Ako si vybrať elektrickú zubnú kefku

Ako si vybrať elektrickú zubnú kefku

Nájdite si ideálnu zubnú kefku pre vás a zoznámte sa s rôznymi typmi v našom článku nižšie...

Pri výbere elektrickej zubnej kefky je dôležité zohľadniť veľkosť, tvar a tvrdosť hlavice zubnej kefky, ako aj výdrž batérie a čas nabíjania. V tomto článku vám ukážeme, ako si vybrať elektrickú zubnú kefku, aby ste našli tú najlepšiu pre vás.

Aký je rozdiel medzi sonickou a elektrickou zubnou kefkou?

Sonická aj elektrická zubná kefka sú elektricky poháňané zariadenia, ale pri čistení zubov používajú odlišné princípy fungovania. Niektoré z hlavných rozdielov medzi týmito dvoma typmi sú:

  • Princíp fungovania:

Sonická zubná kefka: tieto zubné kefky používajú na čistenie zubov ultrazvukové vibrácie. Používajú ultrazvukové ultrazvukové zubné kefky, ktoré využívajú ultrazvukové vibrácie na rýchlejší pohyb hlavice ako ich bežné elektrické náprotivky, v priemere 50 000 pohybov za minútu. Vibrácie majú takú vysokú frekvenciu, že vytvárajú špeciálne zvukové vlny, ktoré účinne čistia zuby a ďasn

Elektrická zubná kefka: tieto zubné kefky zvyčajne používajú na čistenie zubov rotačnú alebo vibračnú kefku. Pohyby môžu byť kruhové alebo bočné.

  • Rýchlosť vibrácií a pohybu:

Sonická zubná kefka: pohyb sonickej zubnej kefky je spravidla do strán a vibrácie spôsobujú, že voda a zubná pasta odstraňujú zubný povlak pozdĺž línie ďasien účinnejšie ako tradičná zubná kefka.

Elektrické zubné kefky: elektrické zubné kefky majú vo všeobecnosti nižšiu rýchlosť vibrácií a v závislosti od modelu sa môžu pohybovať v kruhovom alebo bočnom smere.

  • Efektivita čistenia:

Sonické zubné kefky: sonické zubné kefky účinne odstraňujú zubný povlak a všetky ostatné nečistoty z povrchu zubov a okolo línie ďasien. Čistenie je účinné na všetky oblasti ústnej dutiny.

Elektrické zubné kefky: elektrické zubné kefky môžu byť tiež účinnejšie ako tradičné manuálne zubné kefky, ale v porovnaní so zvukovými zubnými kefkami môžu vytvárať iný vibračný vzor a účinok.

  • Pohodlie a pocit:

Sonická zubná kefka: mnohí ľudia si myslia, že sonické zubné kefky vyvíjajú menší tlak na zuby a poskytujú príjemnejší pocit pri používaní.

Elektrická zubná kefka: pocit z elektrických zubných kefiek závisí od konkrétneho modelu, ale vo všeobecnosti sú účinné a ľahko sa používajú.

Oba typy zubných kefiek môžu byť účinnou pomôckou pri čistení zubov a ústnej hygiene. Výber môže závisieť od osobných preferencií, individuálnych potrieb a prípadných lekárskych odporúčaní. Dôležité je však pravidelne a dôkladne sa starať o svoje zuby bez ohľadu na typ zubnej kefky, ktorú používate.

 

Prečo je elektrická zubná kefka vhodná

Elektrické zubné kefky môžu mať oproti tradičným manuálnym zubným kefkám mnoho výhod.

  • Účinnejšie čistenie: elektrické zubné kefky sú vo všeobecnosti účinnejšie pri odstraňovaní zubného povlaku a nečistôt z povrchu zubov a z okolia ďasien. Vďaka vibráciám alebo rotačným pohybom kefky sa ľahšie dostanete do ťažko prístupných oblastí.

 

  • Jednoduchosť používania: zvyčajne sa používa jednoduchšie ako manuálna zubná kefka. Mnohé modely majú zabudovaný časovač alebo vibračný alarm, ktorý vám pomôže dodržať optimálny čas čistenia zubov.

 

  • Jemné čistenie: niektoré elektrické zubné kefky majú nastavenia, ktoré umožňujú čistenie zubov rôznou intenzitou a rýchlosťou. To môže byť užitočné najmä pre ľudí so zubným kazom alebo citlivými ďasnami.

 

  • Zvýšenie motivácie: elektrické zubné kefky môžu poskytnúť vzrušujúcejší a interaktívnejší zážitok z čistenia zubov, ktorý môže motivovať deti aj dospelých k pravidelnému čisteniu zubov.

 

  • Pomoc pre špeciálne potreby: niektoré elektrické zubné kefky majú špeciálne kefky určené špeciálne pre rovnátka, implantáty alebo iné zubné ošetrenia.

 

  • Prednastavené režimy: Mnohé elektrické zubné kefky sú vybavené rôznymi režimami, ako napríklad bielenie, citlivé ďasná alebo hĺbkové čistenie, aby sa čistenie zubov prispôsobilo potrebám používateľa.

 

  • Dlhšia životnosť: kvalitné elektrické zubné kefky môžu byť odolnejšie ako manuálne zubné kefky, takže vydržia dlhšie. Okrem toho menej znečisťujú životné prostredie, keďže na trhu sú už k dispozícii recyklovateľné hlavice zubných kefiek.

Výber vhodnej hlavice zubnej kefky

Výber hlavice elektrickej zubnej kefky je dôležitým krokom pri efektívnom čistení zubov a ústnej hygiene. Tu je niekoľko aspektov, ktoré treba zohľadniť pri výbere správnej hlavice elektrickej zubnej kefky:

  • Značka a kompatibilita: všetky značky elektrických zubných kefiek majú vlastné súpravy s rôznymi typmi kefiek. Každá značka elektrickej zubnej kefky má svoju vlastnú sadu hlavíc.

- 61%
4 db-os 3D-s elektromos fogkefe fej
4 kusy 3D hlavíc k elektrickej zubnej kefk...
Special Price € 3.90 RRP: Regular Price € 9.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Funkcie a režimy: Niektoré modely elektrických zubných kefiek majú rôzne hlavice pre rôzne režimy, napríklad bielenie, čistenie citlivých ďasien alebo hĺbkové čistenie. Vyberte si hlavicu, ktorá vyhovuje vašim individuálnym potrebám a preferenciám.

 

  • Tvrdosť a dĺžka: hlavy zubných kefiek sa vyrábajú v rôznych tvrdostiach, napríklad mäkké, stredne tvrdé alebo tvrdé. Všeobecne sa odporúčajú mäkké hlavice, pretože sú šetrnejšie k zubom a ďasnám bez toho, aby na ne vyvíjali nadmerný tlak.

 

  • Vymeniteľnosť: hlavicu zubnej kefky vymieňajte v odporúčaných intervaloch (približne 12 týždňov). Zabezpečíte tak čisté a účinné čistenie zubov.

4 db-os fogkefe fej
Sada 4 hlavíc k elektrickej zubnej kefke
Special Price € 3.90 RRP: Regular Price € 9.90 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

 

  • Špeciálne potreby: ak nosíte rovnátka alebo implantáty, vyberte si hlavicu elektrickej zubnej kefky, ktorá je špeciálne navrhnutá pre tieto podmienky.

 

  • Veľkosť a tvar: veľkosť a tvar hlavice zubnej kefky sú dôležité. Vyberte si hlavicu, ktorá má ľahký prístup k zubom vrátane ťažko prístupných miest.

 

 

  • Odporúčania výrobcu: prečítajte si odporúčania výrobcu pre výber správnej hlavy.

 

  • Osobné preferencie: každý človek je jedinečný a má rôzne potreby. Experimentujte s rôznymi typmi hlavíc elektrickej zubnej kefky, aby ste našli tú, ktorá vám najviac vyhovuje.

 

Používanie elektrickej zubnej kefky

Elektrické zubné kefky sa vo všeobecnosti ľahko používajú, ale na dosiahnutie optimálnych výsledkov je dôležité ich správne používať. Tu je sprievodca krok za krokom, ako správne používať elektrické zubné kefky:

  • Pripravte si zubnú kefku: na zubnú kefku nasaďte správnu kefku. Uistite sa, že hlavica bezpečne a pevne prilieha.

 

  • Použitie zubnej pasty: na hlavu kefky naneste malé množstvo zubnej pasty. Nepoužívajte príliš veľké množstvo, zubná pasta bude počas čistenia peniť, množstvo nemá vplyv na kvalitu čistenia. Zubnú kefku vždy používajte, keď je mokrá.

 

  • Výber režimu (voliteľné): ak má zubná kefka rôzne režimy (napr. bielenie, citlivé ďasná atď.), vyberte ten, ktorý vám najviac vyhovuje.

 

  • Zubnú kefku zapnite stlačením príslušného tlačidla alebo prepínača.

 

  • Čistenie: Priložte kefku k zubom a držte ju v miernom uhle (asi 45 stupňov) k línii ďasien. Zubnou kefkou pohybujte pomaly a rovnomerne pozdĺž línie ďasien.

 

  • Pohyby: elektrické zubné kefky sa zvyčajne pohybujú rotačne alebo vibračne. Kefky sú oscilačné alebo rotačné. Je dôležité, aby ste na zubnú kefku nevyvíjali nadmernú silu, pretože elektrické zubné kefky sú účinné samy o sebe.

 

  • Časovač: Použite časovač zabudovaný v zubnej kefke, ak ho máte, alebo dodržujte odporúčaný čas čistenia zubov (zvyčajne 2-3 minúty).

 

  • Vyplachovanie: Po skončení čistenia si ústa dôkladne vypláchnite vodou.

 

  • Čistenie: Čistite hlavu zubnej kefky vodou a keď ju nepoužívate, udržujte ju suchú.
Predchádzajúci Ako si vybrať syntetizátor
Ďalej Hmlová brána: klimatizácia vonkajšieho priestoru