Cestujete s dieťaťom? Tieto veci nenechávajte doma!

Cestujete s dieťaťom? Tieto veci nenechávajte doma!

Nie je ľahké ísť na výlet s dieťaťom, ale existuje niekoľko praktických výrobkov, ktoré vám môžu uľahčiť spoločnú dovolenku...

Existuje množstvo portálov pre mamičky s deťmi o tom, kedy začať cestovať s dieťatkom, či už ide o malý alebo veľký výlet. Niet pochýb o tom, že bábätko prináša veľa obetí, ale s kompromismi a správnou výbavou sa situácia dá celkom zvládnuť. V dnešnom príspevku vám predstavíme výrobky, ktoré vám pomôžu uľahčiť čas strávený mimo domova (pre dieťa aj rodiča).

 

Výber vhodného dopravného prostriedku

Ak je vaše dieťa od útleho veku zvyknuté na cestovanie, je to jednoduchšie. Ak je ešte malé, je dobré prispôsobiť mu čas na spanie, aby väčšinu cesty pokojne prespalo. A ak je vaše dieťa staršie, je dôležité rozptýliť ho obľúbenými hračkami, ktoré už pozná z domu.

Pre malé dieťa je známe prostredie a rutina, ktorú si už vytvorilo, zdrojom istoty. Na rozdiel od nás nemajú rady cestovanie, pri ktorom sú vyrušované zo svojho malého sveta. Dokonca aj vtedy, keď sú tam preňho mama a otec. Nech už plánujete akúkoľvek cestu, buďte vo fáze plánovania opatrní, uvedomte si možnosti a minimalizujte neočakávané udalosti.

 

Lietanie s dieťaťom

Plánovanie letu s dieťaťom môže byť náročné, ale so správnou prípravou a trpezlivosťou môžete cestu zvládnuť bez problémov. Niekoľko dôležitých vecí, ktoré treba zvážiť pri cestovaní lietadlom s dieťaťom:

  • Potrebné doklady: uistite sa, že dieťa má všetky potrebné cestovné doklady, ako je cestovný pas alebo občiansky preukaz, prípadne víza, ak to vyžadujú pravidlá cieľovej krajiny.

 

  • Letenka: pri rezervácii letu oznámte leteckej spoločnosti, že cestujete s dieťaťom. Ak si so sebou beriete kočík, ktorý sa dá zložiť do veľkosti dáždnika, opýtajte sa leteckej spoločnosti na kočík a prípadné poplatky.

 

 

  • Batožina a príručná batožina: uistite sa, že máte v príručnej batožine a kufroch dostatok plienok, cumlíkov, hračiek a ďalších potrebných vecí. Väčšina leteckých spoločností vám umožní vziať si na palubu batožinu dieťaťa bezplatne, ale pred cestou si to určite overte. Vyberte si sadu cestovných kufrov s dostatočným priestorom pre celú rodinu. Ďalšia pevná kozmetická taštička je ideálna pre potreby vášho dieťaťa počas letu.

- 31%
kék utazóbőrönd szett
Sada cestovných kufrov s kozmetickou tašti...
Special Price € 108.90 RRP: Regular Price € 156.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Kŕmenie: ak je vaše dieťa ešte dojča, uistite sa, že máte počas letu dostatok materského mlieka alebo umelého mlieka. Ak už prijíma pevnú stravu, vezmite si so sebou nejaké ľahko konzumovateľné občerstvenie a samostatnú tekutinu pre dieťa.

 

  • Načasovanie: snažte sa cestu načasovať čo najlepšie, aby vaše dieťa mohlo v lietadle spať.

 

  • Batoľatá: ak cestujete s 1-2-ročným dieťaťom, premyslite si, ako sa počas letu zabaví. Vezmite so sebou ich obľúbené hračky, rozprávkové knihy a veci, ktoré ich určite zamestnajú.

beszelo-jatekbaba-babakocsival-es-kiegeszitokkel-dobozban
Hovoriaca bábika s kočíkom a doplnkami
Special Price € 19.90 RRP: Regular Price € 37.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Zdravotné aspekty: uistite sa, že máte správnu zdravotnú výbavu, buďte pripravení na prípadné ochorenia, alergie, bolesti zubov a chr

 

  • Trpezlivosť a pochopenie: Najdôležitejšie je mať s dieťaťom trpezlivosť a pochopenie. Let môže byť stresujúci pre rodičov aj pre bábätká, ale správnym prístupom a prípravou môžete cestu uľahčiť.

 

Dlhšia cesta autom s dieťaťom

Dlhšiu cestu autom je najlepšie zorganizovať, ak je vaše dieťa zvyknuté cestovať a šoférovať. Niekoľko tipov, ako sa pripraviť a zabezpečiť pohodlné cestovanie autom s dieťaťom:

Prípravy:

  • Autoservis: uistite sa, že vaše vozidlo, či už vlastné alebo prenajaté, je technicky v poriadku a riadne udržiavané.

 

  • Výbava na prebaľovanie: ak stále prebaľujete, uistite sa, že máte v aute dostatok plienok, obrúskov a ľahko dostupnú prebaľovaciu podložku alebo prebaľovaciu tašku.

 

  • Jedlo a pitie: vezmite dieťaťu dostatok jedla a pitia, aby sa vyhlo častým zastávkam.

Bezpečnosť:

  • Autosedačka: uistite sa, že dieťa má vhodnú autosedačku a že je v aute správne upevnené.

 

  • Bezpečnostný pás: skontrolujte, či je dieťa pripútané bezpečnostným pásom správnej veľkosti.

Plánovanie cesty:

  • Načasovanie: rovnako ako pri lete sa snažte naplánovať cestu na čas, keď vaše dieťa zvyčajne spí alebo odpočíva.

 

  • Zastávky: naplánujte si časté zastávky, vezmite dieťa von, choďte na prechádzku, na toaletu. Mnohé čerpacie stanice majú detské kútiky a malé ihriská, oplatí sa o nich informovať vopred.

Zábava:

  • Hračky a knižky: vezmite si so sebou hračky a knižky, aby ste svoje dieťa zabavili v správnom čase počas cesty.

  • Tablety alebo prenosné mediálne zariadenia: Ak je vaše dieťa vo veku, keď ho zaujíma krátky príbeh alebo pesnička, uistite sa, že máte potrebné zariadenia a že sú nabité. Výbornou voľbou je však aj magnetická tabuľa svietiaca v tme, na ktorú môžete voľne kresliť.

világító-dínós
Magická svietiaca tabuľa, viac typov
Special Price € 5.90 RRP: Regular Price € 16.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Pohodlie:

  • Vankúše a prikrývky: Ak sa očakáva, že vaše dieťa bude na ceste spať, pripravte si mäkké vankúše a prikrývky, aby ste mu zabezpečili pohodlný odpočinok.

 

  • Oblečenie a obuv: oblečte si pohodlné oblečenie a vezmite si náhradné oblečenie a náhradnú obuv pre prípad, že sa cestou zašpinia.

Komunikácia:

  • Otvorená komunikácia: informujte svoje dieťa o výlete vopred a vysvetlite mu, čo môže očakávať.

 

Rodinný wellness víkend

Wellness víkend môže byť skvelým spôsobom, ako si vyskúšať dlhšiu dovolenku, pretože mnohé hotely a wellness centrá dnes vyhovujú aj rodinám s malými deťmi. Je to ideálny spôsob, ako si oddýchnuť a načerpať nové sily pri starostlivosti o dieťa. Niekoľko tipov, ako si naplánovať víkendový pobyt:

  • Miesto vhodné pre deti: hľadajte hotely alebo kúpele, ktoré ponúkajú vybavenie vhodné pre deti, ako napríklad detskú postieľku, prebaľovaciu miestnosť alebo kuchyňu s prípravou detskej stravy. Dôležité však môžu byť aj vnútorné a vonkajšie ihriská, detské kútiky, detský bazén a pestrý animačný program.

 

  • Odpočinok a zotavenie: Tento výlet ste si vybrali, aby ste načerpali nové sily a využili wellness zariadenia.

 

  • Čas strávený s dieťaťom: využite víkend na to, aby ste strávili kvalitný čas so svojím dieťaťom. Využite čas na strávenie kvalitného času so svojím dieťaťom.

 

  • Stravovanie: hľadajte zdravé a vhodné jedlá pre deti priamo na mieste. Možno si so sebou prinesiete jedlo, ktoré bude vášmu dieťaťu určite chutiť.

 

  • Balenie: nezabudnite si zabaliť veci, ktoré vaše dieťa potrebuje, ako sú plienky, cumlíky, detská výživa, detské oblečenie, pretože tieto veci je pomerne ťažké vymeniť na mieste.

 

  • Hracia podložka: Je to dôležité najmä vtedy, ak necestujete v lete. Hracia podložka, ktorá sa dá zložiť na malú veľkosť, sa môže hodiť, keď ste v interiéri. Takto vášmu dieťaťu nebude zima a známe prostredie ho upokojí.

Játszószőnyeg gyerekeknek
Hracia podložka pre deti
Special Price € 11.90 RRP: Regular Price € 25.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
1 Hodnotenie

 

Výlet k starým rodičom, príbuzným

Prvá dlhá cesta autom je často na návštevu starých rodičov alebo príbuzných, ktorí žijú ďaleko. Ak v rodine nie je žiadne dieťa podobného veku, budete si s najväčšou pravdepodobnosťou musieť vziať so sebou všetku výbavu, ktorú vaše dieťa potrebuje. Okrem základného vybavenia (oblečenie, plienky, cumlíky, fľaše, pomôcky na kŕmenie) budete potrebovať aj kočík, detskú vaničku a cestovnú postieľku. Užitočné veci na cestu k rodine:

  • Cestovná postieľka: Ak vaše dieťa spalo len v postieľke, uistite sa, že sa to nezmení. Ľahko skladateľná cestovná postieľka s prebaľovacou podložkou a hracím mostíkom vášmu dieťaťu výrazne uľahčí čas strávený mimo domova.

utazóágy játékhíddal
Cestovná postieľka s prebaľovacou podložko...
Special Price € 51.90 RRP: Regular Price € 79.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Vanička: Ak sa vaše dieťatko doteraz kúpalo len doma v detskej vaničke, oplatí sa zaobstarať si skladací detský kúpeľ, ktorý si môžete vziať so sebou kamkoľvek pôjdete. Dodáva sa so sieťkou, ktorá udrží vaše dieťa v bezpečí a stabilite. Zabraňuje tomu, aby sa bábätká skĺzli do vane a prehltli vodu.

modrá
Skladacia vanička so sieťkou pre bábätká, ...
Special Price € 22.90 RRP: Regular Price € 31.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Elektronická opatrovateľka s kamerou: rovnako ako doma, ani na návšteve nemusíte ísť s dieťaťom do postele. Detská pestúnka s kamerou vám umožní sledovať a počúvať dieťa odkiaľkoľvek. Snímač teploty umožňuje sledovať teplotu v miestnosti, takže sa skôr dozviete, či je teplota príliš vysoká alebo príliš nízka.

Kamerás bébiőr
Elektronická opatrovateľka s kamerou
Special Price € 53.90 RRP: Regular Price € 69.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Podložka na hranie: Starí rodičia a príbuzní nemusia mať dostatok hračiek pre vek dieťaťa, preto je dobré pribaliť mäkkú podložku na hranie, ktorá upúta pozornosť. Vďaka pestrým farbám a jedinečným zvukovým efektom dokáže vaše dieťa zamestnať už od novorodenca. Farebné hrkajúce hračky na hracom mostíku môžu byť pre najmenších rozvíjajúcim prvkom zručností. Tlapkami sa môžu dotýkať hudobných tlačidiel a počúvať sladké melódie.

zongoras-jatszoszonyeg-tobb-tipusban-gyerekeknek
Hracia podložka klavír- rôzne typy
Special Price € 20.90 RRP: Regular Price € 32.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

Prvý rodinný výlet alebo dovolenka sú určujúcim zážitkom. Hoci zorganizovať výlet nie je ľahká úloha, nezabúdajte, že deti sa dobre prispôsobujú zmenám prostredia. So správnymi prípravami a vhodným vybavením to však môže byť nezabudnuteľný zážitok pre všetkých.

 

Predchádzajúci Aj vy môžete mať romantickú zimnú záhradu a terasu - sprievodca
Ďalej 6 metrov suchého oblečenia za niekoľko hodín