Ako zorganizovať perfektný piknik

Ako zorganizovať perfektný piknik

Nie je nič lepšie ako byť vonku, mať piknik a relaxovať v dobrej spoločnosti. Ukážeme vám, čo potrebujete na maximalizáciu zážitku...

Piknik je skvelý spôsob, ako si užiť prírodu, čerstvý vzduch a dobrú spoločnosť. Ako však zorganizovať dokonalý piknik, ktorý bude príjemný a pohodlný pre všetkých? Potrebujete len základné vybavenie, ktoré vám pomôže vytvoriť tú správnu atmosféru a zabezpečiť chutné jedlo a nápoje.

 

Vyberte si správne miesto

Či už ide o tradičný, grilovací, plážový, prírodný, romantický, rodinný, tematický alebo detský piknik, výber správneho miesta je kľúčový. Zvážte niekoľko dôležitých aspektov:

  • Pohodlie a prostredie: hľadajte príjemné a relaxačné prostredie. Majte dostatočne zatienené priestory, pohodlné sedenie a čisté prostredie.

 

  • Dostupnosť: je dôležité, aby bolo miesto pikniku ľahko dostupné pre všetkých účastníkov. Môžete si vybrať miesto, ktoré je blízko vášho bydliska, ľahko dostupné verejnou dopravou alebo ľahko dostupné autom.

 

 

  • Zariadenia a vybavenie: overte si, či má kemp vybavenie, ktoré budete potrebovať. Overte si, či je k dispozícii zázemie, aby ste zistili, či máte k dispozícii vybavenie, ako sú zariadenia na grilovanie, piknikové stoly, spoločné priestory na grilovanie alebo toalety. Ak si vyberiete miesto, ktoré je v mäkkom lone prírody, môžete si okrem piknikovej deky pripraviť aj skladacie a prenosné stoly a stoličky. Ideálne, ak prichádzate s veľkou skupinou priateľov alebo ak organizujete piknik so staršími ľuďmi, ktorým už nevyhovuje sedenie na zemi.

kemping szett
Kempingový stôl so 4 stoličkami
Special Price € 42.90 RRP: Regular Price € 51.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Možnosti aktivít: ak plánujete špeciálne programy alebo aktivity, vyberte si miesto, kde sa dajú realizovať. Ak sa v blízkosti nachádza striekacia plocha, nenechávajte doma náš ľahko otvárateľný a zatvárateľný prebaľovací stan.

  • Počasie: Nezabudnite si pozrieť predpoveď počasia. Uistite sa, že vo vašej záhrade je časť, ktorá poskytne dostatočný úkryt v prípade daždivého počasia alebo tieň v prípade slnečného počasia. Ak môžete, vezmite si so sebou rýchlo a ľahko zostaviteľný polostan, ktorý poskytne bezpečnú ochranu pred páliacim slnkom.

félsátor
Polostan v modrej farbe
Special Price € 13.89 RRP: Regular Price € 19.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Likvidácia odpadu: je dôležité mať na mieste správne nádoby na odpad, aby sa zachovalo čisté prostredie. Ak tam nie sú, nezabudnite si priniesť vrece na odpadky, aby ste mohli po skončení pikniku odpadky pozbierať.

 

Pripravte si piknikovú deku

 

Predchodcami piknikov, ktoré poznáme dnes, boli hostiny pod holým nebom, ktoré boli súčasťou tradícií a výsad šľachty. Slovo piknik pôvodne označovalo jedlo pod strechou, na ktoré si všetci priniesli jedlo a spoločne ho zjedli. Do 60. rokov 19. storočia sa to však zmenilo a spoločné jedlá v uzavretých priestoroch sa teraz konali pod holým nebom.

V tých časoch neboli žiadne skladacie stoličky ani stoly, jednoducho si rozložili obrovskú deku, jedli na nej, užívali si slnko a rozprávali si príbehy. Hoci sa piknik odvtedy veľmi zmenil, základy zostali rovnaké: vonkajší priestor, kockovaná deka, dobrá spoločnosť a jedlo a pitie prinesené z domu. Nech už teda plánujete akýkoľvek typ podujatia, nezabudnite doma nechať piknikovú deku, pretože práve tá vám dodá tú pravú, nefalšovanú piknikovú atmosféru.

Výber správneho jedla a nápojov

Okrem plánovania jedálneho lístka je dôležité aj bezpečné skladovanie potravín. Niektoré veci, na ktoré si treba dať pozor:

  • Čerstvosť: jedlo pripravte čerstvé alebo až deň pred piknikom. Používajte vzduchotesné nádoby alebo obaly, aby ste zachovali chuť a zabránili kontaminácii.

 

  • Chladenie a skladovanie: ak piknikujete v horúcom počasí, nezabudnite potraviny a nápoje uložiť do chladiaceho boxu, chladiacej tašky alebo ľadového obalu, aby si udržali správnu teplotu. Naše termoboxy na skladovanie udržia chlad alebo teplo až 6 hodín a chladiaci účinok môžete zvýšiť pomocou ľadových obalov. Dá sa otvoriť a zložiť niekoľkými pohybmi, takže vám v aute nezaberie veľa miesta! Môžete do nej uložiť až 25 plechoviek piva. Je vyrobená z mimoriadne odolného a dlhotrvajúceho materiálu, takže ju môžete bez obáv zabaliť.

Hőtartó doboz
Prepravný termobox
Special Price € 17.90 RRP: Regular Price € 28.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Oddelenie: ak si so sebou beriete rôzne druhy potravín, snažte sa ich skladovať oddelene. Úložný priestor v batožinovom priestore auta je ideálnou voľbou pre piknikové jedlo a nápoje, pričom jeden z 3 priestorov je izolovaný.

Többrekeszes tároló csomagtartóba
Organizér do auta s termotaškou
Special Price € 8.90 RRP: Regular Price € 15.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Hygiena: ak si robíte piknik v mäkkom lone prírody, nečakajte, že v blízkosti nájdete vodné bloky alebo studne. Uistite sa, že máte pripravené vlhčené obrúsky, dostatok obrúskov a niekoľko fliaš vody z vodovodu, kedykoľvek ju budete potrebovať.

 

Ponuka jedál a nápojov na piknik je takmer nekonečná. Závisí od charakteru podujatia, chutí účastníkov, počtu hodín strávených na pikniku. Nemôžete však nič pokaziť niekoľkými chutnými sendvičmi alebo wrapom, šalátmi z čerstvej zeleniny, ovocia alebo s cestovinami, vegetariánskym alebo mäsovým quiche, predpripravenými kuracími nugetkami alebo vyprážanými rybami.

Pripravte si vopred chladené nápoje, napríklad limonádu, zmrzlinu alebo domáce šťavy. Okrem toho je vždy dobré vziať si so sebou chladenú minerálnu vodu, aby ste sa počas pikniku hydratovali. Ak máte radi kávu alebo čaj, uistite sa, že máte izolované šálky alebo termosky, aby sa vaše nápoje udržali teplé. Nezabudnite si priniesť taniere, poháre, príbory a vrecia na odpadky.

 

Vyberte si správne hry

Spestrite si piknik niekoľkými jednoduchými, klasickými a zábavnými hrami:

  • Frisbee: Ľahká a zábavná hra, ktorú si môžete ľahko zahrať na mieste pikniku bez ohľadu na vek. Vytvorte tímy a hádžte po sebe frisbee.

 

  • Badminton: Ide o klasickú hru, na ktorú potrebujete len bedmintonovú loptičku a raketu. Môžete hrať vo dvojiciach alebo dokonca v malých tímoch.

 

Tollaslabda szett
Bedmintonová súprava so sieťkou
Special Price € 19.89 RRP: Regular Price € 25.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Kartové hry: s balíčkom kariet môžete ľahko hrať hry ako Uno, Knock it off alebo Twenty-One. Je to skvelý spôsob spoločenskej interakcie. Balíčky sa zmestia do malého priestoru a zážitok si budete dlho pamätať.

 

  • Hľadanie pokladu: Je to skvelá hra, najmä ak je miestom pikniku park alebo zalesnená oblasť. Schovajte poklady alebo predmety v oblasti a potom poskytnite mapy alebo indície na ich nájdenie. Výborne sa hodí na hru s deťmi.

 

Výber správnej hudby

Je známe, že pri počúvaní hudby sa znižuje hladina stresových hormónov a zvyšuje hladina dopamínu, čo zlepšuje náladu. Ozvláštnite svoj piknik dobre zvoleným zoznamom skladieb, ktorý vám pomôže vytvoriť pozitívnejšiu náladu. Ak nemáte dostatok energie, nabite si externé reproduktory, alebo ak nemáte dostatok ľudí, postačí vám mobilný telefón. V takom prípade si so sebou vezmite externú batériu alebo, ak cestujete autom, multifunkčný vysielač do auta na nabíjanie mobilného telefónu.

- 38%
többfunkciós autós transzmitter
Multifunkčný transmitter do auta
Special Price € 4.89 RRP: Regular Price € 7.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Čo môže piknik pokaziť

Náladu na pikniku môže pokaziť viacero vecí, preto pri plánovaní myslite na to, aby ste v prípade ich výskytu neboli zaskočení:

 

  • Nepriaznivé počasie: daždivé, veterné alebo príliš horúce počasie môže piknik znemožniť a znepríjemniť.

 

  • Hmyz a uštipnutie hmyzom: Piknik môže pokaziť aj príliš veľa hmyzu alebo komárov. Na prípadné uštipnutia sa pripravte repelentmi proti komárom a kliešťom a chladivým gélom.

 

  • Chýbajúce vybavenie a pomôcky: zabudnutie dôležitých predmetov, ako sú piknikové koše, deky, príbory alebo poháre, môže spôsobiť nepríjemnosti a sťažovať stravovanie. Nepohodlné sedenie, nedostatočný tieň alebo chýbajúce toalety môžu tiež pôsobiť rušivo.

Starostlivé plánovanie a príprava môžu pomôcť minimalizovať možné nepríjemnosti a prispieť k úspešnému pikniku.

Predchádzajúci Úloha a význam záhradných pavilónov
Ďalej Sady jedálenských stoličiek a jedálenských stolov pre všetky štýly