Ako používať rebrík v domácnosti

Rebrík je už štandardným vybavením domu. Mnoho ľudí má doma malý rebrík, ktorý je užitočný pri maľovaní, drobných opravách alebo len pri výmene žiarovky...

Rebrík je už štandardným vybavením domu. Mnohí ľudia majú doma malý rebrík, ktorý sa hodí na maľovanie, drobné opravy alebo len na zavesenie obrazu. V dnešnom článku vám však ukážeme ďalšie využitie jednoduchého rebríka z domácnosti, ktoré ponúka množstvo kreatívnych možností.

 

Brúsenie dreveného rebríka

Drevené rebríky sa najčastejšie hodia do interiéru, ale ak nejde o novo zakúpený farebne zladený kus, budete sa musieť trochu pripraviť, aby sa stal ozdobou vášho domova. Či už máte na mysli starý rebrík alebo nový, ktorý chcete prelakovať, najdôležitejšie je ho vyleštiť:

  • Umiestnite rebrík pevne na rovný terén!

 

  • Odstráňte z rebríka všetok prach alebo nečistoty! V závislosti od množstva nečistôt môžete použiť handru alebo kefu.

 

  • Podľa toho, aký veľký povrch chcete brúsiť, si môžete vybrať medzi ručným brúsnym papierom, brúsnymi hubkami alebo dokonca brúsnym strojom. Na brúsenie drevených rebríkov sa zvyčajne používa brúsny papier strednej až jemnej zrnitosti.

Polírozó készlet, 1200W
Sada na leštenie, 1580 W
Special Price € 44.90 RRP: Regular Price € 69.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
Zhrnutie objednávky

  • Vezmite brúsny nástroj a hladkým pohybom obrúste povrch dreveného rebríka. Dbajte na to, aby bol tlak rovnomerný a aby žiadna oblasť nebola vynechaná. Brúste, kým nebudete spokojní s hladkosťou povrchu.

 

  • Po brúsení odstráňte prach z dreva kefou alebo mäkkou handričkou. Pomôže to vyčistiť povrch a pripraviť ho na ďalšie ošetrenie alebo natieranie.

 

Natieranie starého rebríka

Ak chcete svojmu rebríku dodať novú farbu po čistení a brúsení, postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  • Základný náter: Ak je rebrík vyrobený zo surového dreva alebo je starý náter poškodený, odporúča sa použiť základný náter. Základný náter pomáha zabrániť nasiaknutiu dreva farbou a poskytuje rovnomerný podklad pre konečnú farbu. Základný náter naneste štetcom alebo valčekom a nechajte zaschnúť podľa pokynov výrobcu.

 

  • Natieranie: Vyberte si vhodnú farbu na drevo pre rebrík. Ak chcete, aby bola viditeľná štruktúra dreva, vyberte priesvitnú alebo polopriesvitnú farbu. Ak však plánujete drevo úplne zakryť, mali by ste sa rozhodnúť pre farebnú farbu. Farbu nanášajte štetcom alebo valčekom rovnomerne a v tenkých vrstvách. Prvú vrstvu nechajte zaschnúť a potom v prípade potreby naneste ďalšie vrstvy, aby ste dosiahli požadované krytie a farbu. Základný náter a natieranie vám uľahčí aj ľahký prenosný sprej.

 

  • Ochrana: zvážte nanesenie ochranného náteru alebo laku na dodatočnú ochranu. Pomôže to ochrániť lak pred poškodením a odieraním.

 

Miestnosti, v ktorých rebrík vyzerá skvele

Rebrík môže byť nielen dômyselným úložným priestorom, ale aj skvelým dekoratívnym prvkom vášho interiéru, ktorý priblíži prírodu. Navyše, vrátením starých predmetov do života môžete výrazne pomôcť životnému prostrediu a zvýšiť povedomie o ňom. Môžete ho používať v stoji alebo položený na stene, prípadne ho zavesiť zo stropu na špeciálnu žiarovku.

 

Kúpeľňa

Kúpeľňa často volá po dizajnovom prvku, ale keď je priestor obmedzený, možnosti sú obmedzené. Rebrík môže byť riešením na prehľadné uloženie uterákov a môže byť ešte pútavejší vďaka malým dekoratívnym prvkom. Niekoľko závesných úložných košov môže pridať dostatok ďalšieho priestoru, aby nahradili kúpeľňovú skrinku s rebríkom. A pomocou nábytkových panelov priskrutkovaných k priečkam môžete starý rebrík premeniť na kompletný policový systém, ktorý poskytne ešte viac úložného priestoru.

 

 

Kuchyňa

V kuchyni je často prázdny priestor na stene, na ktorý sa nedá umiestniť skrinka, pretože dvierka sú príliš úzke alebo presahujú. V tomto prípade môže byť praktickým riešením použitie rebríka v zodpovedajúcej farbe a štýle. Ľahko naň zavesíte riad, využijete ho na dekoráciu a uskladnenie alebo ho doplníte košíkmi, aby ste zvýšili úložnú kapacitu.

 

Obývacia izba

Obývačka nie je výnimkou, je ideálna pre rebrík, ak máte blízko k prírodným kúskom. Môžete ho použiť na uloženie prikrývok, ako špeciálnu policu na knihy alebo ako dekoratívny stojan na zavesenie náladového osvetlenia. Na sviatky ho môžete aktualizovať správnymi dekoráciami a doplnkami. Ak bývate v podnájme alebo jednoducho nechcete vŕtať diery do steny, drevený rebrík je tiež ideálnym riešením na uloženie nevyhnutných vecí.

 

 

Rebrík ako stojan na kvety

Ak si na rebrík doma ešte len zvykáte, použite ho najprv ako kvetináč. Je to praktické a priestorovo úsporné riešenie pre rastliny v obývacej izbe, na svetlej chodbe, na schodisku, ale aj vonku na terase.

 

 

Ak sa vám nápad stojana na kvety s rebríkom páči, ale nemáte rebrík, ktorý by ste si mohli priniesť dovnútra, pozrite si náš trojposchodový drevený úložný priestor. Dodáva sa s 3 odnímateľnými úložnými policami rôznych veľkostí, na hornú dosku môžete písať kriedou.

 

Špeciálny rebríkový luster

 

 

Dekoratívne svetelné reťaze môžete použiť aj vonku a v kuchyni, ak zavesíte rebrík ako podperu. Jedinečné a výnimočné riešenie. Naše vodeodolné dekoratívne svetelné reťaze môžete používať vonku alebo v interiéri a reťaze môžete navzájom spájať podľa veľkosti plochy, ktorú chcete osvetliť.

Vízálló dekor égősor
Vodeodolná svetelná dekoračná reťaz, 15 ks...
Special Price € 47.90 RRP: Regular Price € 76.89 Aktuálna maloobchodná predajná cena odporúčaná výrobcom.
80%
1 Hodnotenie

 

Fotografie našich blízkych na rebríku

V súčasnosti je opäť v móde umiestňovať po celom dome rámy s fotografiami, aby sa na nás naši blízki mohli usmievať, aj keď nie sú nablízku. Závesný rebrík sa dá použiť ako rám obrazu v akejkoľvek výške, takže je to naozaj pútavý interiérový kúsok.

 

Ak nenájdete rebrík po babičke, ktorý by ste mohli použiť, pozrite sa na webové stránky s použitým tovarom, môžete nájsť skutočné poklady a zároveň prispieť aj k ochrane životného prostredia.

Predchádzajúci Výhody, upevnenie a inštalácia tieniacich plachiet
Ďalej Perfektný záhradný gril a BBQ smoker