Ako si vybrať hraciu podložku pre deti?

Ako si vybrať hraciu podložku pre deti?

Starostlivo vybraná podložka na hranie pomáha malým deťom rozvíjať sa a vytvára pre ne bezpečný priestor na hranie. Pomôžeme vám rozhodnúť, čo treba pri výbere zohľadniť...

Výber hracej podložky zohráva dôležitú úlohu pri vývoji a bezpečnosti vášho dieťaťa. Výber medzi rôznymi materiálmi, vzormi a veľkosťami však môže byť pre rodičov náročný. V tomto článku sa pozrieme na to, na čo sa zamerať pri výbere podložky, ako vybrať materiál, veľkosť a vzor a aké funkcie ponúkajú rôzne typy podložiek na hranie.

 

Materiály a bezpečnosť: Čo potrebujete vedieť o materiáloch hracích podložiek?

Skutočné detstvo je časom hry, časom plazenia a lezenia. Či už sa plazia, batolia alebo behajú, všetci sa radi hrajú v sede na zemi. Preto sa oplatí zaobstarať si podložku na hranie, či už do detskej izby, obývačky alebo do exteriéru, na ktorej si vaše dieťatko môže precvičovať otáčanie na brušku, potom plazenie a lezenie po hracom mieste, a keď sa naučí sedieť, aj hranie s hračkami.

Hracie podložky určené špeciálne pre malé deti musia byť vyrobené z bezpečných a odolných materiálov. Kvalitné podložky na hranie by nemali obsahovať toxické látky alebo chemikálie, ktoré by mohli byť škodlivé pre zdravie detí.

Je lepšie, ak je vyrobená z mäkkého materiálu, aby sa na nej mohli pohodlne a bezpečne hrať malé deti. Väčšina hracích podložiek je vyrobená z peny alebo bavlny, ktoré sú ľahké a poskytujú mäkký povrch.

Materiál musí byť trvanlivý a odolný, aby sa zabezpečila dlhá životnosť podložky na hranie. Odolné materiály zabezpečia, že podložka na hranie sa nepoškodí len tak, takže deti ju môžu dlho používať.

A jó játszószőnyegek általában olyan anyagokból készülnek, amelyek könnyen tisztíthatók. Az anyagoknak nem szabad porosodniuk. Az egyszerűen tisztítható anyagok lehetővé teszik, hogy a játszószőnyeg mindig tiszta és higiénikus legyen.

 

Vodotesná hracia podložka

Súčasťou vývoja bábätiek je, že spočiatku všetko ochutnávajú, pri prerezávaní zúbkov môžu slintať a spočiatku hrozí riziko pádu. Vodotesná podložka vám teda môže ušetriť veľa starostí. Vďaka hliníkovému poťahu táto veselá podložka na hranie chráni podlahu alebo pôvodný koberec a vonku sa nepremočí. Jej farebné vzory môžu pomôcť pri učení tvarov a dokonca rozžiariť detskú izbu.

Játszószőnyeg gyerekeknek
Hracia podložka pre deti
Special Price € 11.90 RRP: Regular Price € 25.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
100%
1 Hodnotenie

 

Výber správnej veľkosti: Čo treba zohľadniť?

Výber správnej veľkosti podložky na hranie je veľmi dôležitý, aby sa na nej deti mohli bezpečne a pohodlne hrať. Niektoré dôležité aspekty výberu správnej veľkosti podložky na hranie:

  • Najprv si zmerajte plochy, na ktorých sa bude hracia podložka používať. Optimálna veľkosť umožní deťom pohodlne sa na nej hrať a nebude ich obmedzovať v pohybe.

 

  • Pri výbere veľkosti podložky na hranie je dôležité zohľadniť vek detí. Príliš malá podložka na hranie neposkytuje dostatok priestoru na pohyb, zatiaľ čo príliš veľká podložka sa môže ťažko udržiavať v čistote a môže predstavovať bezpečnostné riziko pre menšie deti.

 

  • Je dôležité zvážiť, akú funkciu bude hracia podložka plniť. Ak sa používa len ako podložka, môže stačiť podložka menších rozmerov. Ak ju však bude používať viacero detí, je nevyhnutná väčšia veľkosť.

 

  • Niektoré podložky na hranie majú nastaviteľnú veľkosť, takže ich veľkosť sa môže časom zväčšovať podľa toho, ako deti rastú a vyvíjajú sa. Ak je podložka na hranie plánovaná na dlhšie obdobie, možno budete chcieť zvoliť tento typ podložky.

 

  • V neposlednom rade je dôležité zohľadniť pohodlie. Správna veľkosť podložky na hranie umožní deťom pohodlne sa na nej hrať a nebude ich obmedzovať v pohybe. Mäkký a pohodlný povrch tiež prispieva k bezpečnej a zábavnej hre detí.

 

Hracia podložka pre bábätká

Hracia podložka z našej ponuky je vhodná pre deti od novorodeneckého veku. Podložka je vyrobená z bavlny a má hrúbku približne pol centimetra, takže sa na nej môžu pohodlne hrať malí aj veľkí bez toho, aby im bola zima, kvôli studenej podlahy. Súčasťou podložky na hranie sú aj vývojové hračky s rôznymi závesnými plyšákmi, ktoré sa dajú pripevniť na hracie mostíky. Farebné tvary môžu pomôcť rozvíjať zrak a ďalšie zmysly vašich najmenších a zároveň sa pri hre zabaviť.

bebi jatekszonyeg
Hracia podložka pre bábätká
Special Price € 13.89 RRP: Regular Price € 24.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Ako si vybrať tú správnu hraciu podložku?

Výber správnej hracej podložky závisí od viacerých faktorov vrátane materiálu, dizajnu, veľkosti, pohodlia a bezpečnosti.

Materiál hracej podložky je mimoriadne dôležitý, pretože deti s ním prichádzajú do priameho kontaktu. Materiál by mal byť mäkký, pohodlný a bezpečný. Najlepšou voľbou sú materiály ako bavlna, velúr, zamat alebo polyester, ktoré sú mäkké a ľahko sa čistia.

Dôležitým faktorom je aj dizajn hracej podložky. Podložka by mala mať vlastnosti, ako je tlmenie hluku alebo protišmykovosť, aby bola pre deti bezpečná. Konštrukcia podložky tiež poskytuje deťom možnosť rozvíjať počas hry rôzne zmysly, ako je rozpoznávanie farieb a tvarov, motorické zručnosti, koordinácia a tvorivosť.

Hracia podložka by mala byť stabilná a bezpečná a nemala by obsahovať nebezpečné predmety, napríklad malé časti, ktoré by deti mohli ľahko vložiť do úst alebo prehltnúť.

 

Detský koberec pre chlapcov

Približne do jedného roka života sa deti zaujímajú o podobné vzory a tvary, ale ako sa ich myseľ čoraz viac otvára, ich záujmy sa stávajú jasnými. Malých chlapcov začínajú viac zaujímať autá, náradie a stroje, takže to možno zohľadniť pri výbere hracej podložky.

Vyberte si z mäkkých hracích položiek s rozmermi 130x180 cm:

  • koberec s motívom mesta, ideálny na tlačenie áut.
  • vesmírny motív na priblíženie sa k vesmírnym lodiam, planétam a nebeským telesám.
  • vzrušujúci vzor stolovej hry, s ktorým sa môže hrať celá rodina.

 

Detský koberec pre dievčatá

Dievčatá môžu rovnako zaujímať autá a vesmír, ale možno ich viac zaujme škola skákania alebo mäkký koberec plný zvieratiek. Keď sa živo zaujímajú o bábiky a detské kuchynky, môžete dokonca vybrať neutrálny koberec bez vzorov, na ktorom budú s radosťou sedieť, kým budete variť alebo česať bábiku.

 

 

Hracia podložka s vodou

Tieto špeciálne podložky naplnené vodou podporujú u malých detí polohu na chrbte a plazenie. Zvyčajne sú vyrobené z PVC materiálu a ich vonkajšie okraje sú nafúknuté vzduchom. Vodou naplnená časť obsahuje rôzne plávajúce tvary, ktoré na dlhý čas udržia pozornosť dieťaťa a podporujú pohyb a sústredenie.

 

Interaktívna hracia podložka

Okrem toho, že niektoré typy hracích podložiek sú mäkké, bezpečné, majú vhodné rozmery a ľahko sa čistia, môžu tiež poskytnúť skvelú zábavu pre malých aj veľkých.

Hracia podložka veľké piano

Hracia podložka veľké piano je nielen zábavná, ale pomáha deťom hravou formou učiť sa zvuky. Môžete hrať rôzne melódie na 8 rôznych nástrojoch, nahrávať ich pomocou funkcie nahrávania a prehrávať ich. Na klávesy citlivé na tlak možno hrať rukou alebo nohou.

Óriás zongora játszószőnyeg
Hracia podložka veľké piano
Special Price € 42.90 RRP: Regular Price € 69.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Hasičskásada pre deti

Hasičská sada pre deti je skutočná interaktívna podložka, vďaka ktorej je hra ešte vzrušujúcejšia. Rýchlo sa prechádzajú ulicami mesta a zároveň sa naučia aj základy cestnej premávky. Pomocou tlačidla na hracej podložke môžu spustiť auto a sledovať, ako jazdí po určenom úseku cesty.

tűzoltós szőnyeg szett
Hasičská sada pre deti
Special Price € 5.90 RRP: Regular Price € 24.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

Skladacia hracia podložka

S príchodom jari sa niekoľko hračiek presúva do záhrady a môže sa hodiť, ak sa vybraná podložka na hranie dá ľahko premiestniť alebo zložiť, aby ste ju mohli používať súbežne v interiéri aj exteriéri. Pri cestovaní, na výletoch alebo na návšteve u starých rodičov však môže byť užitočná aj hracia podložka , ktorú možno zložiť so všetkými jej prvkami a bez problémov vziať so sebou.

 

29- dielna kempingová súprava

Pravdepodobne neexistuje dieťa, ktoré by nerado trávilo čas v prírode, či už ide o turistiku, alebo len o stanovanie v záhrade. S 29-dielnou kempingovou súpravou môžu objavovať prírodu kdekoľvek a kedykoľvek. S hracími plynovými horákmi, hrncami, panvicami, nožmi a ďalšími hracími doplnkami môžu zažiť radosť z kempovania na hracej podložke.

 

Ako udržiavať hraciu podložku čistú a upratanú?

V kritériách výberu sme už spomenuli, aké dôležité je, aby sa hracia podložka dala ľahko čistiť a udržiavať v čistote. Najjednoduchšie sa pracuje s polyfoamovými a PVC materiálmi, pretože sa dajú ľahko očistiť od nečistôt vlažnou mydlovou vodou a rýchlo vyschnúť. V prípade bavlnených kobercov si vyberte koberec, ktorý je možné prať v práčke, pričom zohľadnite maximálnu povolenú teplotu uvedenú na štítku. Polypropylénové koberce by sa mali najprv povysávať a potom vyčistiť neutrálnou penou na čistenie kobercov alebo sprejom na škvrny.

Predchádzajúci Aký držiak na tablet mám kúpiť?
Ďalej Svadobné dekorácie: trendy roku 2023