo prostredie bazéna chladnejšie a atraktívnejšie pre hostí.

5. obrázok: blog.patiolo.com

 

Spoločné používanie slnečníka a hmlovej brány

 

6. obrázok: amazon.com

Keď slnečník a parná clona spolupracujú, slnečník poskytuje tieň, ktorý znižuje tepelnú záťaž spôsobenú priamym slnečným žiarením, a parná clona ochladzuje vzduch pod slnečníkom studenou parou, čím ďalej znižuje pocit tepla. Kombinácia tieňa a chladnej vlhkosti spríjemňuje pobyt vonku počas horúcich letných dní a pomáha odolávať vysokým teplotám.

Závesný slnečník je jedným z hitov leta. Poskytuje stredomorskú atmosféru a príjemný tieň. Vďaka kovovým nohám je úplne stabilný a slnečníková časť je chránená proti UV žiareniu.

Függő napernyő 2,7 m több színben
Závesný slnečník 2,7 m - viac farieb
Special Price € 83.90 RRP: Regular Price € 107.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

To isté platí aj pri použití kombinácie hmlovej brány a pavilónov. Hadicu môžete v okamihu pripevniť k vodorovnej konštrukcii altánku pomocou rýchloupínacích prvkov. Hneď po pripojení k zdroju vody je pripravená na použitie.

Záhradný pavilón- rôzne typy
Záhradný pavilón- rôzne typy
Special Price € 65.90 RRP: Regular Price € 99.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Predchádzajúci Ako si vybrať elektrickú zubnú kefku
Ďalej Výhody cestovania Last Minute